Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Οι επτά «χρυσοί» κανόνες που χαρίζουν υγεία και μακροζωία

Βασικές συνταγές για να μπορείτε να ζείτε καλύτερα και περισσότερο.

Η νηστεία τελειώνει και όλοι ετοιμαζόμαστε για την πασχαλινή κραιπάλη. Το καλοκαίρι έρχεται, οπότε θα ακολουθήσει η καλοκαιρινή κραιπάλη. Κι όμως, μερικές απλές αλλαγές στον τρόπο ζωής μας αρκούν για να προστατευτούμε από θανατηφόρες ασθένειες και να ζήσουμε πολλά χρόνια.

Βρετανοί επιστήμονες μας συμβουλεύουν για το πώς θα καταφέρουμε να παραμείνουμε υγιείς ακολουθώντας επτά απλούς, «χρυσούς» κανόνες ζωτικής σημασίας. Πρώτος είναι αυτός της διατήρησης του σωστού βάρους, χωρίς όμως υπερβολές που στις μέρες μας παρατηρούμε, ιδίως, στις νέες κοπέλες. Σωματική δραστηριότητα και άσκηση για τουλάχιστον τριάντα λεπτά καθημερινά είναι ο έτερος βασικός κανόνας που θα μας προσφέρει μακροζωία. Φυσικά τους δυο αυτούς κανόνες συνοδεύει εκείνος που θέλει να περιορίζουμε την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ενέργεια, όπως εκείνες που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ή σάκχαρα. Προσθέστε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες, λένε οι ειδικοί, συμπληρώνοντας πως πρέπει να αποφύγετε τα κάθε είδους ροφήματα που περιέχουν ζάχαρη. Καταναλώνετε ποικιλία από λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια. Εκτός από τις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα, προσπαθήστε να προσθέσετε δημητριακά ολικής αλέσεως σε κάθε γεύμα, αναφέρει ο τέταρτος κανόνας, ενώ ο πέμπτος συστήνει να περιορίστε την κατανάλωση -ειδικά- του κόκκινου κρέατος. Μην ξεπερνάτε συνολικά την εβδομάδα τα 500 γραμμάρια μαγειρεμένο κόκκινο κρέας. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα κρέατα και τα αλλαντικά. Ο έκτος κανόνας αναφέρεται στο… ένα ποτηράκι παραπάνω και λέει πως πρέπει να μειώσετε σημαντικά την κατανάλωση οινοπνευματωδών. Δύο ποτηράκια την ημέρα για τους άντρες και ένα για τις γυναίκες είναι ευεργετικά. Περαιτέρω κατανάλωση βλάπτει.

Καθαρά για γυναίκες είναι ο έβδομος κανόνας, που αφορά την πιο σημαντική σχέση κάθε ανθρώπου, τη σχέση μητέρας και παιδιού. Θηλάζετε τα παιδιά σας, συστήνουν οι ειδικοί, σημειώνοντας πως οι μητέρες πρέπει να θηλάζουν τουλάχιστον για έξι μήνες τα μωρά τους. Ευεργετούνται οι ίδιες, μειώνοντας τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου και εμφάνισης προβλημάτων στο κυκλοφορικό. Σύμφωνα με μελέτη που αναφέρει τα παραπάνω, με την αλλαγή του τρόπου ζωής μειώνεται κατά 20% ο κίνδυνος θανάτου από καρκίνο, πέφτει στο ήμισυ ο κίνδυνος πνευμονοπάθειας και μειώνεται κατά 44% ο κίνδυνος καρδιακών προσβολών.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...