Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Η ζωή του Γιάννη Τζουανόπουλου κρέμεται από μια κλωστή

Η υγεία του γνωστού ηθοποιού, που για 25 χρόνια είναι η ραδιοφωνική «φωνή της Ελλάδας», κλονίστηκε σοβαρά την περίοδο που είχε μπει λουκέτο στην ΕΡΤ

Η «φωνή της Ελλάδας» στο εξωτερικό λαβώθηκε από την οικονομική κρίση στη χώρα μας και δίνει μάχη για τη ζωή του!

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος, ο οποίος επί 25 χρόνια παρουσιάζει μία από τις πιο αγαπημένες εκπομπές του δημόσιου ραδιοφώνου, ζει το δικό του δράμα. Ο γνωστός ηθοποιός και εκφωνητής της εκπομπής «Ζωντανή γραμμή με τους Ελληνες του κόσμου» -αποτελεί την καλύτερη «γέφυρα» των ξενιτεμένων μας με την πατρίδα- ανεβαίνει τον δικό του γολγοθά, αφού αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την καρδιά του.3eq342rqe4wt 1

Το τελευταίο διάστημα μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε αυστηρή αγωγή από τους θεράποντες ιατρούς του προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση της υγείας του. Μάλιστα πριν από λίγες μέρες νοσηλεύτηκε εσπευσμένα σε ιδιωτική κλινική και στο πλευρό του ήταν η Σοφία Βόσσoυ και η Καίτη Γκρέυ, η οποία είναι παλιά, καλή φίλη του και ο ίδιος τη θεωρεί δεύτερη μητέρα του.

Επέμβαση μπαϊπάς

«Πριν από δέκα χρόνια είχα κάνει μπαϊπάς και η αλήθεια είναι πως η κατάσταση της υγείας μου βρίσκεται σήμερα σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο και θέλει προσοχή. Θα έλεγα ότι η ζωή μου κρέμεται από μια κλωστή» επισημαίνει ο ίδιος στην «Espresso» και προσθέτει: «Λίγο καιρό μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ -κι ενώ είχα στενοχωρηθεί πολύ από το κλίμα που είχε δημιουργηθεί με το να μη γνωρίζει κανείς πού πάνε τα πράγματα, με τόσο κόσμο να είναι επί ξύλου κρεμάμενος- ένιωσα φοβερό πόνο στο στήθος, με αποτέλεσμα να εισαχθώ επειγόντως στο Ιπποκράτειο και να χρειαστεί να υποβληθώ σε στεφανιογραφία».

Η αλήθεια είναι ότι ο καλός ηθοποιός και παρουσιαστής πήρε κατάκαρδα το κλείσιμο της ΕΡΤ, που για τον ίδιο και τόσους άλλους εργαζομένους στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα σήμαινε ένα άδηλο μέλλον, ενώ εκείνη την περίοδο δέχτηκε επίθεση από κάποιο άτομο το οποίο ανήκει στους λεγόμενους «κομμένους» της ΕΡΤ ή «τους απέναντι», όπως τους αποκαλούσαν τότε, με αποτέλεσμα να στενοχωρηθεί πολύ.

3eq342rqe4wt 3«Είμαι πολύ ευαίσθητο άτομο και με πείραξε πολύ η κατάσταση όπως διαμορφώθηκε με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Εν πάση περιπτώσει, δεν θέλω να αναφερθώ σήμερα σε αυτό το θέμα, αφού πλέον με τη νέα κυβέρνηση τα πράγματα της ΕΡΤ θα πάρουν τον δρόμο τους και θα αποκατασταθούν οι αδικίες. Αυτό που θέλω να πω είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους καλούς συναδέλφους που από την πρώτη στιγμή της ασθένειας βρέθηκαν στο πλευρό μου. Μάλιστα με το που έγινε γνωστό το πρόβλημά μου, η Γιώτα Γιάννα έγραψε στη σελίδα της στο facebook “ο Γιάννης δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή”, έλαβα πάρα πολλά μηνύματα, ίσως και περισσότερα από πεντακόσια για τα “περαστικά” όχι μόνο από συναδέλφους μου αλλά και από απλούς ανθρώπους που είναι φανατικοί θαυμαστές της εκπομπής μου. Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους θεράποντες ιατρούς μου, τους καθηγητές Χαράλαμπο Βλαχόπουλο και Ανδρέα Συνετό της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, αλλά και τον γιατρό μου Μανόλη Παπαδάκη στο Ωνάσειο για την αξιοσύνη τους και την αγάπη τους» λέει με τη σεμνότητα που τον διακρίνει.

O Γιάννης Τζουανόπουλος έγινε γνωστός και αγαπητός στο τηλεοπτικό κοινό στη δεκαετία του ’70 από τον χαρακτηριστικό ρόλο που κρατούσε στη θρυλική σειρά της τότε κρατικής τηλεόρασης «Μεθοριακός σταθμός» της Σούλας Πιερράκου, με πρωταγωνιστή τον αείμνηστο Βάσο Ανδριανό.

Παιδικό θέατρο

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με μεγάλη επιτυχία με το παιδικό θέατρο (είναι ο πρώτος που έκανε περιοδεία σε Αμερική και Αυστραλία ανεβάζοντας παιδικές παραστάσεις) και στα τέλη της δεκαετίας του ’80 ανέλαβε την παρουσίαση της ραδιοφωνικής εκπομπής που ακούγεται στα πέρατα της γης και αποτελεί «γέφυρα» των ξενιτεμένων μας με την πατρίδα.

Η ιδέα για τη Γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στην Ηλεία!

Η αγάπη του Γιάννη Τζουανόπουλου για τους ομογενείς τον οδήγησε στο να δημιουργήσει τη γιορτή του Απόδημου Ελληνισμού στο ξωκλήσι του Αϊ-Γιάννη στα Μακρίσια του νομού Ηλείας, γνωστό πλέον ως το Ξωκλήσι της Ξενιτιάς.

Πρόκειται για μία ετήσια καλλιτεχνική εκδήλωση που εδώ και είκοσι χρόνια διοργανώνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων ονομάτων του καλλιτεχνικού κόσμου της χώρας μας, αλλά και λαμπερών γκεστ από το εξωτερικό. Από τη γιορτή στα Μακρίσια έχουν περάσει, μεταξύ άλλων, ο Αλαν Μπέιτς, ο Ζυλ Ντασσέν, ο Μίκης Θεοδωράκης, η Μελίνα Μερκούρη, ο Κώστας Γαβράς, ο Μιχάλης Κακογιάννης, ο Ιάκωβος Καμπανέλης, ο Αντώνης Σαμαράκης και άλλα πολλά μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας τέχνης.

Το 2007 ο ηθοποιός μαζί με τον Θεοδωράκη και τον Λάκη Λαζόπουλο διοργάνωσε τη μεγάλη καλλιτεχνική εκδήλωση στο Ηρώδειο, με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για τους πυροπλήκτους της Πελοποννήσου.

Ως στιχουργός έχει υπογράψει πολλά γνωστά κομμάτια, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το CD «Στην άκρη του φιλιού» με μια σειρά από όμορφα τραγούδια, που ερμηνεύουν ο Μανώλης Μητσιάς, η Ελένη Βιτάλη, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Μελίνα Ασλανίδου και η Σοφία Βόσσου.

Αλκίνοος Μπουνιάς 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...