Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Με πέταξαν στα σκυλιά»!

Η πεντάωρη απολογία του πρώην υπουργού Γ. Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο με «βόμβες» για τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Ψύχραιμος, σχεδόν ανέκφραστος, χωρίς να «σπάσει» ούτε για ένα λεπτό απολογούνταν χθες, επί πέντε ώρες, ενώπιον δικαστών και εισαγγελέων του Ειδικού Δικαστηρίου ο πρώην «τσάρος» της οικονομίας Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας για στημένη ιστορία και δηλώνοντας παντελώς αθώος. «Το κόμμα μου και ο ίδιος ο πρόεδρός του με πέταξε στα σκυλιά (…) Βόλευε να πάει ολόκληρη η ιστορία πάνω μου, να δικάζομαι κάθε ημέρα και εδώ και δύο χρόνια να έχω καταδικαστεί από την πρώτη στιγμή» είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, ενώ μίλησε και σε προσωπικό τόνο: «Μένω στην Ελλάδα, αλλά δεν μπορώ να δουλέψω εδώ. Ούτε να κυκλοφορήσω χωρίς ασφάλεια. Δεν μπορώ να πάω σινεμά με τη γυναίκα μου. Δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα του υπουργού του Μνημονίου. Αν δεν υπήρχε αυτή η δίκη, θα είχα φύγει από τη χώρα».

Στην απολογία-ποταμό έριξε ευθείες βολές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και διάδοχό του στο υπουργείο. Μπορεί η υπεράσπισή του να μη ζήτησε ούτε να αντιτάχθηκε ποτέ στην κλήση του κ. Βενιζέλου να καταθέσει ως μάρτυρας, αλλά, ουσιαστικά, με όσα υποστήριξε χθες ο πρώην υπουργός τον έθεσε στο εδώλιο των ευθυνών (κάτι που πλέον θα πρέπει να διερευνηθεί) για τη σκευωρία που -όπως υποστηρίζει- στήθηκε εις βάρος του. Επισήμανε χαρακτηριστικά πως για την υπόθεση δύο πρόσωπα βρίσκονταν στο στόχαστρο, ο ίδιος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η διαφορά μας είναι πως εγώ ήμουν στο σπίτι μου, ενώ ο κ. Βενιζέλος στήριζε ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μια τρικομματική κυβέρνηση»!

Επιπλέον τόνισε πως ουδέποτε δέχτηκε τηλέφωνο από τον κ. Βενιζέλο προκειμένου να τον ενημερώσει για τη «λίστα Λαγκάρντ», καθώς «ο νέος υπουργός δεν ήθελε να μπαίνει κανείς στα χωράφια του». Οπως εξιστόρησε, ο ίδιος ενημερώθηκε από τον Ιωάννη Διώτη, αφότου είχαν αρχίσει τα δημοσιεύματα που έλεγαν πως εκείνος έθαψε τη λίστα, πως το «στικάκι» με τους μεγαλοκαταθέτες βρισκόταν στα χέρια πλέον του Ευάγγελου Βενιζέλου. Επειτα από λίγες ημέρες τόνισε πως του τηλεφώνησε ο Ευ. Βενιζέλος βάζοντάς τον σε ανοιχτή ακρόαση (!) για να έχει μάρτυρες και τότε ο κ. Παπακωνσταντίνου τον ενημέρωσε για όλες τις ενέργειές του σχετικά με τη λίστα.

«Είναι μια στημένη ιστορία, δεν έχω απαλείψει, διαγράψει τίποτα. Εξαρχής με ήθελαν ένοχο. Δεν θα διανοούμουν ποτέ να κάνω κάτι τέτοιο και δεν έκανα τίποτα τέτοιο. Το παρήγορο για εμένα είναι ότι η υπόθεση έφυγε από τη Βουλή και έφτασε σε εσάς!» είπε -μεταξύ άλλων- ο κ. Παπακωνσταντίνου. Η δίκη που μπήκε στην τελική ευθεία συνεχίζεται στις 17 Μαρτίου με την αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας Ξένης Δημητρίου.

«Χάλασα μια σούπα στο ΣΔΟΕ, γιατί γίνονται παρανομίες»

ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ κύκλους εντός του ΣΔΟΕ και στον επιχειρηματικό κόσμο απέδωσε τη «σκευωρία» που, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπακωνσταντίνου, στήθηκε εις βάρος του και τον έστειλε στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου: «Δεν διέγραψα εγώ τα αρχεία» είπε και δέχτηκε βροχή ερωτήσεων από την έδρα. Ο πρώην υπουργός άφησε αιχμές σε βάρος του Ιωάννη Διώτη, σημειώνοντας ωστόσο ότι δεν ισχυρίζεται πως εκείνος έκανε την αλλοίωση: «Εχω ενοχλήσει με τις αποφάσεις μου πολλούς. Χάλασα μια σούπα στο ΣΔΟΕ, γιατί γίνονταν και γίνονται παράνομα πράγματα, δεν μπορώ να διανοηθώ πως έγινε μόνο μέσα από την υπηρεσία, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι έγινε χωρίς σπρώξιμο, παρότρυνση ή οτιδήποτε άλλο από έξω. Για παράδειγμα, υπήρχε εκείνη την περίοδο ένας εκδότης που ήταν στα κάγκελα μαζί μου κάθε Κυριακή γιατί είχα κινήσει μια υπόθεση φοροδιαφυγής του». Στο μεταξύ, δήλωσε πεπεισμένος πως ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης διενεργούσε έρευνα για τα είκοσι ονόματα από τη «λίστα Λαγκάρντ» που του είχε δώσει. Παράλληλα, αρνήθηκε πως τα ξημερώματα της 30ής Σεπτεμβρίου άνοιξε τα 24 αρχεία αλλά και ότι έκανε αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά «Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Κοζάνη»: «Εχω ανοίξει ένα δύο μόνο αρχεία και δεν έκανα καμία αναζήτηση. Αν είχα ψάξει τα αρχεία με το όνομα του πρωθυπουργού (Παπανδρέου) δεν θα άνοιγα μόνο τα τρία από τα δεκατρία».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...