Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Στιχουργός «πίτα» στο… σουξέ

Ο Γιώργος Πηλιανίδης άνοιξε (λόγω κρίσης) σουβλατζίδικο και λέει το παράπονό του για τις δύο κόρες του που ζουν μακριά του

Από τα στούντιο ηχογράφησης στον πάγκο του σουβλατζή! Ο Γιώργος Πηλιανίδης που έχει υπογράψει μεγάλες επιτυχίες δημοφιλών λαϊκών τραγουδιστών μιλάει στην «Espresso» για την απόφασή του να ανοίξει σουβλατζίδικο μαζί με τον αδερφό του -και τραγουδιστή- Κώστα Βέρρο, αλλά και για τις δύο δίδυμες κόρες του που ζουν στην Αμερική και έχει πάνω από εννέα χρόνια να τις δει. «Εχω ακούσει ιστορίες από πονεμένους ανθρώπους και τις έκανα τραγούδια. Εχω γράψει όμως και κομμάτια βασισμένα στη δική μου τη ζωή, από τα παιδικά μου χρόνια στη Γερμανία, την παραμονή μου στην Ελλάδα, αλλά και το ταξίδι στις ΗΠΑ για σπουδές, εκεί όπου έμεινα είκοσι χρόνια» λέει ο άνθρωπος που έχει βάλει στα χείλη της Νατάσας Θεοδωρίδου και του Πασχάλη Τερζή τους στίχους του τραγουδιού «Δε θέλω τέτοιους φίλους».

Η κρίση όμως τον ανάγκασε να σκεφτεί πιο πρακτικά. Ανοιξε το Τούμπανο στη Νίκαια παρέα με τον αδερφό του προκειμένου να βγάζουν τα προς το ζην, χωρίς να ξεχνάει όμως το μεράκι του. «Εχω γράψει πολλά τραγούδια στο μαγαζί και είμαι συνέχεια με το τεφτέρι» λέει. Οταν οι καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί προθυμοποιούνται να φάνε στο σουβλατζίδικό του, εκείνος τους αποφεύγει διακριτικά. «Αλλο η δουλειά μου και άλλο η οικογενειακή επιχείρηση, την οποία είπα να δοκιμάσω γιατί δεν ξέρω τι άλλο μπορεί να γίνει σε αυτή τη χώρα και χρειαζόμουν κάτι πιο σταθερό».

Στη δεκαετία του ’90 ο Γιώργος Πηλιανίδης γράφει ροκ κομμάτια και μάλιστα αγγλόφωνα. Ο παραγωγός και φίλος του Ακης Γκολφίδης τον προτρέπει να γράψει λαϊκά, όμως τον προλαβαίνει η απόφαση του στιχουργού να φύγει για τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να κάνει μουσικές σπουδές. Εκεί γνώρισε έναν μπουζουξή, ο οποίος και εκείνος του λέει να γράψει στίχους για λαϊκά κομμάτια. «Το πρώτο μου ήταν το “Τι γυρεύω εγώ με αυτούς” και ακολούθησε το “Δε θέλω τέτοιους φίλους”. Και τα δύο μπήκαν στο άλμπουμ της Νατάσας Θεοδωρίδου» διηγείται ο στιχουργός. Κάπου εκεί μπαίνει στη ζωή του ο έρωτας. Παντρεύτηκε με μια Ελληνοαμερικανίδα και αποκτά μαζί της δύο δίδυμα κοριτσάκια, τη Μελπομένη και την Ευτυχία.

Το ζευγάρι χώρισε όταν εκείνος επέστρεψε στην Ελλάδα για οικογενειακούς λόγους και δεν κατάφερε να γυρίσει ποτέ πίσω, λόγω των αυξημένων μέτρων ασφαλείας μετά την 11η Σεπτεμβρίου. Τα κοριτσάκια του ήταν τότε τριών ετών και σήμερα 17. Ασχολούνται και οι δύο με το τραγούδι και ανεβάζουν συχνά τραγούδια στο κανάλι τους στο YouTube. Ο πατέρας τους τις καμαρώνει από μακριά. «Το όνειρό μου είναι να γράψω κάποια στιγμή τραγούδι για εκείνες και να “φτιάξω” τα παιδιά μου, όπως έχω κάνει με πολλούς άλλους» λέει με πικρία στη φωνή.

Συνεργασίες και «εμπορικό» τραγούδι

ΜΕ ΤΗΝ επιστροφή στην Ελλάδα ήρθαν και οι προτάσεις συνεργασίας. Ο Γιώργος Πηλιανίδης έγραψε για τον Νότη Σφακιανάκη, τον Βασίλη Καρρά, την Ελενα Παπαρίζου, ενώ του ζητήθηκε να «προσαρμοστεί» στην εποχή. «Μου πρότειναν να γράψω εμπορικά κομμάτια, επειδή αυτά σήκωνε το κλίμα. Εγώ όμως δεν θέλω να φτάσω σε αυτό το επίπεδο, εμπορικά μπορεί να γράψει ο καθένας, εγώ θέλω η δουλειά μου να είναι συνώνυμο της ποιότητας και όχι να χαρακτηρίζεται από εφήμερα σουξέ» εξομολογείται, ενώ αποκαλύπτει και ποιο είναι το τραγούδι που αγαπά ιδιαίτερα: «Εχω ξεχωρίσει αυτό με τίτλο “Το σώμα μου αετού φωλιά” που έχει πει ο Νότης. Το “ακρωτήρι” που γράφω μέσα είναι η Αμερική, γιατί εκεί νιώθεις μοναξιά, παρότι μπορεί να περιτριγυρίζεσαι από φίλους». Ο Πηλιανίδης ωστόσο έχει αρχίσει να ξεχωρίζει και τα νέα ταλέντα του χώρου. Ανάμεσά τους ο Δημήτρης Ισαρης των Otherview, ο Ευθύβουλος Θεοχάρους που υπογράφει το τραγούδι «One last breath» που θα μας εκπροσωπήσει στη φετινή Eurovision και ο Νεκτάριος Μαλλάς, ο τραγουδιστής με τα προβλήματα όρασης που εντυπωσίασε φέτος τους κριτές του «The Voice».

Τεριάννα Παππά

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...