Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Η Στέλλα παρέα με τον «κυρ Μέντιο»!

Η Γεωργιάδου εγκατέλειψε τις μεγάλες πίστες της Αθήνας και ζει πλέον σε φάρμα στην Κύπρο, όπου εκτρέφει γαϊδουράκια ενώ παράγει και προϊόντα από το γάλα τους

Η Στέλλα Γεωργιάδου εκτρέφει γαϊδουράκια στην Κύπρο! Πάνε πια οι εποχές που η δημοφιλής τραγουδίστρια πρωταγωνιστούσε σε μεγάλες πίστες της Αθήνας. Εδώ και μερικά χρόνια έχει επιστρέψει μόνιμα στην ιδιαίτερη πατρίδα της και απολαμβάνει τις χαρές της ζωής κοντά στη φύση κάνοντας τις καλλιτεχνικές εμφανίσεις της στο ειδυλλιακό Κτήμα Γεωργιάδη που διατηρεί εκεί με τον αδελφό της Πιερή. Πριν από μερικούς μήνες ωστόσο οι δυο τους συνέπραξαν και στη δημιουργία της φάρμας Golden Donkeys, όπου εκτρέφονται γαϊδουράκια και παράγονται προϊόντα από το γάλα τους, το οποίο είναι γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητές του.34er2f3wtfgerf 2

«Ολα άρχισαν από την αγάπη του αδελφού μου γι’ αυτά τα υπέροχα πλάσματα» λέει η τραγουδίστρια στην «Espresso» και συνεχίζει: «Ο Πιερής άρχισε να έχει γαϊδουράκια για τουριστικούς λόγους πριν από χρόνια. Σταδιακά ο αριθμός τους αυξήθηκε, αφενός λόγω αναπαραγωγής και αφετέρου επειδή ο αδελφός μου πρόσφερε επίσης τροφή και φροντίδα σε παρατημένα γαϊδουράκια που του φέρνανε.

»Οταν το κοπάδι μεγάλωσε, αποφασίσαμε να φτιάξουμε τη δική μας φάρμα. Βρίσκεται στην περιοχή Σκαρίνου, λειτουργεί από τον περασμένο Οκτώβριο και αυτή τη στιγμή έχουμε 211 γαϊδουράκια. Το μικρότερο από αυτά είναι η Καλυψώ, που γεννήθηκε την περασμένη Δευτέρα και δεν χορταίνω να την αγκαλιάζω και να παίζω μαζί της. Γενικά, όταν δεν είμαι πολύ καλά ψυχολογικά ή έχω άγχος, το παιχνίδι με τα νεογέννητα είναι ό,τι καλύτερο για να με κάνει να νιώσω καλά».

Το γάλα γαϊδούρας χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο ως τροφή, φάρμακο και καλλυντικό εδώ και χιλιάδες χρόνια. «Οι θεραπευτικές του ιδιότητες είναι γνωστές από την εποχή του Ιπποκράτη. Περιέχει ένα ένζυμο, το οποίο κάνει καλό στον βήχα, στο άσθμα και στις δερματικές παθήσεις, ενώ έχει αντιοξειδωτική δράση και πολλές βιταμίνες. Η Κλεοπάτρα έκανε καθημερινά μπάνιο σε γάλα γαϊδούρας για να διατηρούνται η νιότη και η λάμψη στην επιδερμίδα της» μας εξηγεί η Στέλλα, η οποία ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μια σειρά προϊόντων ομορφιάς με τη σφραγίδα της Golden Donkey Farm.

«Ολα αυτά γίνονται βέβαια σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Κάνουμε έρευνες για το γάλα, συμμετέχουμε σε συνέδρια, πηγαίνουμε σε παρουσιάσεις. Ηδη είχαμε πρόταση από την Κίνα να εξάγουμε τα προϊόντα μας, ενώ γίνονται επαφές με ανθρώπους και στην Αθήνα. Επειδή ωστόσο η παραγωγή γίνεται με φυσικό τρόπο, δίχως να χρησιμοποιούνται τεχνητά μέσα, η ποσότητα του γάλακτος που προκύπτει δεν είναι μεγάλη. Φροντίζουμε πρώτα να τρώνε τα γαϊδουράκια μας και ό,τι περισσεύει να το χρησιμοποιούμε στα προϊόντα. Φυσικά το γάλα το παίρνουμε αφού τα μικρά μεγαλώσουν αρκετά, ώστε να μην τους το στερούμε. Εξάλλου η μητέρα παράγει γάλα για δώδεκα μήνες».

34er2f3wtfgerf 5Η καθημερινότητα της Στέλλας Γεωργιάδου στη φάρμα κυλάει όμορφα. «Οταν έχει καλό καιρό, βγάζουμε τα γαϊδουράκια στα λιβάδια και παίζω μαζί τους. Είναι γλυκύτατα ζώα και πολύ αγαπησιάρικα. Κατά τα άλλα, ο ρόλος μου είναι διεκπεραιωτικός. Τρέχω για ό,τι χρειάζεται να γίνει εκτός φάρμας. Εντός αυτής υπάρχουν επαγγελματίες που φροντίζουν τα ζώα» σημειώνει η τραγουδίστρια, που δεν ξεχνά να στείλει και το μήνυμά της κατά της κακοποίησης των ζώων.

«Είναι κάτι φρικτό που αποτελεί τεράστιο πρόβλημα διεθνώς και δείχνει έλλειψη παιδείας. Τα ζώα είναι σύντροφοι, φίλοι και συμπορευτές μας στη ζωή. Η επαφή μας μαζί τους διώχνει την αρνητική ενέργεια. Πρέπει να μάθουν όλοι οι άνθρωποι να τα αγαπούν. Οσοι τα κακομεταχειρίζονται είναι επικίνδυνοι και για τους ίδιους τους ανθρώπους».

Οι live εμφανίσεις και τα «θαύματα»

«Μου έχει λείψει η υγιής πλευρά της δουλειάς μου, όταν οι καλλιτέχνες τραγουδούσαμε κάθε βράδυ σε γεμάτα μαγαζιά υπό εξαιρετικές συνθήκες. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει, υπάρχει άγχος και αβεβαιότητα στο χώρο μας». Η φωνή της Στέλλας Γεωργιάδου φανερώνει μια νοσταλγία, καθώς μιλάει για τη «χρυσή» εποχή των νυχτερινών μαγαζιών που έζησε η ίδια επί ελληνικού εδάφους. Πλέον οι live εμφανίσεις της γίνονται επιλεκτικά στο Κτήμα Γεωργιάδη, τη δεύτερη επιχείρηση που διατηρεί με τον αδελφό της στο νησί της Αφροδίτης.

«Τον χειμώνα τραγουδώ σ’ έναν ωραίο, πετρόχτιστο χώρο που υπάρχει στο κτήμα και το καλοκαίρι στον υπέροχο κήπο μας» λέει. Παράλληλα, κάνει κατά διαστήματα κάποια live και στην Αθήνα. «Εχω πολλές υποχρεώσεις τώρα με τη φάρμα, αλλά δεν μπορώ χωρίς το τραγούδι. Πάνω απ’ όλα είμαι καλλιτέχνιδα» τονίζει.

Πρόσφατα συναντήθηκε καλλιτεχνικά -έπειτα από δεκαπέντε χρόνια- με τον καλό της φίλο Ανδρέα Μπονάτσο. «Κάναμε μαζί κάποιες εμφανίσεις και ηχογραφήσαμε ένα νέο single με τίτλο “Θαύματα” που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες» λέει η γλυκιά Στέλλα.

Ηλίας Μαραβέγιας 

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...