Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Αν δεν είχα ασχοληθεί με τη μουσική, θα είχα πάθει κατάθλιψη»

Ο κιθαρίστας Π. Μάργαρης μιλάει για τα… πισώπλατα μαχαιρώματα και τους διασκεδαστές της πίστας

Μπορεί μικρός να έπαιζε φανατικά μπάσκετ, ωστόσο ο χώρος όπου κάνει πρωταθλητισμό εδώ και είκοσι χρόνια είναι η τέχνη.

Ο Παναγιώτης Μάργαρης κατέκτησε το κοινό «Με τη μαγεία της κιθάρας» του και δύο 24ωρα πριν από τη μεγάλη συναυλία του στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μιλάει στην «Espresso» για τη διαδρομή του και τα πισώπλατα μαχαιρώματα που δέχτηκε, μοιράζεται άγνωστες λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή του και εξηγεί γιατί θα προτιμούσε να αλλάξει επάγγελμα από το να εμφανιστεί σε «μπουζουκομάγαζα», τα οποία χαρακτηρίζει «καλλιτεχνική εξαθλίωση»! Πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα CD εγχώριας παραγωγής αφιερωμένο στην κλασική κιθάρα κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 3 των επίσημων charts της IFPI. Ο δημιουργός του λοιπόν δεν θα μπορούσε να μην αισθάνεται περήφανος γι’ αυτό.

Κυκλοφόρησε

«Η νέα δισκογραφική δουλειά μου “Με τη μαγεία της κιθάρας” κυκλοφόρησε πριν από δύο μήνες από την Polymusic. Περιλαμβάνει διασκευές μου σε αγαπημένες μουσικές απ’ όλο τον κόσμο, κομμάτια από το ρεπερτόριο της κλασικής κιθάρας, δικές μου συνθέσεις, καθώς και πέντε τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν εξαιρετικά ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Μάρκος Κούμαρης των Locomondo, η Γεωργία Νταγάκη και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Είμαι περήφανος για το άλμπουμ αυτό και θεωρώ ότι είναι το πιο ώριμο που ηχογράφησα έως τώρα» λέει ο καλλιτέχνης.

f3q45w3 1Νοσταλγία

Γεννημένος στην Αθήνα και μεγαλωμένος στη Νέα Σμύρνη, ο Παναγιώτης θυμάται με νοσταλγία την ανεμελιά των παιδικών χρόνων του και την αγάπη που είχε στο μπάσκετ. «Πήγαινα στη Γ’ Γυμνασίου όταν η Ελλάδα κατέκτησε το 1987 το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ και ήμουν ο μεγαλύτερος fan του Νίκου Γκάλη» αναφέρει. Σε ηλικία 13 ετών έπιασε πρώτη φορά κιθάρα στα χέρια του, ξεκινώντας τη φοίτησή του σε ωδείο. «Τα πρώτα χρόνια μπορώ να πω πως ήμουν ανεπίδεκτος μαθήσεως. Οταν όμως τελείωσα το λύκειο, η σχέση μου με την κιθάρα έγινε όμορφη και κατέληξε σήμερα να είναι ο μεγαλύτερος έρωτας της ζωής μου» συνεχίζει.

Το 1995 άρχισε να παίζει επαγγελματικά. «Είμαι ανήσυχο πνεύμα και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου δημόσιο υπάλληλο. Αν δεν είχα ασχοληθεί με τη μουσική, ενδεχομένως τώρα να ήμουν ανισόρροπος και με κατάθλιψη» σημειώνει. Φυσικά, τα πράγματα ήταν δύσκολα στην αρχή. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος και στους μαθητές του, αυτό που τον δίδαξε η ζωή είναι ότι «όποιος ασχοληθεί με πάθος, υπομονή, επιμονή και πειθαρχία με τη μουσική, τον αθλητισμό ή οτιδήποτε άλλο, κάποια στιγμή θα δικαιωθεί». Ετσι συνέβη και στη δική του περίπτωση, παρότι -όπως ομολογεί- δέχτηκε πολλάκις πισώπλατα μαχαιρώματα. «Στη δική μου δουλειά πρέπει να έχει κάποιος γερό στομάχι και να ξέρει να διαχειρίζεται τον εαυτό του ανά πάσα στιγμή. Ειδάλλως δεν μπορεί να αντέξει την πίεση και το άγχος. Η κοινωνική ευφυΐα είναι εξίσου σημαντική με το ταλέντο» υπογραμμίζει.

Ο Παναγιώτης πιστεύει ότι υπάρχουν αριστουργήματα σε όλα τα είδη της μουσικής, δεν συμφωνεί με τις ταμπέλες των έντεχνων ή άτεχνων και δηλώνει ανοιχτός σε καλλιτεχνικές προκλήσεις. Ωστόσο θέτει τα όριά του. Σε ερώτημά μας αν θα έκανε ένα ντουέτο με την Πάολα ή τη Δέσποινα Βανδή, η απάντησή του είναι αποστομωτική: «Θεωρώ ότι κάνουν κάποιο άλλο επάγγελμα από αυτό που κάνω εγώ. Είναι διασκεδαστές σε νυχτερινές πίστες και δεν μπορώ να βρω κάποια γέφυρα συνεργασίας με τέτοιου είδους τραγουδιστές. Διαφέρει η αισθητική μας. Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει ντουέτο μαζί τους όπως και με τον Κιάμο ή τον Παντελίδη. Είναι πολύ αξιόλογοι ως διασκεδαστές. Απλώς εγώ ασχολούμαι με τον πολιτισμό και όχι με τις νυχτερινές πίστες και τα μπουζουκομάγαζα».

Ούτε λόγος βέβαια να εμφανιστεί ο ίδιος σε τέτοιο χώρο: «Μου φαίνεται πολύ αστεία σαν εικόνα, εγώ να παίζω το “Requiem for a dream”, για παράδειγμα, και να μου πετάνε λουλούδια! Μου ακούγεται σχεδόν εφιαλτικό! Θα προτιμούσα να ασχοληθώ με άλλο επάγγελμα αν έφτανα σε τέτοιο σημείο καλλιτεχνικής εξαθλίωσης, ώστε να πρέπει να εμφανιστώ σε τέτοιου είδους μαγαζιά».

Δύο γάμοι και δύο διαζύγια

Χαμηλών τόνων άνθρωπος, δεν απασχόλησε ποτέ τη δημοσιότητα με την προσωπική ζωή του, παρότι πέρασε σκαμπανεβάσματα. «Είμαι δύο φορές παντρεμένος και δύο φορές χωρισμένος, ευτυχώς χωρίς παιδιά» αποκαλύπτει. «Μάλλον δεν μου ταιριάζει πολύ το σπορ του έγγαμου βίου! Αυτή την περίοδο είμαι ελεύθερος και έχω δώσει μεγάλη έμφαση στη μουσική και την καριέρα μου» προσθέτει, ενώ δεν διστάζει να… κατακεραυνώσει τους καλλιτέχνες που φωτογραφίζονται με τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους στα περιοδικά. «Το βρίσκω γελοίο. Ολοι αυτοί οι καλλιτέχνες ας κοιτάξουν καλύτερα την τέχνη τους και ας αφήσουν τα παιδιά και τις γυναίκες τους εκτός φωτογραφικών φακών και ματαιοδοξίας. Η προβολή για έναν καλλιτέχνη είναι πολύ σημαντικό κομμάτι της δουλειάς του, αλλά θεωρώ ότι αφορά μόνο εκείνον και όχι τους συγγενείς, τα παιδιά και τις θείες του». 

Μαγεία στο «Κακογιάννης»

Μεθαύριο το βράδυ (στις 21.00) ο Παναγιώτης Μάργαρης θα βρεθεί στη σκηνή του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης προκειμένου να… μαγέψει το κοινό με την κιθάρα του. «Είναι μια πολύ σημαντική συναυλία για εμένα. Κατά κύριο λόγο θα παρουσιάσω τα κομμάτια από τη νέα δουλειά μου και θα με τιμήσουν με τη συμμετοχή τους σπουδαίοι φίλοι καλλιτέχνες, όπως οι Σταμάτης Κραουνάκης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ανδριάνα Μπάμπαλη, Γεωργία Νταγάκη και η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου. Το κοινό θα ακούσει σόλο κομμάτια από εμένα, καθώς και τραγούδια από τη δισκογραφία των παραπάνω ερμηνευτών υπό τη συνοδεία της κιθάρας μου» λέει ο καλλιτέχνης. Οσο για το μέλλον; «Θα παρουσιάσω σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό το νέο άλμπουμ μου και θα συνεχίσω τις συναυλίες μου με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη. Τέλος, θα συναντηθώ επί σκηνής με τον σπουδαίο Κραουνάκη σε μια μουσική παράσταση με τίτλο “Μυστική συνάντηση”» καταλήγει.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...