Check-in με… 40 τούρτες!

Οι πιο γλυκοί προορισμοί με δημιουργίες ζαχαροπλαστών

Οι λάτρεις των γλυκών δεν χρειάζονται διαβατήριο για να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Μπορούν να ταξιδέψουν «γλυκά» μέσα από τούρτες-γλυπτά, τις οποίες δημιούργησαν μερικοί από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες στον κόσμο. Από το Ταζ Μαχάλ στην Ινδία στις Πυραμίδες της Αιγύπτου και από τον Μεγάλο Κοραλλιογενή Υφαλο στην πόλη του τζόγου και της αμαρτίας, το Λας Βέγκας, και από εκεί στην Αφρική για σαφάρι. 3e34rfwt34g 2Τα βρώσιμα αυτά έργα τέχνης, που σίγουρα δεν σου πάει καρδιά να τα γευθείς, αφού μπορείς να τα… φας με τα μάτια σου, απεικονίζουν μερικά από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου και όχι μόνο.

Αναφέρονται και σε πτυχές από τους πολιτισμούς χωρών, όπως συμβαίνει με το γλυκό-γλυπτό της θεάς Αθηνάς που αντιπροσωπεύει την Ελλάδα και τους ανεμόμυλους ή τις τουλίπες που αποτελούν σήμα κατατεθέν του Αμστερνταμ. Η Βενετία εικονίζεται μέσα από δύο μάσκες καρναβαλιού, η Μόσχα με τον ναό του Αγίου Βασιλείου στην Κόκκινη Πλατεία, που εμφανίζεται μέσα από ένα αβγό Φαμπερζέ, ενώ η Ρώμη αντιπροσωπεύεται σε μια τούρτα που ενσωματώνει το Κολοσσαίο με τη Δημιουργία του Αδάμ από το περίφημο έργο του Μιχαήλ Αγγελου. Η εντυπωσιακή ποικιλία με τις τούρτες παρουσιάζεται στο μηνιαίο περιοδικό «Cake Masters magazine». 

«Είναι μια οπτική απόλαυση να βλέπεις τις τούρτες που έχουν δημιουργηθεί για το θέμα “Γύρος του κόσμου με 40 τούρτες”» λέει η Ρόζι Μαζούμντερ, εκδότρια του περιοδικού. Οπως εξηγεί, μερικοί 3e34rfwt34g 3από τους καλύτερους ζαχαροπλάστες κλήθηκαν να συμβάλουν στην υλοποίηση του concept, δημιουργώντας τούρτες που θα μπορούσαν οδηγήσουν σε ένα απολαυστικό ταξίδι ανά την υφήλιο.

3e34rfwt34g 4Οι τεχνίτες μελέτησαν το θέμα που θα έφτιαχναν, αφιέρωσαν πολύ χρόνο, έδωσαν μεγάλη προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια και παρασκεύασαν τούρτες-μικρά αριστουργήματα, η μία καλύτερη από την άλλη, που δείχνουν το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο και το ταλέντο των δημιουργών τους.

«Δεν τολμώ να ομολογήσω πόσο χρόνο χρειάστηκα για να το δημιουργήσω, αλλά απόλαυσα κάθε λεπτό» λέει η Ρόουζ Τάμερ που έχει ζαχαροπλαστείο στο Μάντσεστερ. Εφτιαξε το αβγό Φαμπερζέ που αντιπροσωπεύει τη Μόσχα. «Δύσκολη η δομή, από την ανατομία ενός αβγού, στη γεωμετρία, στην αναλογία και την ισορροπία. Ηταν το πιο δύσκολο έργο που έχω κάνει ποτέ, αλλά ήταν σίγουρα και το πιο ανταποδοτικό» συμπληρώνει.

Κάτια Γιαπαλάκη

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ