Ερχονται νέοι αυστηροί κανόνες για αναρτήσεις

Διευκρινίσεις για το τι επιτρέπεται και τι όχι από τους χρήστες τού γνωστού site κοινωνικής δικτύωσης

Υστερα από σωρεία παραπόνων για τις συγκεχυμένες πολιτικές του facebook, αναφορικά με το τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται να αναρτούν στα προφίλ τους οι 1.300.000.000 χρήστες του, το δημοφιλές σάιτ κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε να εκδώσει νέες, πιο σαφείς οδηγίες χρήσης.

Η επικεφαλής πολιτικής περιεχομένου της αμερικανικής εταιρίας Μίνικα Μπίκετ εξήγησε πως κρίθηκε αναγκαία η αναθεώρηση των πολιτικών περιεχομένου του facebook προκειμένου να ξεκαθαρίσει η σύγχυση που επικρατεί μεταξύ των χρηστών σχετικά με τους λόγους για τους οποίους το σάιτ απορρίπτει τις αναφορές δημοσίευσης που ζητούν κάποιοι εξ αυτών.

«Τους στέλναμε μήνυμα, στο οποίο τους εξηγούσαμε ότι δεν θα αφαιρέσουμε το συγκεκριμένο post που ζητούσαν, επειδή δεν συνιστά παραβίαση των κανονισμών κι εκείνοι μας έστελναν νέο μήνυμα εκφράζοντας τη σύγχυσή τους» δήλωσε η Μπίκετ εξηγώντας πως από το feedback που είχαν με τους χρήστες κατάλαβαν ότι έπρεπε να προχωρήσουν σε διευκρινίσεις.

Η νέα βερσιόν του κανονισμού έχει σχεδόν τριπλάσια έκταση από την προηγούμενη, καθώς προχωρά σε ενδελεχή επεξήγηση της κάθε ενότητας.

Γυμνό
4ed23twr 5 0
Το facebook ουδέποτε επέτρεπε την ανάρτηση φωτογραφιών ή βίντεο γυμνού περιεχομένου. Οι περισσότεροι χρήστες ωστόσο δυσκολεύονταν να ερμηνεύσουν τον όρο «γυμνό», γι’ αυτό η εταιρία ξεκαθαρίζει τώρα πως θα κατεβάζει posts στα οποία φαίνονται γεννητικά όργανα ή πλήρως εκτεθειμένα οπίσθια. Σε ό,τι αφορά φωτογραφίες γυναικείου στήθους, αυτές θα απαγορεύονται σε περίπτωση που διακρίνεται η θηλή, ενώ θα επιτρέπονται οι εικόνες θηλασμού. Επιπλέον, απαγορεύονται ζωηρές περιγραφές σεξουαλικών πράξεων με όλες τις λεπτομέρειες.

Ρητορική του μίσους
4ed23twr 2 0
Σε γενικές γραμμές απαγορεύεται η ρητορική του μίσους, εκτός κι αν πρόκειται για αναπαραγωγή από τρίτο με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την ενημέρωση του κοινού. Το χιούμορ, η σάτιρα και ο κοινωνικός σχολιασμός ρητορικής μίσους επιτρέπεται, υπό τον όρο ότι ο χρήστης χρησιμοποιεί την πραγματική του ταυτότητα. Ωστόσο οι άμεσες επιθέσεις σε άτομα για το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την εθνικότητα, τη φυλή, τη θρησκεία ή κάποια αναπηρία τους απαγορεύονται αυστηρά.

Βία
4ed23twr 1 0
Απαγορεύονται, όταν κοινοποιούνται για να προσφέρουν «σαδιστική ευχαρίστηση ή για να δοξάσουν τη βία», αλλά επιτρέπονται σε περίπτωση που κοινοποιούνται για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τις τρομοκρατικές πράξεις ή κάποιο άλλο θέμα δημόσιου ενδιαφέροντος.

Αυτοτραυματισμός
4ed23twr 3 0
Η κοινοποίηση φωτογραφιών ή πληροφοριών που προάγουν θέματα αυτοτραυματισμών, διατροφικών διαταραχών ή αυτοχειρίας απαγορεύεται αυστηρά. Σε αντίθεση περίπτωση, επιτρέπεται.

Εγκληματική δραστηριότητα
4ed23twr 6
Προφανώς και απαγορεύονται η προώθηση εγκληματικών πράξεων, οι απειλές κατά δημόσιων προσώπων ή η συμμετοχή σε τρομοκρατική δραστηριότητα στο facebook. Σε τέτοιες περιπτώσεις το σάιτ θα ενημερώνει απευθείας τις αρμόδιες Αρχές.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ