Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Ομολόγησε τους φόνους στον αέρα!

Οι αποκαλύψεις του μεγιστάνα Ρ. Νταρστ σε ντοκιμαντέρ οδήγησαν τελικά στη σύλληψή του

Πηγαίνοντας στην τουαλέτα πίστευε πως ήταν μόνος του. Αγνοούσε ότι η «ψείρα», το ασύρματο μικρόφωνο που φορούσε πάνω του, ήταν στο on. Ετσι, κατέγραψε τον ψίθυρό του που ήταν συνάμα μια κυνική ομολογία: «Τι στο διάολο έκανα; Τους σκότωσα όλους, φυσικά» είναι η φράση που εκστόμισε μονολογώντας ο πάμπλουτος Αμερικανός Ρόμπερτ Νταρστ, απόγονος εκκεντρικής οικογένειας μεγιστάνων του νεοϋορκέζικου real estate. Και αυτή η ομολογία όχι μόνο καταγράφηκε, αλλά μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο 71χρονος μεγιστάνας συνελήφθη ως ύποπτος για σειρά δολοφονιών. Η σύλληψή του έγινε σε ξενοδοχείο της Νέας Ορλεάνης κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας του Λος Αντζελες. Κρατείται για τη δολοφονία -πριν από 15 χρόνια- της τότε φίλης του Σούζαν Μπρέναν.

Η σύλληψη έγινε την επομένη της μετάδοσης από το τηλεοπτικό δίκτυο HBO του τελευταίου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ με θέμα τη ζωή του Νταρστ με τίτλο: «Η κακοτυχία: η ζωή και οι θάνατοι του Ρόμπερτ Νταρστ». Η ομολογία-σοκ ακούγεται στο τελευταίο επεισόδιο, φέρνοντας πλήρη ανατροπή στην υπόθεση Νταρστ, την οποία παρακολουθεί μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στις ΗΠΑ εδώ και πολλά χρόνια. Η Σούζαν Μπέρμαν βρέθηκε δολοφονημένη με μία σφαίρα στο κεφάλι το 2000 στο Λος Αντζελες, ενώ ο Νταρστ ήταν ύποπτος για ακόμη δύο θανάτους, της συζύγου του που εξαφανίστηκε το 1982 και έκτοτε έχει κηρυχθεί νεκρή και γείτονά του, το πτώμα του οποίου βρέθηκε διαμελισμένο το 2001. Η σύζυγός του Καθλίν εξαφανίστηκε έπειτα από ένα Σαββατοκύριακο στην εξοχική κατοικία του ζεύγους στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Ο μεγιστάνας απαλλάχθηκε το 2003 για τη δολοφονία του 71χρονου γείτονά του Μόρις Μπλακ, αφού έπεισε τους ενόρκους ότι όσο ζούσε στο Τέξας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα και υποδυόμενος τον μουγκό, πυροβόλησε τον γείτονά του, διαμέλισε το πτώμα του και το πέταξε στο Γκάλβεστον Μπέι ευρισκόμενος σε… νόμιμη άμυνα. Σύμφωνα με τους «Los Angeles Times», οι Αρχές δεν έχουν δώσει πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη που οδήγησε στη σύλληψη του Ρόμπερτ Νταρστ, αλλά -σύμφωνα με πληροφορημένες πηγές- η μετάδοση του ντοκιμαντέρ έπαιξε κάποιο ρόλο.

Οι πράκτορες του FBI θεωρούν ότι ο Νταρστ επεδίωκε να φύγει από τις ΗΠΑ, διότι διέμενε με ψεύτικο όνομα στο ξενοδοχείο της Νέας Ορλεάνης, όπου συνελήφθη, είχε πληρώσει με ρευστό και είχε πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας.

Με ουρανοξύστες στο Μεγάλο Μήλο

Η περιουσία της οικογένειας του Ρόμπερτ Νταρστ, η οποία κατέχει έντεκα ουρανοξύστες στο Μανχάταν, μεταξύ των οποίων ποσοστό αλλά και το πλήρες management στο One World Trade Center, εκτιμάται πως ξεπερνά τα 4.000.000.000 ευρώ. Εκείνος όμως έχει καταφέρει να τα «σπάσει» μαζί τους εδώ κι εννέα χρόνια, με ένα deal περίπου 65.000.000 ευρώ. Από τότε, όχι μόνο τον έχουν αποκηρύξει, αλλά τώρα, δηλώνουν ανακουφισμένοι.

Ο 71χρονος εκατομμυριούχος, στη ζωή του οποίου βασίζεται η ταινία «All Good Things», είναι εγγονός του Γιόζεφ Νταρστ, ενός πάμφτωχου Εβραίου ράφτη από την Αυστροουγγαρία, που μετανάστευσε στις ΗΠΑ και κατάφερε να γίνει μεγιστάνας.

Ο Νταρστ είδε στα επτά χρόνια του τη μητέρα του να πεθαίνει πέφτοντας από παράθυρο.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...