Καθ’οδόν (σε λίγα χρόνια) το «ιπτάμενο αυτοκίνητο»

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο (η παραγωγή του αρχίζει το 2017) θα κοστίζει 200.000 €

Ποιος δεν έχει ονειρευτεί να πετάξει με το αυτοκίνητό του πάνω από το μποτιλιάρισμα τις ώρες κυκλοφοριακής αιχμής; Οι υπεύθυνοι της Flying AeroMobil παρουσίασαν το πρωτότυπο «AeroMobil 3» που υπόσχεται να κάνει πραγματικότητα το όνειρο και ανακοίνωσαν ότι η βιομηχανική παραγωγή αναμένεται να έχει αρχίσει μέχρι το 2017. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα βγει στην αγορά για να το αποκτήσουν όσοι ενδιαφέρονται. Πρόσθεσαν δε ότι σύντομα θα είναι έτοιμη και η εκδοχή του οχήματος που θα μπορεί να οδηγείται μόνο του.
3e245tr23q 2Πρόκειται για την τρίτη γενιά του πρωτοτύπου που εξελίσσει η εταιρία ήδη από το 1990, όπως είπε η εκπρόσωπός της Τατιάνα Βέμπερ. Το «AeroMobil 3» διαθέτει κινητήρα Rotax 912 ULS και λειτουργεί με πετρέλαιο, με το οποίο ο ιδιοκτήτης του μπορεί να ανεφοδιαστεί από οποιοδήποτε βενζινάδικο. Μεταφέρει δύο επιβάτες και μπορεί να πετάξει μέχρι και 700 χιλιόμετρα με κάθε γέμισμα του ρεζερβουάρ. Η μέγιστη ταχύτητά του φτάνει τα 200 χιλιόμετρα την ώρα όταν βρίσκεται στον αέρα και τα 160 χιλιόμετρα όταν κινείται στο έδαφος.
3e245tr23q 3Οταν χρειάζεται να πετάξει, ανοίγουν τα φτερά του και μπαίνει σε λειτουργία ο έλικας που βρίσκεται στο πίσω μέρος δίνοντας την απαραίτητη ώθηση. Οταν λειτουργεί ως αυτοκίνητο, τα φτερά του διπλώνουν με τέτοιον τρόπο προς τα πίσω που του επιτρέπουν να κινείται με σταθερότητα. Ο οδηγός του μπορεί να το παρκάρει με άνεση, καθώς έχει μήκος 6 μέτρα και ύψος 1,6 μέτρα.
3e245tr23q 4Η εταιρία παρουσίασε βίντεο με τα επιτεύγματα του ιπτάμενου αυτοκινήτου που το δείχνει να κινείται στους δρόμους αλλά και στους αιθέρες. Ανακοίνωσε ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει με επιτυχία πρόγραμμα δοκιμαστικών πτήσεων σε πραγματικές συνθήκες. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας προβλέπουν ότι στο μέλλον τα ιπτάμενα αυτοκίνητα θα είναι άκρως απαραίτητα, λόγω της μεγάλης αύξησης της κυκλοφορίας. Φιλοδοξούν ότι θα αποτελέσει εναλλακτικό τρόπο κίνησης που θα λύσει τα χέρια των οδηγών. Στην αρχή βέβαια θα απευθύνεται σε χοντρά πορτοφόλια, αφού η τιμή αγοράς του δεν θα πέφτει κάτω από τα 200.000 ευρώ.
gf45g35h456y54u 

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ