Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Τρικλοποδιές» στο παρά πέντε

Μέρκελ και Ντάισελμπλουμ προκαλούν τη στιγμή που πέρασε η πρόταση του Τσίπρα για πενταμερή συνάντηση

Σε ναρκοπέδιο κινείται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες και το καθοριστικό ραντεβού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο τη Δευτέρα. Και αυτό διότι ακόμη και στο παρά πέντε οι γνωστοί «φίλοι» της Ελλάδας βάζουν «τρικλοποδιές». Χθες ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε μια σειρά από πρωτοβουλίες προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Ετσι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και του ζήτησε να υπάρξει μια πενταμερής συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ και τους Φρανσουά Ολάντ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και Μάριο Ντράγκι πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Η συνάντηση θα έχει σκοπό να προετοιμάσει όλες τις επόμενες κινήσεις και συναντήσεις.

Το αίτημα αυτό, όπως φαίνεται, έγινε δεκτό. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός απέστειλε επιστολές προς την καγκελάριο της Γερμανίας και τον πρόεδρο της Γαλλίας, στις οποίες επιχειρεί να αμβλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις των τελευταίων ημερών, ζητώντας να δοθεί το σχετικό σήμα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ώστε να παρασχεθούν οι ελάχιστες χρηματοδοτικές διευκολύνσεις.

Στον αντίποδα, συνεχίστηκαν οι προκλητικές δηλώσεις Ευρωπαίων, με κορυφαία αυτή του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ (πιθανόν θίχτηκε επειδή αποκλείστηκε από την πενταμερή συνάντηση). Ο κ. Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ολλανδικό ραδιοφωνικό σταθμό BNR άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσει για την Ελλάδα ό,τι εφαρμόστηκε και στην περίπτωση της Κύπρου, όπως «κούρεμα» κεφαλαίων και κλείσιμο τραπεζών! Αυτή η δήλωση προκάλεσε την άμεση αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελλαρίδη που ζήτησε από τον κ. Ντάισελμπλουμ να σεβαστεί τη θεσμική θέση του στην ευρωζώνη και να σταματήσει να διακινεί σενάρια φαντασίας, διότι η Ελληνική Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Από κοντά και η Ανγκελα Μέρκελ που προτού συναντηθεί με τον πρωθυπουργό ξεκαθάρισε (σύμφωνα με το Βloomberg) ότι η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα την ερχόμενη εβδομάδα δεν υποκαθιστά την αξιολόγηση της Αθήνας από τους θεσμούς, λέγοντας ότι υπάρχει δυσκολία στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, αλλά πρέπει να ξεπεραστούν.

e34tgwet 1Τα λουλούδια από τον Ιερώνυμο

«Αλεξίου ανθρώπου του Θεού» έγραφε χθες το εορτολόγιο της Εκκλησίας μας και την τιμητική του είχε ο Αλέξης Τσίπρας που είχε τη γιορτή του. Οι ευχές πολλές, τα τηλεφωνήματα επίσης, όπως και τα λουλούδια που κατέφθαναν στο Μέγαρο Μαξίμου. Μία από τις ανθοδέσμες εστάλη από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο, ο οποίος διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό. Η όμορφη σύνθεση λουλουδιών αποτελούνταν από λίλιουμ, κόκκινα τριαντάφυλλα, μαργαρίτες και στρελίτσια (το λεγόμενο «πουλί του παραδείσου»). 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...