Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ο Ετεοκλής Παύλου αποκαλύπτει για το ατύχημα: «Δεν χτυπούσε το κινητό μου...

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο Στάθης Παπούλιας...

Συγκλονίζει η Κατερίνα Γκαγκάκη: «Είμαι ένας αρκετά καταθλιπτικός άνθρωπος»

Η Κατερίνα Γκαγκάκη κατά τη διάρκεια του νέου ριάλιτι...

Η συγκίνηση της Νένας Χρονοπούλου για τον γιο της: «Γεννήθηκε 25 εβδομάδων,...

Η Νένα Χρονοπούλου κάθισε στον καναπέ της εκπομπής «Super...

«Ψυχοκόρες»: Ο Κοσμάς επισκέπτεται τη Νέλλα στη κλινική

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Έξι...

My name is Gist, James Gist

Ο αγαπημένος της «πράσινης» εξέδρας, Αμερικανός φόργουορντ, ανανέωσε μέχρι το 2017

Ο Αμερικανός συγγραφέας Ερλ Νάιτινγκεϊλ έλεγε πως «η δημιουργικότητα είναι η επέκταση του ενθουσιασμού». Ο συμπατριώτης του, Τζέιμς Γκιστ, μάλλον το αποδεικνύει με τις θεαματικές εμπνεύσεις του στο παρκέ. Και ο ίδιος επιβεβαίωσε χτες πως η επαγγελματική σχέση του με την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού δεν είναι μισθοφορική, αλλά… (και) φιλική.

Ο Αμερικανός φόργουορντ δέχτηκε την πρόταση πρόωρης επέκτασης συμβολαίου του «τριφυλλιού» και συμφώνησε για νέα συνεργασία και μετά το καλοκαίρι του 2015, υπογράφοντας συμβόλαιο ως το 2017.

Ο πρώην παίκτης των Λοκομοτίβ Κουμπάν (2009-2010), Παρτίζαν (2010-2011), Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (2011-2012) και Μάλαγα (2012) αποφάσισε στα 29 του να «δέσει» στο ΟΑΚΑ και να πάψει να είναι γυρολόγος.

Εξηγώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της «πράσινης» ΚΑΕ πως «εκείνο το οποίο θέλω να τονίσω είναι η υπέροχη σχέση μου με τον κ. Δ. Γιαννακόπουλο. Ποτέ δεν αισθάνθηκα πως είμαι ένας απλός υπάλληλος, αλλά φίλος και μέλος της οικογένειάς του».

«Δεν υπάρχουν λόγια»

Ο Γκιστ, που γεννήθηκε στις 26/10/1986 στην Τουρκία, όταν ο πατέρας του υπηρετούσε στην αμερικανική αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Ιντσιρλίκ, συμπλήρωσε ότι η νέα συμφωνία «είναι για μένα πρόκληση, και τιμή το γεγονός ότι για δύο ακόμα χρόνια θα έχω την ευκαιρία να είμαι μέλος του Παναθηναϊκού. Δεν υπάρχουν λόγια ικανά να περιγράψουν αυτή τη σχέση, όπως και τη χαρά που αισθάνομαι. Αυτό που θέλω να πω είναι πως είμαι ευτυχισμένος και νιώθω σαν να βρίσκομαι στο σπίτι μου».

Ο άλλοτε φόργουορντ του πανεπιστήμιου Μέριλαντ (2004-2008) έγινε επιλογή στο Νο 57 στο ντραφτ του ΝΒΑ το 2008 από το Σαν Αντόνιο, όμως το ίδιο καλοκαίρι επέστρεψε στην Ευρώπη και υπέγραψε στην ιταλική Μπιέλα. Μετά τη θητεία του σε Ρωσία, Σερβία και Τουρκία, βρέθηκε στη Μάλαγα, όπου δεν «κόλλησε» αγωνιστικά (και προσωπικά) με τον κόουτς Ρέπεσα, και τον Δεκέμβριο του 2012 έγινε ανταλλαγή στον Παναθηναϊκό, αντί του Αντι Πάνκο.

Στο μεταξύ, κι ενώ οι «πράσινοι» προετοιμάζονται για τον αγώνα της Παρασκευής με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Δημήτρης Διαμαντίδης σχολίασε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ την ανάδειξή του σε MVP της 20ής αγωνιστικής της Α1. Τονίζοντας ότι «όπως έχω πει πολλές φορές, είναι σημαντικό για μένα να νικά η ομάδα, και τα ατομικά επιτεύγματα δεν έχουν σημασία. Θα πρέπει πάντα να κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα». Ο αρχηγός των πρωταθλητών, σε ερώτηση για την κατάληξη της σεζόν, πρόσθεσε πως «είναι πολλές οι υποχρεώσεις που εναλλάσσονται και βαρύ το πρόγραμμα. Δεν προλαβαίνεις να έχεις συναισθήματα αισιοδοξίας ή ανησυχίας. Οφείλεις απλώς να δουλεύεις σκληρά για να βελτιώνεσαι».

Τέλος, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε χτες πως ο αγώνας με τον Κόροιβο Αμαλιάδας (23/3) θα είναι αφιερωμένος στη «μάχη» κατά του ρατσισμού και της ενδοσχολικής βίας. Αναφέροντας ότι «40 παιδιά από την “Κιβωτό του Κόσμου” θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ, κατόπιν πρόσκλησης της ΚΑΕ, προκειμένου να περάσουν προς τον κόσμο το μήνυμα της αγάπης και της ισότητας».

Επιμέλεια
Γιώργος Αδαμόπουλος 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Τρέλανε» τη Σολωμού η Τζολί

Μπροστά στην Αντζελίνα Τζολί ούτε η Μαρία Σολωμού μένει...

Ανοιξιάτικες βουτιές στα Αχλα της Ανδρου για τον Αγγελο Λάτσιο

Μπορεί να είναι ακόμη τέλος Απριλίου, αλλά ο καλοκαιρινός...

Απατημένος μεγαλογιατρός τσάκωσε την άπιστη σύζυγό του με κυβερνητικό

Ο πολύπαθος χώρος της υγείας δεν συνταράσσεται μόνο από...

Η Οικονομάκου τα… άκουσε πάλι διαδικτυακά έπειτα από το διαζύγιό της από τον Μιχόπουλο

Μπορεί η επίσημη ανακοίνωση για τον χωρισμό τους, που...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Στο Vault η Καβογιάννη, παρέα με την «Καβογιάννη»

Την παράσταση «Elizadeth», σε διασκευή και σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...