Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η κόρη της Κιμ Καρντάσιαν και του Γουέστ κερδίζει 28.000 ευρώ για...

Η 10χρονη Νορθ Γουέστ, που στο πλευρό του διάσημου...

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Η τελευταία performance

Ο μουσικός Βαγγέλης Βέκιος, γνωστός από τις Μουσικές Ταξιαρχίες και ραδιοφωνικός παραγωγός «έφυγε» σε ηλικία 58 ετών

«Εφυγε» από τη ζωή ένας πρωτοποριακός μουσικός και ραδιοφωνικός παραγωγός, προδομένος από την καρδιά του. Ο Βαγγέλης Βέκιος, ταλαντούχος ντράμερ και ιδρυτικό μέλος του θρυλικού συγκροτήματος Μουσικές Ταξιαρχίες, άφησε χθες το πρωί την τελευταία του πνοή σε ηλικία 58 χρόνων, ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία στην Εντατική του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, αφού είχε υποστεί ανεύρυσμα.

df23f23tf 1df23f23tf 3Ολο τον καιρό της νοσηλείας του στο νοσοκομείο (βρισκόταν σε κώμα) ο σημαντικός καλλιτέχνης δέχτηκε τη θερμή συμπαράσταση στενών συγγενών και φίλων του, μεταξύ των οποίων και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την εξέλιξη της υγείας του. Μάλιστα με το που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε συλληπτήρια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται «στον φίλο και σύντροφο που συνέδεσε τη ζωή του με το ραδιόφωνο και τη μουσική», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία του με γνωστούς ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αριστεράς. Ο Βέκιος είχε δουλέψει ως παραγωγός στους σταθμούς 90,2 Αριστερά στα FM, Planet και Εν Λευκώ, και όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, «έδωσε την ψυχή του για να στηθεί το 2006 ο 105,5 Στο Κόκκινο, του οποίου υπήρξε διευθυντής Προγράμματος».

Ιδρυτικό μέλος

Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ο Βαγγέλης Βέκιος γίνεται ιδρυτικό μέλος των Μουσικών Ταξιαρχιών, και παίζει κρουστά και τύμπανα στους δίσκους «Disco Tsoutsouni», «Μουσικές Ταξιαρχίες», «Αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν» και «Made in Greece Vol.1». Το 1982, όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος δίσκος με τίτλο το όνομα df23f23tf 2της μπάντας, οι δημιουργοί των τραγουδιών έγιναν στόχος της Αστυνομίας, λόγων των… προσβλητικών στίχων που ερμήνευε ο Τζίμης Πανούσης. Ο ίδιος είχε περιγράψει τα γεγονότα που ακολούθησαν: «Ο διευθυντής της EMI Γιώργος Πετσίλας είχε συλληφθεί και ο παραγωγός Μάνος Ξυδούς είχε εξαφανιστεί προς άγνωστη κατεύθυνση μέχρι να περάσει το αυτόφωρο» είχε πει.

Ως ντράμερ συμμετείχε και σε άλλα μουσικά σχήματα, όπως τα Ντέρτι, Τέσσερις Εποχές, Blue Light, Σελάνα και Vavoura Band, ενώ έπαιξε σε σημαντικές δισκογραφικές δουλειές, όπως το άλμπουμ «Ο ήλιος του χειμώνα με μελαγχολεί» των Πυξ Λαξ. Το 2007 ίδρυσε τους Ελελεϋ και κυκλοφόρησε τον ομώνυμο δίσκο, στον οποίο έπαιξε τύμπανα, έγραψε τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών. Επίσης αρθρογραφούσε στο περιοδικό «Ηχος & Hi-Fi», καθώς και σε άλλα μουσικά έντυπα, ενώ ήταν βασικός εμπνευστής και στέλεχος του μουσικού ενθέτου της εφημερίδας «Αυγή», με τον τίτλο «Κόκκινη Καρφίτσα».

Ηταν παντρεμένος με τη ραδιοφωνικό παραγωγό Αντρη Βασιλειάδου, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά. Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 17.00 από τον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού.

Αλκίνοος Μπουνιάς 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...