Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Μαρίνα Σάττι μίλησε για όλους και για όλα πριν από...

«Ζαριά» με τους δημοσιογράφους έριξε η Μαρίνα Σάττι και......

Το φιλί στο στόμα της Βίσση και του ΛεΠα στην πίστα 35...

Η φιλία, η σχέση, η εκτίμηση και ο σεβασμός...

«Επίσημη» Μαλέσκου στο Open

Σας έλειψε η Μαλέσκου; Αν ναι, τότε θα δείτε...

Βασάλος και Αγγελόπουλος «μονομαχούν» για το ριάλιτι «Exathlon» που έρχεται στην TV

Kαλέ, τι μονομαχία είναι αυτή για το νέο ριάλιτι...

Ταραχή στη Βουλή

Ο καβγάς της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι φαρμακερές ατάκες που αντάλλαξαν

Βαριές κουβέντες αντάλλαξαν χθες στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ύστερα από μια φαρμακερή ατάκα της προέδρου της Βουλής, με την οποία υπαινίχθηκε ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. «θίχτηκε» εξαιτίας κάποιων προνομίων που κόπηκαν.

H κόντρα φούντωσε με αφορμή το γραφείο του επίτιμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από το οποίο έχει δηλώσει ότι δεν θα φύγει.

Τα προνόμια

«Καταλαβαίνω και την προσωπική σας ενόχληση και της κυρίας Μπακογιάννη, γιατί κάποια προνόμια που υπήρχαν σε αυτό το κτίριο σταματάνε να υπάρχουν» είπε η πρόεδρος της Βουλής, για να ζητήσει τον λόγο ο Κ. Μητσοτάκης. «Αντιλαμβάνομαι την ένταση της προέδρου της Βουλής, δεν θα της είναι ευχάριστο να την “αδειάζει” η ίδια η κοινοβουλευτική της ομάδα και να ανακαλεί το αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία» είπε ο βουλευτής της Ν.Δ., για να ζητήσει εκ νέου τον λόγο η κυρία Κωνσταντοπούλου και να ανάψει μεγαλύτερες… φωτιές.

«Δεν υπάρχει ούτε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που να τα πήρε από τη Siemens, που να πήρε δώρο τηλεφωνικό κέντρο, που να κρατάει για τη Siemens μαύρα χρήματα και να ψηφίζει διακανονισμούς άκυρους επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό και καταχρεώνοντας τον λαό. Δεν σας ενόχλησε η ονομαστική ψηφοφορία, αλλά ότι θα γίνει υπό την αιγίδα του Κοινοβουλίου λογιστικός έλεγχος του χρέους» σημείωσε σε έντονο ύφος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη στάση της κ Κωνσταντοπούλου και την κάλεσε να ανακαλέσει. «Δεν υπάρχει οικογενειακή ευθύνη, μη συνδέετε τα μέλη της οικογένειάς μου με εμένα. Λυπάμαι που πέφτετε τόσο χαμηλά» τόνισε.

Αλλη «βόμβα»

Νωρίτερα η πρόεδρος της Βουλής είχε βάλει «βόμβα» στην Ολομέλεια, όταν υιοθέτησε το αίτημα της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής του σχεδίου νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, με δεδομένο ότι οι βουλευτές του Ν. Μιχαλολιάκου δεν ήταν παρόντες και άρα το αίτημά τους θα έπρεπε να καταπέσει. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας τη φώναξε στο γραφείο του, με αποτέλεσμα η πρόεδρος της Βουλής να υπαναχωρήσει, αν και η ίδια στη σύσκεψη επέμεινε στην αρχική της θέση.

Σε όλες τις μομφές εναντίον της απάντησε από το βήμα της Βουλής λέγοντας: «Αυτή ήταν η φιλοσοφία του αιτήματος της ονομαστικής, να μην έχουμε δηλαδή Πόντιους Πιλάτους. Τα τερτίπια είναι άστοχα». Πάντως πιο πριν είχε ανακαλέσει την αρχική της απόφαση υποστηρίζοντας: «Κάποιοι προσπαθούν να εξοικονομήσουν λόγο για να μην υπερψηφίσουν».

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος ισχυρίστηκε: «Ως πρόεδρος της Βουλής θέλατε να ταυτιστείτε με τη Χρυσή Αυγή». Από την πλευρά του, ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε για πράξεις «επιεικώς απαράδεκτες». Τον λόγο έλαβε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο οποίος ουσιαστικά διαφώνησε με τους χειρισμούς της προέδρου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...