Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

500.000 ευρώ για την έπαυλη των Pink Floyd

Πολυεθνική εταιρία αγόρασε κοψοχρονιά τη βίλα στη Λίνδο του Ντ. Γκίλμουρ!

Ούτε τα μισά από όσα ζητούσε ο τελευταίος ιδιοκτήτης της δεν έπιασε η ιστορική βίλα των Pink Floyd στη Ρόδο, όπως την αποκαλούν στο νησί, αφού ανήκε για χρόνια στον κιθαρίστα Ντέιβιντ Γκίλμουρ!

Το πολυτελές ακίνητο του 1925, με το οποίο μάλιστα είχε «φλερτάρει» πέρυσι και ο Πορτογάλος σταρ των γηπέδων Κριστιάνο Ρονάλντο (είχε επισκεφτεί το νησί των ιπποτών με την τότε σύντροφό του Ιρίνα Σάικ), βρίσκεται στην τοποθεσία Πεύκοι, κοντά στη Λίνδο. Είχε βγει στο σφυρί για 1.100.000 ευρώ, αλλά πουλήθηκε κοψοχρονιά, αφού με τη διαμεσολάβηση της εταιρίας Savvaidis & Accosiates Real Estate Agents πέρασε στην κατοχή μεγάλου πολυεθνικού ομίλου αντί ποσού που φέρεται ότι κυμαίνεται κοντά στα 500.000 ευρώ.

Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ των Pink Floyd είχε στην κατοχή του τη βίλα πολλά χρόνια, αλλά στην πορεία την είχε πουλήσει σε άγνωστο πρόσωπο, πιθανότατα ιταλικής καταγωγής. Ο κιθαρίστας του διάσημου συγκροτήματος είναι γνωστός λάτρης της χώρας μας. Μάλιστα έχει ανακηρυχτεί επίτιμος δημότης Καστελόριζου και το τραγούδι με τίτλο «Castellorizon» που συνέθεσε το 2006 ήταν υποψήφιο για βραβείο Grammy καλύτερου instrumental κομματιού!

Θα ανακαινιστεί

Σύμφωνα με πληροφορίες, το περίφημο ακίνητο πρόκειται να ανακαινιστεί και να χρησιμοποιηθεί είτε ως εξοχική κατοικία για τα στελέχη της πολυεθνικής είτε ως θέρετρο που θα μισθώνεται σε πλούσιους τουρίστες. Το απομονωμένο αρχοντικό με το όνομα «Villa Anamaria» βρίσκεται μια ανάσα από τη θάλασσα, μόλις 40 μέτρα από την παραλία. Μάλιστα ένας εντυπωσιακός, ιδιωτικός δρόμος οδηγεί στη μεγαλοπρεπή είσοδό του που θυμίζει παλάτι!

Η βίλα είναι χτισμένη σε κατάφυτο οικόπεδο 9.640 τ.μ., αποτελείται από δύο επίπεδα συνολικής επιφάνειας 330 τ.μ. και διαθέτει δύο μεγάλες αυλές, που προσφέρουν μοναδική θέα προς τον πανέμορφο κόλπο των Πευκών.

Την ίδια στιγμή οι κήποι από πεύκα, μανόλιες και φοίνικες, η εντυπωσιακή πισίνα των 170 τ.μ., αλλά και το εξωτερικό ξύλινο μπαρ τονίζουν ακόμη πιο πολύ τη χλιδή που κυριαρχεί σε κάθε σημείο. Το ισόγειο έχει εμβαδόν 102 τ.μ. και είναι χωρισμένο σε δύο χώρους με μεγάλα υπνοδωμάτια και ένα τεράστιο μπάνιο.

Στον πρώτο όροφο προκαλούν εντύπωση οι περίτεχνες ξύλινες κατασκευές και το δάπεδο από μωσαϊκό. Στο σύνολό του το εσωτερικό του σπιτιού είναι διακοσμημένο με βαριά ξύλινα έπιπλα και διάφορα αντικείμενα στο χρώμα του χρυσού, ενώ οι εξωτερικοί χώροι κοσμούνται με ξυλόγλυπτα και μαρμάρινα αγάλματα, καθώς και μεγάλους φοίνικες.

Η πολυτελής βίλα διαθέτει έξι ξεχωριστά διαμερίσματα (περίπου 50 τ.μ. το καθένα) και εννέα υπνοδωμάτια.

Το ακίνητο βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο, αφού απέχει 51 χιλιόμετρα από την πόλη και το λιμάνι της Ρόδου και 55 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Μάλιστα, πρόσφατα κατασκευάστηκε ένας επιπλέον ξενώνας εμβαδού 90 τ.μ., ο οποίος στο ισόγειό του περιλαμβάνει κουζίνα και τραπεζαρία και στο πρώτο επίπεδο το κυρίως υπνοδωμάτιο. Υπάρχει, δε, η δυνατότητα δόμησης ενός επιπλέον κτίσματος, περίπου 200 τετραγωνικών.

Ανδρέας Αξιώτης

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...