Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Φίλοι και λοιποί συγγενείς σε θέσεις-κλειδιά από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ανίψια, ξαδέρφια και σύζυγοι που διορίστηκαν στον κρατικό μηχανισμό

Eκλεκτικές συγγένειες και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πενήντα μόλις μέρες μετά την ανάληψη της εξουσίας και τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Η νέα κυβέρνηση φαίνεται να πλήττεται από τον… ιό της οικογενειοκρατίας, καθώς όλο και περισσότερο καταγράφονται κρούσματα διορισμών στον κρατικό μηχανισμό, με αξιωματούχους οι οποίοι δένονται με δεσμούς αίματος.

Παλαιότερα, επί Ν.Δ., το κριτήριο για την ανέλιξη ήταν η κουμπαριά (χαλαρός δεσμός κοινωνικής σχέσης που δένει τους Eλληνες από την εποχή του Βυζαντίου). Eπειτα, επί ΠΑΣΟΚ, είχαμε την εποχή των… κηπουρών, με το «φαινόμενο» στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου χωρίς καλά βιογραφικά.

Σήμερα, επί ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόμαστε στην εποχή των ανιψιών, των συζύγων και των γαμπρών! Το ζεύγος Θοδωρή Δρίτσα και Τασίας Χριστοδουλοπούλου εντός του υπουργικού συμβουλίου (ο πρώτος υπουργός Ναυτιλίας η δεύτερη υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής) δεν είναι το μόνο. Ενα νέο ζεύγος υπηρετεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και συντάκτης του παλαιότερου ??????? πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τον διαχωρισμό κράτους – Εκκλησίας Κωστής Παπαϊωάνννου ορίστηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο γενικός γραμματέας Διαφάνειας.

Η σύζυγος του αντιπρόεδρου της Ενωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Κλειώ Παπαπαντολέων διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του υπουργού Δικαιοσύνης. Στην κατηγορία των συνυπηρετούντων συζύγων ανήκει και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου. Διευθυντής του γραφείου της (είναι θέση εμπιστοσύνης και εξ αυτού του λόγου δικαιολογείται) ορίστηκε ο σύντροφός της στη ζωή, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μπενίσης. Στην κατηγορία των ανιψιών ανήκουν οι αδελφοί Καλπαδάκη. Ο διπλωμάτης Βαγγέλης Καλπαδάκης, με θητεία σε ξένες χώρες με σημασία για τα εθνικά μας συμφέροντα και ανιψιός του Νίκου Βούτση, είναι υιός της αδελφής του υπουργού Εσωτερικών. Ορίστηκε σύμβουλος του κυρίου Τσίπρα έπειτα από την αποχώρηση του Γιώργου Αυφαντή από το επιτελείο του, μετά την περιπέτεια με την υποψηφιότητα της Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν στη Θράκη.

Και γαμπροί

Ο αδελφός του Βαγγέλη, Γιώργος (καθηγητής-διεθνολόγος, ο οποίος έχει γράψει ένα εξαίρετο βιβλίο για τη δυνατότητα προσφυγής της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για την ανθρωπιστική κρίση), αξιοποιείται από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Στην κατηγορία των γαμπρών ανήκει ο νέος υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Θόδωρος Μητράκος, ο οποίος είναι μνηστήρας της κόρης του κυρίου Κοτζιά. Ο αδελφός του κυρίου Μητράκου αξιοποιείται στο επικοινωνιακό επιτελείο του υπουργείου Εξωτερικών και ήδη διατυπώνονται γκρίνιες για τις διαρροές που κάνει σε πρωινή καθημερινή εφημερίδα. Στην κατηγορία των γαμπρών ανήκει και ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης, ο οποίος είναι όμως γαμπρός εκτός… κυβέρνησης, μια και έχει νυμφευτεί την αδελφή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ηλία Μόσιαλου.

Στην κατηγορία αδελφών και εξαδέλφων ανήκουν τέλος ο Γιώργος Τσίπρας, εξάδελφος του πρωθυπουργού, που τοποθετήθηκε στο γραφείο του υπουργού κύριου Κοτζιά και ο Νίκος Κουντουράς, αδελφός της υπουργού, ο οποίος ανέλαβε το κομμάτι της επικοινωνίας της Ελενας Κουντουρά.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...