Κληρονομιά το «παιδί» της!

Η Ξένια Καλογεροπούλου άφησε μέσω διαθήκης το θέατρο Πόρτα στον Θωμά Μοσχόπουλο

Παρέδωσε μέσω της διαθήκης της το πνευματικό παιδί της, το θέατρο Πόρτα, σε έναν άνθρωπο που ξέρει ότι θα το εκτιμήσει δεόντως και θα κάνει το καλύτερο γι’ αυτό. Η Ξένια Καλογεροπούλου παραδέχτηκε σε συνέντευξή της ότι εμπιστεύτηκε στα χέρια του καλλιτεχνικού διευθυντή Θωμά Μοσχόπουλου την τύχη του θεάτρου της. Και το έκανε εν ζωή, προτού κλείσει τα μάτια της, αποκαλύπτοντας έτσι μέρος της διαθήκης της που συνέταξε πριν από 12 χρόνια.

Η Ξένια Καλογεροπούλου, που έχασε τον σύζυγό της Κωστή Σκαλιόρα πριν από μερικούς μήνες και πλέον, όπως λέει, μοιράζεται το σπίτι της με μια ιδιότροπη γάτα, εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της: «Ο άνθρωπος που εμπιστεύομαι απόλυτα είναι ο Θωμάς Μοσχόπουλος. Αυτός διαλέγει τα έργα που ανεβάζουμε και τους συνεργάτες που φυσικά γνωρίζω κι εκτιμώ κι εγώ. Το 2002 βρισκόμασταν μαζί στην Αγία Πετρούπολη και του είπα ότι θα φτιάξω τη διαθήκη μου για να περάσει στα χέρια του το θέατρο μετά από εμένα. Αλλά μετά σκέφτηκα γιατί να μη γίνει αυτό ενώ είμαι εν ζωή;» είπε η σπουδαία ηθοποιός. Παρότι το θέατρο παρέμεινε κλειστό τις προηγούμενες σεζόν, φέτος άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στο κοινό. «Φέτος, πέρα από τις αλλαγές που κάναμε στη σκηνή και την πλατεία, βγάλαμε και τις παλιές φωτογραφίες που κοσμούσαν τους τοίχους. Δεν υπάρχει τίποτα που να θυμίζει το παρελθόν, τώρα υπάρχει μόνο το μέλλον» σχολίασε η ηθοποιός.

Το Πόρτα λειτουργούσε ως κινηματογράφος και όταν βγήκε προς πώληση, η ηθοποιός το αγόρασε για να δημιουργήσει το δικό της θέατρο. «Πωλούνταν πολύ φτηνά, επειδή η κυρία που το είχε ήθελε να πάρει τα λεφτά για να κάνει αγαθοεργίες. Οταν πέθανε ο πατέρας μου μου άφησε μισό σπίτι. Πήρα κι ένα δάνειο κι έτσι άνοιξε το Πόρτα» είχε εξομολογηθεί η Ξένια Καλογεροπούλου σε παλαιότερη συνέντευξή της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ