Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Η αντίστροφη μέτρηση για τον άτυχο Βαγγέλη

Ξεψαχνίζουν όλες τις μαρτυρίες (του πρώην διευθυντή της Σχολής κ.ά.) από την αρχή

Οι εξελίξεις τρέχουν για την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης της εξαφάνισης και στη συνέχεια του θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, καθώς αναμένονται οι ανακοινώσεις (το αργότερο έως την Παρασκευή) για τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, ενώ θα διερευνηθούν οι αποκαλύψεις δύο ανθρώπων που φέρεται ότι γνώριζαν πολλά: του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και ενός αγνώστου τον οποίο εντόπισε ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης. 4rq35tywe54 3Παράλληλα, αναμένεται άμεσα η νέα κατάθεση της μητέρας του άτυχου σπουδαστή, η οποία σαν χθες πριν από 20 χρόνια έφερε στον κόσμο τον πρωτότοκο γιο της. Η τραγική μητέρα Μαρία Γιακουμάκη θα κληθεί να ανασύρει από τη μνήμη της λεπτομέρειες από την τελευταία τηλεφωνική συνομιλία με το παιδί της, οι οποίες ίσως βοηθήσουν τους αστυνομικούς να αποκτήσουν πιο αναλυτική άποψη για το τι συνέβη λίγες ώρες ή ακόμη και ημέρες προτού το παλικάρι αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων βρίσκεται εν αναμονή των αποτελεσμάτων των ιστολογικών εξετάσεων που θα δείξουν αν υπήρξαν εσωτερικά τραύματα από χτυπήματα. Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο νεαρός πέθανε από αιμορραγικό σοκ λίγο αφότου έκοψε τις φλέβες του με ένα μοιραίο προθανάτιο τραύμα, δίχως να πραγματοποιήσει δοκιμαστικές τομές, όπως συνηθίζουν οι αυτόχειρες.

Ωστόσο ο δικηγόρος της οικογένειας Δημήτρης Μπούκας επαναλαμβάνει ότι ερευνώνται όλες οι εκδοχές: «Δεν έχουμε έναν άνθρωπο που βρέθηκε στο κρεβάτι του και δίπλα του υπάρχει ένα σημείωμα. 4rq35tywe54 4Γίνεται έρευνα σε βάθος. Αναλογιστείτε ότι κάποιος τρώει και αμέσως μετά αυτοκτονεί. Σίτιση σημαίνει αυτοσυντήρηση. Στο αμέσως επόμενο βήμα, η αφαίρεση της ζωής αναιρεί απόλυτα το πρώτο».

Γραμμή στήριξης

Ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Κώστας Μάντζαρης τόνισε στην «Espresso» πως γνώριζε τι συνέβαινε στο δωμάτιο του Βαγγέλη και γι’ αυτό πριν από έναν χρόνο είχε καλέσει γραμμή στήριξης για το bullying, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ενημερώσει με επιστολή του το υπουργείο Ανάπτυξης.

Επιστολή στο υπουργείο

«Στο παρελθόν έχω καλέσει γραμμή στήριξης για το bullying και συγκεκριμένα το κέντρο σχολικής βίας και εκφοβισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που υπάρχει γι’ αυτό τον λόγο ακριβώς, για πρόληψη. Ο λόγος που πήρα, ήταν ότι ήξερα τι γινόταν στο δωμάτιο του Βαγγέλη, αλλά στις ερωτήσεις τι γίνεται και αν αντιμετωπίζει πρόβλημα, εκείνος απαντούσε ότι παίζανε με τους άλλους σπουδαστές και πως δεν συμβαίνει τίποτα. Πήρα λοιπόν να μάθω αν υπάρχει κάποιος τρόπος να διαπιστώσω αν το παιδί έλεγε αλήθεια ή ψέματα, να πάρω συμβουλές. Στα τέλη του περασμένου Δεκέμβρη είχα στείλει επιστολή στο υπουργείο, στην οποία αναφερόμουν στις κακές συνθήκες που υπήρχαν στην εστία. Μάλιστα ανέφερα επί λέξει τη σωματική βία. Δηλαδή, τι θα γίνει σε περίπτωση που έχουμε κάποιο επεισόδιο μεταξύ φοιτητών» τόνισε ο κ. Μάντζαρης.

4rq35tywe54 1Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης βρίσκεται εκτός Αθήνας προκειμένου να έχει συνάντηση με πρόσωπο (ίσως απόφοιτο της σχολής) που φέρεται ότι γνώριζε την κατάσταση στη Γαλακτοκομική πέρυσι.

Η Αστυνομία καλεί γονείς και αδεφή για νέες καταθέσεις
 

Νέες καταθέσεις έχουν κληθεί να δώσουν στην Αστυνομία όχι μόνο η μητέρα, αλλά και η αδερφή και ο πατέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, κάτι που αναμένεται να γίνει άμεσα, ενδεχομένως και σήμερα ή αύριο.

Από τις πρώτες καταθέσεις που έδωσαν τα μέλη της οικογένειας δεν έχει αποσαφηνιστεί το ακριβές περιεχόμενο των δύο συνομιλιών που είχαν με τον άτυχο 20χρονο τη νύχτα πριν από την εξαφάνισή του, οι οποίες προέκυψαν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου. 4rq35tywe54 5Ετσι, θα διερευνηθεί τι ακριβώς ειπώθηκε στις τηλεφωνικές επικοινωνίες σχετικά με τους βαθμούς του ή οτιδήποτε άλλο που ενδεχομένως να τον απασχολούσε. Οπως προκύπτει πάντως, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, που χθες θα γιόρταζε τα εικοστά γενέθλιά του, κάλεσε ο ίδιος την αδερφή του στις 20.17 και μίλησαν μαζί για 12 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια και έπειτα από περίπου μιάμιση ώρα, στις 21.56 η μητέρα του Βαγγέλη τον κάλεσε στο τηλέφωνο και μίλησαν μαζί για 19 λεπτά και 58 δευτερόλεπτα. Νέα διάσταση στις έρευνες έχει δώσει και η αποκάλυψη μέσω δύο καταθέσεων συμφοιτητών του, ότι είχε πρόσφατα ερωτική απογοήτευση. Σύμφωνα πάντα με τις καταθέσεις, για την ημέρα που εξαφανίστηκε φέρεται ότι είχε κανονιστεί βραδινή έξοδος στην οποία θα πήγαινε ο 20χρονος και θα βρισκόταν εκεί και η κοπέλα που επιθυμούσε. Σε ό,τι αφορά το βίντεο που παρέδωσε στις Αρχές ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι περσινό και απεικονίζει τον Βαγγέλη με παρέα να πέφτει πάνω του στο κρεβάτι, ενώ ένας από αυτούς τον τραβάει από το πόδι. Φαίνεται πάντως ότι σε αυτό το στιγμιότυπο ο άτυχος Βαγγέλης δεν δυσανασχετεί.

Εύα Παπαδάτου 



{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...