Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η Χριστίνα Βραχάλη μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στην εγκυμοσύνης της

Στις δυσκολίες της εγκυμοσύνης της και στο πρόβλημα υγείας...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

Χορεύοντας στη βροχή!

Η κακοκαιρία χάλασε τα σχέδια για το γλέντι μετά την παρέλαση – Τι ξεχώρισε χθες στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου σε όλη τη χώρα

Γλέντι-εξπρές υπό βροχή, παρουσία πλήθους κόσμου, στήθηκε χθες επί της λεωφόρου Αμαλίας, μπροστά από το Κοινοβούλιο, σε μια εναλλακτική εορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου!

Το κλαρίνο και το νταούλι έδωσαν τον ρυθμό και άρχισαν οι χοροί (συνολικά τρεις, αν και προγραμματίζονταν περισσότεροι) από άντρες και γυναίκες πολιτιστικών συλλόγων και χορευτικών σωματείων. r3fgw45g5eg 3Από νωρίς το πρωί οι χορευτές έκαναν πρόβες στην πλατεία Συντάγματος, με τις κοπέλες των Δωδεκανησιακών Σωματείων να μαγνητίζουν τα βλέμματα, ωστόσο το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα «συμπυκνώθηκε» τελικά σε μόνο τρεις χορούς, λόγω της κακοκαιρίας, και ολοκληρώθηκε, χωρίς να λάβουν μέρος όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι και τα χορευτικά σωματεία.

Το αρχικό σχέδιο του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου, σε συνεργασία με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, αφορούσε ένα πλούσιο πρόγραμμα, διάρκειας μιας ώρας. Ομως η βροχή που δεν έλεγε να σταματήσει ανάγκασε τους διοργανωτές να θέσουν σε εφαρμογή το πιο σύντομο «plan b»!

Ειδικότερα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης τη σκυτάλη έλαβε η μεικτή μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, με επικεφαλής τον αρχιμουσικό της Αεροπορίας, σμηναγό Αλέξανδρο Λιτσαρδόπουλο, η οποία εκτός από τα γνωστά εμβατήρια έπαιξε και παραδοσιακά τραγούδια. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί που περιφρουρούσαν τα πεζοδρόμια της λεωφόρου Αμαλίας επέτρεψαν στους πολίτες να «περικυκλώσουν» τις δύο ομάδες των χορευτών που είχαν αρχίσει να χορεύουν συρτό, τσάμικο και σούστα, ενώ η εκδήλωση είχε και ζωντανή μουσική, με κλαρίνο και νταούλι.

Σημειώνεται ότι τη στρατιωτική παρέλαση «άνοιξαν» οι ανάπηροι πολέμου, οι νοσοκόμες και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, ενώ Απάτσι, Μιράζ και Σινούκ έσκιζαν τον ουρανό! Θερμό χειροκρότημα απέσπασαν -μεταξύ άλλων- οι Ειδικές Δυνάμεις.

Σημαιοφόρος

Την Τρίτη τη μαθητική παρέλαση «άνοιξε» το Λύκειο Καλαβρύτων, οι μαθητές του οποίου φορούσαν παραδοσιακές ενδυμασίες και ο σημαιοφόρος κρατούσε το λάβαρο της Επανάστασης του 1821. Η παρέλαση (χωρίς κιγκλιδώματα και υπερυψωμένες εξέδρες) άρχισε στις 11.00 και ολοκληρώθηκε σε 45 λεπτά, με τη συμμετοχή 1.878 μαθητών από τα 313 σχολεία του Δήμου Αθηναίων. Συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπίες του Σώματος Προσκόπων και αθλητές των Special Olympics.
t4tt5ye
Με άλογα, μαύρα περιβραχιόνια (για τον Βαγγέλη) και χωρίς κάγκελα! 
Τι ξεχώρισε χθες στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου σε όλη τη χώρα 

Με τις καθιερωμένες μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις και χωρίς… κιγκλιδώματα τιμήθηκε σε όλη την Ελλάδα η επέτειος της 25ης Μαρτίου. Από τον εορτασμό δεν έλειψαν οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Βαγγέλη Γιακουμάκη (στο Ρέθυμνο, στην Καλαμάτα κ.α.), ενώ ξεχώρισαν -μεταξύ άλλων- ο καβαλάρης με το άσπρο άλογο και το λάβαρο της Επανάστασης του 1821 στη Ρόδο, και η τεράστια ελληνική σημαία στα νερά της Σάμου.

Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου συγκέντρωσαν οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Καλαμάτας, που παρέλασαν φορώντας μαύρα περιβραχιόνια σε ένδειξη πένθους για τον αδικοχαμένο 20χρονο σπουδαστή, αλλά και για να στείλουν μήνυμα κατά του bullying. Το ίδιο έπραξαν μαθητές από σχολεία του Ρεθύμνου και κυρίως εκείνοι του 3ου Γυμνασίου – Λυκείου, όπου είχε φοιτήσει ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Συγκέντρωση

Επιπλέον στο Ρέθυμνο συγκεντρώθηκαν πολίτες απ’ όλα τα σημεία του νομού αλλά και από το χωριό του Βαγγέλη και έκαναν τη δική τους παρέλαση με πανό και συνθήματα κατά του σχολικού εκφοβισμού. Μαύρα περιβραχιόνια φόρεσαν και οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, σε ένδειξη πένθους για τη 17χρονη συμμαθήτριά τους που έχασε τη ζωή της πέφτοντας από το μπαλκόνι ξενοδοχείου στη Ρώμη.

Σημειώνεται ότι από το μπαλκόνι της σουίτας του στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία» ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος παρακολούθησε τη στρατιωτική παρέλαση, πρώτη φορά μετά την απώλεια του θρόνου του.

Παρά τη βροχή, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει τη μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση. Ωστόσο οι κακές καιρικές συνθήκες έγιναν η αιτία να ματαιωθούν οι εκδηλώσεις σε αρκετές περιοχές, όπως σε Τρίπολη, Σπάρτη, Αργος και Λεωνίδιο. Η μαθητική παρέλαση δεν πραγματοποιήθηκε ούτε στη Στυλίδα, ωστόσο η βροχή δεν απέτρεψε την παρέλαση έφιππων Σαρακατσαναίων.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...