Μετεωρολογική «βόμβα» με σκόνη από την Αφρική

Καταιγίδες και άνοδος τού υδράργυρου για δύο μέρες. Θα «μυρίσει» άνοιξη από την ερχόμενη εβδομάδα!

Μπόλικη σκόνη από την Αφρική, ισχυρές καταιγίδες και άνοδος της θερμοκρασίας έως και τους 20 βαθμούς Κελσίου έρχονται για τουλάχιστον δύο 24ωρα, κυρίως σήμερα και αύριο, με αποτέλεσμα οι ομπρέλες και τα αδιάβροχα να έχουν την τιμητική τους σχεδόν σε όλη τη χώρα. Η μετεωρολογική αστάθεια θα συνεχιστεί σε ορισμένες περιοχές και το Σάββατο, ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Κυριακή. Ανοιξη θα «μυρίσει» στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας!

«Για σήμερα Πέμπτη προβλέπεται άστατος καιρός, με βροχές σε σχεδόν όλη τη χώρα, τοπικές καταιγίδες, που πιθανότατα κατά τόπους θα είναι ισχυρές και νότιους ανέμους που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ» λέει ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές. Οπως επισημαίνει, το συγκεκριμένο σύστημα θα συνοδευτεί από μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική, που θα μετατρέψει τη βροχή σε λασποβροχή, αλλά και θερμές αέριες μάζες που θα φέρουν μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, τους 20 βαθμούς στη δυτική Ελλάδα και τη νότια νησιωτική χώρα και τους 17 βαθμούς στην Αττική και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Παρόμοιες μετεωρολογικές συνθήκες θα επικρατήσουν και αύριο, με τον «τρελαμένο» καιρό να δίνει διαστήματα με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα περισσότερα φαινόμενα αναμένονται στη δυτική και βόρεια Ελλάδα, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν νότιοι με ένταση έως 6 μποφόρ, ενώ παρούσα θα είναι και η αφρικανική σκόνη. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.

Η μετεωρολογική αστάθεια θα συνεχιστεί και το Σάββατο, με τη διαφορά ότι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα κεντρικά και νότια, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες.

Βελτίωση από Κυριακή

Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή, οπότε οι σποραδικές βροχές και οι καταιγίδες θα κινηθούν προς τα νοτιοανατολικά και θα εξασθενήσουν. Σε κάθε περίπτωση πιο ανοιξιάτικο θα είναι το σκηνικό την ερχόμενη εβδομάδα, καθώς τις δύο τελευταίες ημέρες του Μαρτίου (Δευτέρα – Τρίτη) και -κυρίως- τις δύο πρώτες του Απριλίου (Τετάρτη – Πέμπτη) προβλέπονται περισσότερες λιακάδες, παρά συννεφιές, και αξιόλογη άνοδος της θερμοκρασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δευτερόλεπτα πριν πάθει το εγκεφαλικό ο Μυλωνάκης απάντησε σε μήνυμα της Μεσσαροπούλου λέγοντας…»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Δήμος Βερύκιος κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Happy Day» για την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Κεφαλονιά: «Ραγίζει» καρδιές η μητέρα της 19χρονης – «Η Μυρτώ μου θα έρθει σπίτι, δεν έφυγε»

Η μητέρα της 19χρονης Μυρτώς που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις της στο κέντρο του Αργοστολίου και κατέληξε λίγες ώρες αργότερα μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Δεν είναι σύντροφος αλλά ο γιος της – Γνωστή τραγουδίστρια ποζάρει αγκαλιά με τον Βαγγέλη της!

Η τραγουδίστρια πρόσφατα δημοσίευσε φωτογραφίες με τον γιο της να την κρατάει αγκαλιά και όπως βλέπετε αν δεν ξέραμε πως ήταν το παιδί της θα λέγαμε πως βρήκε νέο σύντροφο.

Μάχη για τη ζωή της δίνει η Νάντια Φαρές – Βρέθηκε στον πάτο της πισίνας

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει η Γαλλίδα ηθοποιός Νάντια Φαρές, η οποία έγινε διάσημη μέσα από την ταινία «Πορφυρά ποτάμια» δίπλα στον Βενσάν Κασέλ και τον Ζαν Ρενό

Σοφία Χατζηπαντελή: Η μεγάλη αλλαγή στην εμφάνισή της

Οι πιο πρόσφατες αναρτήσεις της Σοφίας Χατζηπαντελή προκάλεσαν έντονη συζήτηση,...

«Δεν θα πλήρωνα να δω την Κωνσταντίνα – Αν είχε το άστρο, θα είχε προχωρήσει περισσότερo»

«Δεν ξέρω αν βρήκε το στίγμα της στη μουσική. Είναι ποπ; Είναι λαϊκή; Δεν κατάλαβα ποτέ. Δεν θα πάω να πληρώσω για να τη δω»

Κεφαλονιά: Δείτε τι βρήκε η αστυνομία στο δωμάτιο που ήταν η 19χρονη Μυρτώ

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για τον θάνατο της 19χρονης Μυρτώς στην Κεφαλονιά. Ένας εκ των κατηγορουμένων είδαμε σε βίντεο να την κουβαλάει αναίσθητη έξω από δωμάτιο ξενοδοχείου. Τι βρέθηκε στο δωμάτιο;