Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Η σχέση τού Π. Καμμένου με τα δημοτικά και το… σούσι

Το υποκριτικό ταλέντο του υπουργού, το πάθος για τα θαλασσινά και οι εξορμήσεις στη Σύμη

H δημόσια εικόνα του είναι σκληρή: Φωνάζει, συγκρούεται, διαμαρτύρεται, απειλεί ξένες κυβερνήσεις ότι θα στείλει πακέτο τζιχαντιστές στα εδάφη τους και η χάρη του έφτασε μέχρι και το Κογκρέσο των ΗΠΑ. Ενας ανθέλληνας γερουσιαστής μπλόκαρε την έκδοση ψηφίσματος για την 25η Μαρτίου, γιατί δεν του άρεσαν οι δηλώσεις του.
r324t3 2Είναι όμως έτσι; Είναι ό,τι δείχνει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμένος, ο οποίος έγινε το πρόσωπο της εβδομάδας εξαιτίας της αγάπης του στο δημοτικό τραγούδι;

Οι πρώτοι που είδαν έναν άλλο Καμένο (από εκείνον που εμφανίζεται μπροστά σε κάμερες και τα μικρόφωνα) και εξεπλάγησαν ήταν η ομάδα των διαφημιστών που έχουν φτιάξει -μεταξύ άλλων- την περίφημη καμπάνια με το σλόγκαν «Κράζεις; Θαυμάζεις» για λογαριασμό γνωστής εταιρείας παιχνιδιών. Οταν ήρθαν σε επαφή μαζί του για να σχεδιάσουν το περίφημο σποτάκι με το τρενάκι που εκτροχιάζεται, έμειναν άναυδοι. Ο Πάνος Καμένος τους πήγε σε ένα από τα αγαπημένα του ταβερνάκια και εκεί τους εξήγησε ποιο θέλει να είναι το μήνυμά του για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου του 2015. Αν εξαιρέσει κανείς τη φράση «κόκκινες γραμμές», που δεν χώραγε στο αφαιρετικό σποτ, όλα τα άλλα έγιναν όπως τα ήθελε. Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η έκπληξή τους με την… υπομονή του. Γύρισε ως κανονικός ηθοποιός το σποτάκι δέκα φορές αδιαμαρτύρητα.

Οσοι ξέρουν χρόνια τον Πάνο Καμένο γνωρίζουν ότι ο χαρακτήρας του είναι πολλές φορές επιπόλαιος. Γνωρίζουν όμως και πόσο έξω καρδιά είναι. Αγαπά το καλό φαγητό, το ούζο, το καλό κρασί, το ελληνικό τραγούδι και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Πανορμίτη που τον επισκέπτεται τακτικά στη Σύμη τα καλοκαίρια.

Μεζέδες οστρακοειδών 

Αγαπά πολύ τα θαλασσινά και ειδικώς τις «πίνες» και τις «καλόγνωμες», δύο νόστιμους μεζέδες οστρακοειδών που ψαρεύουν οι ψαράδες στην Κάλυμνο και λατρεύει να τρώει στον αγαπημένο του Δουράμπεη, στον Πειραιά. Πότε με τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά, πότε με τον κοινοβουλευτικό του εκπρόσωπο Νίκο Νικολόπουλο, πότε με τη σύζυγό του Τζούλυ. Και το σούσι όμως είναι από τα αγαπημένα φαγητά του (ψαροντουφεκά) υπουργού Εθνικής Αμυνας, ο οποίος γνωρίζει άριστα την παρασκευή αυτών των νόστιμων εδεσμάτων εξ ιδίας πείρας. Το σχετικό βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube είναι αδιάψευστος μάρτυρας.

Οι… φήμες λένε πως κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Ευρώπη (Ελβετία – Γαλλία) ο Πάνος Καμένος είχε ανοίξει ένα καταπληκτικό εστιατόριο στο Παρίσι, το οποίο εκτός από τη γαλλική κουζίνα ειδικευόταν και στα θαλασσινά. Τότε έμαθε να μαγειρεύει εξαιρετικά, προσόν το οποίο απολαμβάνουν μόνο οι φίλοι του.

r324t3 3Βεβαίως ο δρόμος για την «ωρίμανση» του Πάνου Καμένου ήταν μακρύς, καθώς ως νέος ήταν ζωηρός υπέρ το δέον. Η Φάνη Πετραλιά περιγράφει στο νέο βιβλίο της πως ο Καμένος είχε διαφύγει τη σύλληψη στα επεισόδια της Καλαμάτας το 1985, στα οποία είχε μετάσχει ως νεαρός ΟΝΝΕΔίτης, καθώς φυγαδεύτηκε την τελευταία στιγμή από την ίδια πριν τον συλλάβει η Αστυνομία με εντολή εισαγγελέα.

Και βεβαίως κυκλοφορεί ως θρύλος στα δημοσιογραφικά γραφεία η ιστορία για μια διάσημη λαϊκή τραγουδίστρια την οποία ο Πάνος γοήτευσε -στο πολύ μακρινό παρελθόν- δίδοντάς της μία υπόσχεση που δεν υλοποιήθηκε ποτέ… Περισσότερα για την ιστορία αυτή θα μπορούσε να αποκαλύψει ο αξιαγάπητος πατέρας του. Είναι οr324t3 1 υπουργός Εθνικής Αμυνας της χώρας, αλλά παίζει πάντα φουνταριστός.

Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και το προσωπικό «ησυχαστήριο»

Στον υπουργό Εθνικής Αμυνας αρέσει επίσης το καλό κρασί. Στο εξοχικό του σπίτι, που βρίσκεται σε ένα ύψωμα μια ανάσα από το Γαλαξίδι, έχει κελάρι με βαρέλια κρασί. Στο εξοχικό του γίνονται και τα γλέντια της οικογένειας με τα παιδιά του, τη σύζυγό του και τους λατρεμένους του γονείς Ηλία και Πόλυ Καμένου.

Ο υπουργός είναι επίσης πολύ πιστός χριστιανός. Προστάτης του είναι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης της Σύμης, τον οποίο επισκέπτεται συχνά.

Πάντα στη δεξιά τσέπη των κοστουμιών του έχει φυλαγμένες εικονίτσες του Πανορμίτη, τις οποίες δωρίζει σε όσους αγαπά και εκτιμά για να προστατεύονται από το κακό. Και φυσικά λατρεύει την παραδοσιακή μουσική: τόσο τα νησιώτικα -έχει γυναίκα από την Ικαρία άλλωστε- όσο και τα κλαρίνα! Εξ ου και το event στην παρέλαση του Συντάγματος, στο οποίο, αν και θα ήθελε, δεν χόρεψε…

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...