Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ο «Αγγελος» εκδότης εφημερίδας

Ο δημοφιλής ηθοποιός Μιχάλης Μανιάτης ανέλαβε ήδη τα νέα καθήκοντά του στην τοπική εφημερίδα της Ηλείας «Πρώτη»

Ηθοποιός, ραδιοφωνικός παραγωγός, συγγραφέας, πανελίστας, κατόπιν σεφ και τώρα εκδότης καθημερινής πολιτικής εφημερίδας! Ο 63χρονος Μιχάλης Μανιάτης, που μένει τα τελευταία χρόνια εκτός Αθηνών, ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα πριν από λίγες ημέρες.

«Ηταν ιδιαίτερα τιμητική η πρόταση που μου έγινε από το μετοχικό σχήμα και τη δημοσιογραφική ομάδα του ομίλου της πολιτικής καθημερινής τοπικής εφημερίδας “Πρώτη” να αναλάβω χρέη εκδότη. f354w43fg4w5g 1Είναι κατανοητό πως δεν ήρθα για να κάνω το φύλλο καλύτερο! Είναι ήδη μια πετυχημένη έγκυρη εφημερίδα, γνωστή σε ολόκληρο τον νομό Ηλείας» είπε ο… νεοφώτιστος στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Ξεκίνησε ως συνεργάτης – αρθρογράφος του εντύπου με τη στήλη μαγειρικής «Καλή όρεξη», αλλά και με μια δεύτερη και πιο καυστική, με τίτλο όνομα «Mea Culpa», στην οποία έγραφε πολιτικά θέματα ιδωμένα με την κοινωνιολογική του ματιά.

«Οταν ήρθα στα γραφεία, βρήκα μια ομάδα σοβαρή, με έμπειρους δημοσιογράφους και έναν άξιο διευθυντή με λαμπρό μυαλό, τον Δημήτρη Ζιάκα, που με βοήθησαν να προσαρμοστώ. Καθημερινά στις 10.00 το πρωί είμαι στη θέση μου και φεύγω μετά τις 10.00 το βράδυ. Και κάθε πρωί χαίρομαι να διαβάζω ως αναγνώστης πρωτίστως. Αυτή η εφημερίδα δεν είναι διαπλεκόμενη, αλλά μια “πλατφόρμα” με κοινωνικές παρεμβολές για τα προβλήματα των πολιτών, με τους οποίους βρισκόμαστε σε ανοιχτό διάλογο. Στόχος μας είναι η σωστή ενημέρωση κι ας ενοχλούμε και κάποιους» τονίζει.

Ο Μιχάλης Μανιάτης, που επέλεξε να απέχει από την τηλεόραση και το θέατρο, ζει μόνιμα στον Πύργο Ηλείας βλέποντας μία άλλη καριέρα να ανοίγεται μπροστά του. «Είμαι κάτοικος στο πιο ωραίο μέρος του κόσμου! Αγοράσαμε με την οικογένειά μου ένα μεγάλο κτήμα και χτίζουμε ένα μικρό χωριό. Πέτρινα σπίτια, τα λεγόμενα Μανιάτικα, όπου θα εγκατασταθούν η αδελφή μου με την οικογένειά της, εγώ, ο Δημήτρης ο ανιψιός μου με την οικογένειά του και στα άλλα δύο οι γονείς και τα πεθερικά του. Εχουμε ελαιώνα, πολλά καρποφόρα δέντρα, περιβόλια και μποστάνια».

Εστιατόριο

Οταν μετακόμισε στην παραθαλάσσια περιοχή Ματζάκουρα Πύργου, έφτιαξε ένα εντυπωσιακό εστιατόριο, όπου μαγείρευε μοναδικά πιάτα για τους ντόπιους και τους επισκέπτες της περιοχής. «Το πούλησα όμως στον σεφ Κωνσταντίνο Τσαντίλη, τον παίκτη από το “Master Chef», ο οποίος είναι σπουδαίο παιδί και εξαιρετικός επαγγελματίας. f354w43fg4w5g 2Πολύ χάρηκα που δεν πήγαν χαμένοι οι κόποι μου και αυτό το εξαιρετικό μαγαζί πέρασε στα χέρια του. Διαφορετικά θα το έκλεινα» εξομολογείται ο πολυπράγμων Μιχάλης Μανιάτης.

Η δυναμική είσοδος στην υποκριτική με τον ρόλο του γκέι

Ο Μιχάλης Μανιάτης έκανε ηχηρή είσοδο στον χώρο της υποκριτικής, όταν το 1982 πρωταγωνίστησε στην ταινία «Αγγελος». Είχε υποδυθεί τον γκέι που σκότωσε τον σύντροφό του, επειδή εκείνος, αφού τον ανάγκασε να ντύνεται με γυναικεία ρούχα και να εκπορνεύεται, τον εγκατέλειψε.

Μάλιστα για τον «Αγγελο» ο Μανιάτης είχε κερδίσει το βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Ενα χρόνο αργότερα συμμετείχε στο καστ του επίσης βραβευμένου «Ρεμπέτικου» του Κώστα Φέρρη ενσαρκώνοντας τον βιολιστή Γιωργάκη.

Ακολούθησε η «Λούφα και Παραλλαγή» του Νίκου Περάκη, ενώ ήρθαν και οι δουλειές στην τηλεόραση. Πρωταγωνίστησε στη θρυλική σειρά της κρατικής τηλεόρασης «Η εξαφάνιση του Τζων Αυλακιώτη», ενώ οι πιο πρόσφατες συμμετοχές του ήταν στα σίριαλ «Ξέχασέ με» του Alpha, με τη Δήμητρα Ματσούκα και τον Αλκι Κούρκουλο, και «Κόκκινο δωμάτιο» του Mega. Για κάποια περίοδο είχε καθίσει στο πάνελ της εκπομπής «Κους κους», στο πλευρό της Κατερίνας Καραβάτου.

Δήμητρα Δάρδα 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...