Τι κρύβει ο ψυχικός κόσμος των hipsters

Επιστημονική έρευνα για τους άνδρες με μούσι

Το ερώτημα γιατί έχουμε γεμίσει μούσια απασχόλησε και τους επιστήμονες, οι οποίοι -παρακάμπτοντας την επιφανειακή εξήγηση «οι χίπστερ το έκαναν μόδα»- διαπιστώνουν ότι είναι σύμβολο κυριαρχίας και αρσενικής γοητείας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου Western Australia, οι άνδρες νιώθουν συνεχώς την πίεση της σύγκρισής τους με τα άλλα αρσενικά, οπότε προσπαθούν με την έντονη τριχοφυΐα του προσώπου τους να δείχνουν πιο επιθετικοί.

Συγκεκριμένα στη σχετική δημοσίευσή τους στην επιστημονική επιθεώρηση «Evolution and Human Behavior» ο δρ Σίριλ Κρούτερ και οι συνάδελφοί του διερευνούν κατά πόσο τα αρσενικά πρωτεύοντα θηλαστικά παίζουν το «χαρτί» της… τρίχας για να έχουν το πάνω χέρι τόσο στο δικό τους φύλο όσο και στο αντίθετο. Από τα 154 είδη που μελετήθηκαν, μεταξύ των οποίων άνθρωποι, ουραγκοτάγκοι και πίθηκοι, διαπιστώθηκε πιο πλούσια και επιδεικτική τριχοφυΐα στα πρόσωπα των αρσενικών που βρίσκονταν σε ομάδες με έντονο ανταγωνισμό.

«Οταν ζεις σε μια μικρή ομάδα όπου όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη για επίδειξη ποιότητας και ανταγωνιστικότητας μέσω των στολιδιών. Σε μεγάλες ομάδες, όπου κάποιος περιβάλλεται από αγνώστους, χρειαζόμαστε ένα γρήγορο και αξιόπιστο εργαλείο για να αξιολογούμε τη δύναμη και την ποιότητα κάποιου. Σε αυτό το σημείο μπαίνουν στο παιχνίδι τα φανταχτερά στολίδια και χαρακτηριστικά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα.

Στην εν λόγω κατηγορία εμπίπτει το μούσι, που δεν είναι σύγχρονο φαινόμενο. Τα μουστάκια και τα μούσια ήταν ιδιαίτερα δημοφιλή στη Βρετανία από το 1842 έως το 1971, όταν οι γυναίκες ήταν λιγότερες και οι άνδρες ένιωθαν την ανάγκη να τις προσελκύσουν επιδεικνύοντας τη στιβαρή αρσενική παρουσία τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ