Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

«Τυφλωμένος» από την παράνοιά του!

Πρόβλημα όρασης και ψυχικές διαταραχές φέρεται ότι αντιμετώπιζε ο συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης Αντρέας Λούμπιτς

Σημαντικά προβλήματα όρασης, που θα μπορούσαν να σημάνουν το τέλος της καριέρας του, φαίνεται πως αντιμετώπιζε ο Αντρέας Λούμπιτς, τη ίδια στιγμή που στην προσωπική ζωή του είχε να διαχειριστεί τον χωρισμό του από την έγκυο σύντροφό του.

Ο 27χρονος συγκυβερνήτης της μοιραίας πτήσης είχε υποστεί, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Bild», αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς, μια ιάσιμη οφθαλμολογική πάθηση, η οποία όμως αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως μπορεί να οδηγήσει στον μόνιμο αποκλεισμό ενός πιλότου από το να πετάει. 4rfwerg 3Το γεγονός αυτό εκτιμάται ότι του είχε προκαλέσει επιπλέον στρες, καθώς, όπως αποκαλύπτει ο συνάδελφός του Φρανκ Βόιτον, όνειρό του ήταν να πετάξει ακόμα μεγαλύτερους τύπους αεροσκαφών.

Εξάλλου η ίδια εφημερίδα αποκαλύπτει πως στο διαμέρισμα του Λούμπιτς βρέθηκαν ιατρικές συνταγές φαρμάκων που χορηγούνται στους μανιοκαταθλιπτικούς ασθενείς, αλλά και μεγάλες ποσότητες υπνωτικών χαπιών. Η Lufthansa πάντως δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν είχε γνώση για «ψυχική ή άλλη νόσο» του.

Σημαντικά προβλήματα φαίνεται πως ο Λούμπιτς είχε να αντιμετωπίσει και στην προσωπική του ζωή, καθώς η πρώην σύντροφός του Κάθριν Γκόλντμπαχ είναι δύο εβδομάδων έγκυος. Η 26χρονη καθηγήτρια Αγγλικών και Μαθηματικών, η οποία έχει ήδη καταθέσει στις Αρχές, φέρεται ότι μοιράστηκε την είδηση της εγκυμοσύνης της με τους μαθητές της. Η Γκόλντμπαχ λέγεται πως του είχε ζητήσει να χωρίσουν, αφού δεν άντεχε άλλο την κυκλοθυμική και απρόβλεπτη προσωπικότητά του, λίγες εβδομάδες πριν από το δυστύχημα. Εκείνος, σε μια απόπειρα επανασύνδεσης, της πήρε δώρο ένα αυτοκίνητο. Οπως αποκαλύπτουν κοινοί τους φίλοι, ήθελε να ελέγχει τα πάντα και της υποδείκνυε ακόμα και τι να φοράει ή με ποιον να μιλάει. Αν και οι δυο τους εξακολουθούσαν να ζουν κάτω από την ίδια στέγη μέχρι την ημέρα της τραγωδίας, η Γκόλντμπαχ έψαχνε ήδη άλλο σπίτι.

Οι προσωπικές ανασφάλειες του 27χρονου εικάζεται μάλιστα ότι τον οδήγησαν να απατήσει τη σύντροφό του με αεροσυνοδό της Germanwings, ονόματι Μαρία Β. Σε συνέντευξή της στην «Bild» η Μαρία, η οποία είχε δεσμό με τον Λούμπιτς για διάστημα πέντε μηνών, επιβεβαίωσε με τη σειρά της την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά του.

«Αναζητούσε πάντα επιβεβαίωση για την εμφάνισή του, για τον τρόπο με τον οποίο τον έβλεπαν οι άλλοι» είπε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε ότι τις νύχτες ξυπνούσε συχνά από εφιάλτες φωνάζοντας «Πέφτουμε, πέφτουμε». «Μια φορά μού είπε ότι θα έκανε κάτι που θα άλλαζε όλο το σύστημα και θα έκανε γνωστό το όνομά του σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε η νεαρή αεροσυνοδός, η οποία τρόμαξε από τη συμπεριφορά του και έβαλε τέλος στη σχέση τους.

Εψαχνε σάιτ με γκέι πορνό αλλά και με σεξουαλικές διαστροφές

Το σενάριο της καταπιεσμένης ομοφυλοφιλίας του Αντρέα Λούμπιτς ως αιτία της ασύλληπτης πράξης του αναδεικνύουν δύο βρετανικές εφημερίδες. Η «Sunday Express», επικαλούμενη πληροφορίες μέσα από την έρευνα, αναφέρει ότι η μελέτη του υπολογιστή του συγκυβερνήτη δείχνει ότι «σέρφαρε στη… σκοτεινή πλευρά του Διαδικτύου και επισκεπτόταν μεταξύ άλλων σάιτ με γκέι πορνό, αυτοκτονίες και σεξουαλικές διαστροφές». Επίσης ο Λούμπιτς, που φέρεται ότι έφερε βαρέως το παρατσούκλι «Ντομάτα Αντι» (το χρησιμοποιούν οι Γερμανοί υποτιμητικά για να περιγράψουν έναν καταπιεσμένο ομοφυλόφιλο), σύμφωνα με την «Daily Star», ήταν θαμώνας ενός κλαμπ κοντά στο σπίτι των γονιών του, του Agostea, όπου διοργανώνονται μεταξύ άλλων και σόου από drag queens.

Γιατί είναι δύσκολη η αναγνώριση των θυμάτων

Εξαιρετικά δύσκολο παραμένει το έργο της αναγνώρισης των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας για τους ιατροδικαστές, αφού καμία σορός δεν έχει εντοπιστεί ακέραιη. Εχοντας αναγνωρίσει ήδη τα απομεινάρια της σορού του Αντρέα Λούμπιτς, τα ειδικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο προκειμένου να αναγνωρίσουν τα άλλα 149 θύματα μέσα από τα περίπου 600 ανθρώπινα μέλη που έχουν ανασυρθεί, το αργότερο μέχρι τις 8 Απριλίου, 4rfwerg 1αφού μετά το πέρας αυτού του διαστήματος η σήψη δεν θα επιτρέπει τη διασταύρωση του γενετικού υλικού.

Μέχρι στιγμής τα συνεργεία έχουν καταφέρει να απομονώσουν 78 διαφορετικά DNA από τα μέλη αυτά, ενώ, όπως αποκαλύπτει ένας από τους κορυφαίους ιατροδικαστές της Γερμανίας, ο ελληνικής καταγωγής Μάικλ Τσόκος (φωτό), τα επόμενα στάδια της διαδικασίας περιλαμβάνουν φωτογράφιση και τρισδιάστατη απεικόνιση κάθε μέλους ξεχωριστά προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν εμφυτεύματα, όπως για παράδειγμα βηματοδότες ή τεχνητά ισχία, που θα διευκολύνουν το έργο τους.

Την ίδια στιγμή, η Lufthansa προσφέρει άμεση οικονομική βοήθεια, ύψους 50.000 ευρώ ανά επιβάτη, στους συγγενείς των θυμάτων.

«Ανοιξε την καταραμένη πόρτα!»

Οι αγωνιώδεις προσπάθειες του κυβερνήτη της Germanwings να πείσει τον Αντρέα Λούμπιτς να ανοίξει την «καταραμένη πόρτα» του πιλοτηρίου, αλλά και ο τρόμος των επιβατών λίγο πριν από τη συντριβή αποκαλύπτονται μέσα από τον καταγραφέα συνομιλιών του θαλάμου διακυβέρνησης του Airbus A320.

Το απόσπασμα των συνομιλιών που δημοσιεύει η «Bild am Sonntag» ξεκινά με τον κυβερνήτη Πάτρικ Ζοντερχάιμερ, στο πλαίσιο μιας συνηθισμένης κουβέντας, να αναφέρει ότι δεν είχε προλάβει να πάει στην τουαλέτα νωρίτερα στη Βαρκελώνη. Στις 10.27 π.μ., όταν το αεροσκάφος φτάνει στο επιθυμητό υψόμετρο πλεύσης των 38.000 ποδιών, ο Λούμπιτς παρακινεί τον Ζοντερχάιμερ να επισκεφτεί,
4rfwerg 4αν θέλει, την τουαλέτα. Εκείνος του απαντά δύο λεπτά αργότερα, λέγοντάς του να αναλάβει τον έλεγχο. Ακούγεται ο ήχος της καρέκλας του που κάνει προς τα πίσω και το κλείσιμο της πόρτας.

Στις 10.29 καταγράφεται από τα ραντάρ η έναρξη της καθόδου του αεροσκάφους. Στις 10.31 το Airbus είχε απολέσει ήδη 1.800 πόδια ύψος και ένα λεπτό αργότερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας επιχειρούν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος, αλλά δεν παίρνουν απάντηση. Σχεδόν ταυτόχρονα ηχεί ο αυτόματος συναγερμός του αεροπλάνου.

Το χτύπημα

Αμέσως μετά ακούγεται το πρώτο δυνατό χτύπημα στην πόρτα, σαν κάποιος να προσπαθεί να μπει στο πιλοτήριο. Ο Ζοντερχάιμερ φωνάζει «Για όνομα του θεού, άνοιξε την πόρτα», ενώ ακούγονται και τα ουρλιαχτά των επιβατών. Στις 10.35 καταγράφεται ένας δυνατός μεταλλικός θόρυβος στην πόρτα του κόκπιτ, ενώ περίπου 90 δευτερόλεπτα αργότερα ακούγεται πάλι η φωνή του κυβερνήτη να ουρλιάζει: «Ανοιξε την καταραμένη πόρτα!»

Η ώρα είναι πλέον 10.38 και το μόνο που ακούγεται είναι η αναπνοή του Λούμπιτς, ο οποίος όμως δεν μιλάει. Στις 10.40 το αεροσκάφος χτυπάει στο βουνό με το δεξί φτερό του. Οι τελευταίοι καταγεγραμμένοι ήχοι είναι τα ουρλιαχτά των επιβατών.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...