Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντου διαρρηκτών στο σπίτι του Λούκα Βιλντόζα!

Θύμα διάρρηξης έπεσε το βράδυ της Τρίτης ο Αργεντινός...

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη αποκάλυψε τον φόβο της για τα πουλιά!

Στο... κλαμπ της πτηνοφοβίας εντάσσεται πλέον και η Ευρυδίκη...

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Stelios Foundation Conference Hall – Cine Paris – Σάββατο...

«Survivor»: Ο Γιάννης απείλησε με «κάνα χαστούκι» τη Σταυρούλα, που τον αποκάλεσε...

Αδιανόητα πράγματα στο «Survivor». Ο Γιάννης Περπατάρης απείλησε «να...

Η οδύσσεια του Αλέξανδρου

Ο τετράχρονος από την Πρέβεζα, έπειτα από πολλά απρόοπτα, βρίσκεται στην Πάντοβα για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς

Στο Πανεπιστημιακό Μεταμοσχευτικό Ιατρικό Κέντρο της Πάντοβα νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Κυριακής, έπειτα από ένα περιπετειώδες ταξίδι, ο 4χρονος Αλέξανδρος από την Πρέβεζα, προκειμένου να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς. Ο μικρός Αλέξανδρος, η ιστορία του οποίου κρατά σε αγωνία εδώ και λίγες ημέρες το πανελλήνιο, πάσχει από διατακτική καρδιοπάθεια. Ασθένεια από την οποία -όπως διαπιστώθηκε- έπασχε και ο πατέρας του, ο οποίος έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση. Στο πλευρό του στην Πάντοβα, εκτός από την οικογένειά του, ο Αλέξανδρος έχει και εξειδικευμένους γιατρούς από την Ελλάδα και την Ιταλία, που έχουν συγκινηθεί από το δράμα του μικρού και δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει τα δύσκολα.

Για τη μεταφορά του 4χρονου αγοριού από την Πάτρα στην Πάντοβα κινητοποιήθηκαν άμεσα και οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα, είχε διατεθεί μέχρι και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για τη μεταφορά των Ιταλών γιατρών από το Πανεπιστημιακό Ιατρικό Κέντρο στον Αραξο, προκειμένου το αγοράκι να υποβληθεί σε ειδική επέμβαση και να το διασυνδέσουν με ειδικό μηχάνημα για την εξωσωματική κυκλοφορία του αίματός του, ώστε να ταξιδέψει με ασφάλεια. Ομως, λόγω της σοβαρότητας του προβλήματός του οι γιατροί έκριναν αναγκαίο να μεταφερθεί με κινητή ιατρική μονάδα, κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνο με μεταγωγικό αεροσκάφος.

Μετά την επέμβαση, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία από τους Ιταλούς γιατρούς, ξεκίνησε η οδύσσεια του ταξιδιού για τον μικρό ασθενή και την οικογένειά του, αφού χρειάστηκαν συνολικά δύο μεταγωγικά αεροπλάνα C-130 για να μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της Βενετίας και από εκεί οδικώς στη Πάντοβα. Το πρώτο αεροσκάφος που είχε αναλάβει τη μετακίνησή του παρουσίασε βλάβη μόλις απογειώθηκε από τον Αραξο το βράδυ του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρέψει στο αεροδρόμιο. Ετσι λίγη ώρα αργότερα, έπειτα από πρωτοβουλία της ηγεσίας της Αεροπορίας, έφτασε άμεσα στον Αραξο δεύτερο μεταγωγικό, το οποίο παρέλαβε την κινητή ιατρική μονάδα που μετέφερε τον Αλέξανδρο, τους γιατρούς και τους συγγενείς οι οποίοι τον συνόδευαν. Λίγο πριν από τις 3.00 τα ξημερώματα της Κυριακής το αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Βενετίας και ο Αλέξανδρος μεταφέρθηκε με ασφάλεια στο πανεπιστημιακό κέντρο της Πάντοβα.

Το 4χρονο παιδί νοσηλευόταν εδώ και έξι ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων και Εφήβων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών με σοβαρό καρδιακό πρόβλημα. Αρχικά είχε μεταφερθεί από την Πρέβεζα, όπου διαμένει μαζί με την οικογένειά του, σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων και από εκεί στο νοσοκομείο της Πάτρας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...