Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Η Ελλάδα είναι ακόμη ζωντανή

Στη Βουδαπέστη η Εθνική έδειξε να ξεπερνά το «πέρασμα Ρανιέρι» – «Καρφιά» από Μαρκαριάν

Η λευκή (0-0) ισοπαλία με την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη κράτησε ζωντανό το όνειρο την Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2016 στα γήπεδα της Γαλλίας. Η αισιοδοξία επέστρεψε μετά την προχθεσινή καλή εμφάνιση των διεθνών, και όλοι θέλουν να ξεχάσουν το (καταστροφικό) πέρασμα του Κλαούντιο Ρανιέρι από τον πάγκο της «γαλανόλευκης», έτσι ώστε να επιτευχθεί ο πολυπόθητος στόχος.

«Η Ελλάδα, με τέσσερις μέρες προπόνηση, έπαιξε το παιχνίδι που έπαιξε. Δεν είναι εύκολο, αλλά τα παιδιά θα παλέψουν για την πρόκριση» ήταν το… καρφί του Ομοσπονδιακού τεχνικού, Σέρχιο Μαρκαριάν για τον προκάτοχό του μετά το τέλος του παιχνιδιού. Αιχμές για τον Ιταλό κόουτς άφησε και ο προπονητής της Εθνικής Νέων, Γιάννης Γκούμας. 

«Συγχαρητήρια»

«Η εικόνα που παρουσίασε η Εθνική ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε την τελευταία εβδομάδα. Δεν πρέπει να καταλογίσουμε ευθύνες στον κ. Μαρκαριάν, αλλά να του δώσουμε συγχαρητήρια για την εικόνα που έβγαλε η ομάδα» υποστήριξε αρχικά σε ραδιοφωνικό σταθμό, προσθέτοντας πως «αν γίνει σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια, που ήταν ένα έκτρωμα η Εθνική, δεν μπορούμε να του ασκούμε κριτική».

Οπως και να ‘χει, στο «γαλανόλευκο» στρατόπεδο οφείλουν να κοιτάξουν μπροστά. Το 0-0 στην Ουγγαρία δεν άλλαξε βαθμολογικά την κατάσταση, και το έργο όλων παραμένει εξαιρετικά δύσκολο. Η Ελλάδα ουσιαστικά κυνηγά την 3η θέση, η οποία οδηγεί στα μπαράζ για την πρόκριση. Οι ποδοσφαιριστές του Μαρκαριάν, που εξακολουθούν να βρίσκονται στην τελευταία θέση του ομίλου, θα επιδιώξουν να κάνουν το απόλυτο νικών ή να πάρουν τουλάχιστον τρεις νίκες και μία ισοπαλία κόντρα στα Νησιά Φερόε, Φινλανδία, Ρουμανία, Βόρειο Ιρλανδία, για να τα παίξουν «όλα για όλα» την τελευταία αγωνιστική κόντρα στην Ουγγαρία (11/10) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

«Η ελληνική ομάδα είναι πολύ δυνατή. Είμαι σίγουρος ότι θα μαζέψουν πολλούς βαθμούς στα επόμενα πέντε παιχνίδια, αν παίξουν όπως έπαιξαν απέναντί μας. Είμαστε στο σωστό μονοπάτι, και αυτός μπορεί να αποδειχθεί ένας πολύ σημαντικός βαθμός. Παρ’ όλα αυτά, είναι μακρύς ο δρόμος, επεσήμανε και ο κόουτς της Ουγγαρίας, Πολ Ντάρνταϊ.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα του Β’ Γύρου: 6η αγωνιστική (13/6): Νησιά Φερόε-Ελλάδα, Φινλανδία-Ουγγαρία, Βόρειος Ιρλανδία-Ρουμανία. 7η αγωνιστική (4/9): Ελλάδα-Φινλανδία, Ουγγαρία-Ρουμανία, Νησιά Φερόε-Βόρειος Ιρλανδία. 8η αγωνιστική (7/9): Ρουμανία-Ελλάδα, Βόρειος Ιρλανδία-Ουγγαρία, Φινλανδία-Νησιά Φερόε. 9η αγωνιστική (8/10): Βόρειος Ιρλανδία-Ελλάδα, Ουγγαρία-Νησιά Φερόε, Ρουμανία-Φινλανδία. 10η αγωνιστική (11/10): Ελλάδα-Ουγγαρία, Νησιά Φερόε-Ρουμανία, Φινλανδία-Βόρειος Ιρλανδία. Η βαθμολογία υπενθυμίζεται πως έχει ως εξής: Ρουμανία 13, Β. Ιρλανδία 12, Ουγγαρία 8, Φινλανδία 4, Νησιά Φερόε 3, Ελλάδα 2.

Ρεπορτάζ
Χρήστος Δάντσης 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...