Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Ο ηθοποιός που δουλεύει σε γιοτ τα καλοκαίρια!

Ο «θαλασσόλυκος του θεάτρου» Β. Σαμιώτης μοιράζει τον χρόνο του στις δύο αγάπες του

Τον χειμώνα «ταξιδεύει» τους θεατές μέσα από τις παραστάσεις που ανεβάζει στο θέατρο Life’n’Art. Το καλοκαίρι ταξιδεύει ο ίδιος στις ελληνικές θάλασσες ως μέλος πληρώματος μιας θαλαμηγού. Ο Βαγγέλης Σαμιώτης έχει καταφέρει να συνδυάζει αρμονικά δύο διαφορετικά επαγγέλματα, αφού το ένα έχει να κάνει με την τέχνη και το άλλο με τη θάλασσα. «Και τα δύο προέκυψαν τυχαία. Δεν είναι δηλαδή ότι ονειρευόμουν μικρός ν’ ανέβω στη σκηνή ή να πάω στα καράβια» λέει ο ίδιος στην αρχή της κουβέντας μας.

rf32f235gf 2Γέννημα θρέμμα Πειραιώτης (με καταγωγή από την όμορφη Κεφαλλονιά), ο Βαγγέλης σπούδασε τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών έχοντας προηγουμένως ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τη μαμά πατρίδα. Για μια περίοδο εργαζόταν σε γυμναστήριο κι έπειτα έπιασε δουλειά σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια. «Ηταν ενδιαφέρουσα εμπειρία, αλλά βαρέθηκα. Μου έλειπε η ζωή μου στη στεριά, η οικογένειά μου και οι φίλοι μου» εξηγεί.

Λίγο καιρό μετά την επιστροφή του μπήκε στο τετραμελές πλήρωμα της θαλαμηγού ενός Κύπριου επιχειρηματία, ο οποίος κάνει κρουαζιέρες κάθε καλοκαίρι με την παρέα του. «Είμαι δώδεκα χρόνια εδώ. Ο πατέρας μου είναι καπετάνιος στο κότερο. Εγώ απασχολούμαι ως καμαρότος, ναύτης, μηχανικός, λίγο απ’ όλα» συνεχίζει.

Ο άνθρωπος που οδήγησε τον Βαγγέλη στο μονοπάτι της ηθοποιίας ήταν η Δήμητρα Παπαδοπούλου. Εντάξει, όχι ακριβώς η ίδια, αλλά μια παράστασή της. «Σε ηλικία 27 ετών πήγα να δω το “Δεν μπορώ να μείνω μόνη μου” που ανέβαζε τότε η Παπαδοπούλου στο θέατρο Κιβωτός. Μου άρεσε πολύ και αποφάσισα ν’ ασχοληθώ κι εγώ με τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Το έψαξα λιγάκι, πήγα σε μια σχολή, την τελείωσα, έγινα ηθοποιός».

Και όχι μόνο… Είναι επίσης θεατρικός παραγωγός, γράφει κείμενα και ασχολείται με τη σκηνοθεσία. «Μου αρέσουν οι κωμωδίες. Συνολικά έχω παρουσιάσει πέντε. Αυτή τη στιγμή ανεβαίνουν δύο έργα μου στο θέατρο Life’n’Art. Το πρώτο, στο οποίο παίζω κι εγώ, λέγεται “Από το μέλλον έρχομαι”, διαδραματίζεται στο 2112 και περιγράφει την ιστορία ενός ζευγαριού που βλέπει την καθημερινότητά του να αλλάζει με κωμικό τρόπο, όταν η “κολλημένη” με την τεχνολογία σύζυγος ξοδεύει όλα τα λεφτά που υπάρχουν στην άκρη για να αγοράσει ένα ρομπότ τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο έχει δική του βούληση. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Γιώτης Ταταρίδης κι εκτός από εμένα, που υποδύομαι το ρομπότ, παίζουν οι Βαγγέλης Μπότης, Τόνια Οικονόμου και Αγγελική Παρδαλίδου».

Το δεύτερο έργο που ο Βαγγέλης υπογράφει ως δημιουργός, σκηνοθέτης και παραγωγός, χωρίς ωστόσο να συμμετέχει ως ηθοποιός, είναι το «Γηροκομείον ο Παράδεισος» και εστιάζει σε τρεις πολύ διαφορετικές ηλικιωμένες γυναίκες που συναντιούνται σε ένα γηροκομείο.

«Ο λόγος που γράφω και ανεβάζω μόνος μου αυτές τις παραστάσεις είναι αφενός επειδή μ’ αρέσει και αφετέρου διότι δεν μπορώ με τίποτα τη διαδικασία της οντισιόν. Το θέατρο είναι κάτι που γουστάρω πολύ και θέλω κάποια στιγμή να μπορέσω να ζω μόνο απ’ αυτό, αλλά προς το παρόν αυτό δεν γίνεται. Απεναντίας, ό,τι χρήματα βγάζω από τη θάλασσα τα επενδύω στις παραστάσεις μου. Αυτό που με κέρδισε στην τέχνη είναι η μαγεία της δημιουργίας. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που σε κάνει να ξεφεύγεις από την ανιαρή πραγματικότητα» σημειώνει ο «θαλασσόλυκος του θεάτρου».

Ηλίας Μαραβέγιας
Φωτό: Δημήτρης Γκολφομήτσος 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...