Ο γύρος του κόσμου σε αντίξοες συνθήκες!

Οι σκληρές πτυχές της καθημερινότητας των πιλότων στο σκάφος Solar Impulse!

Δεν ξυρίζονται γιατί η ξυριστική μηχανή θα προσέθετε βάρος στο αεροσκάφος τους και επειδή δεν μπορούν να κινηθούν κάνουν την ανάγκη τους μέσα σε μια τρύπα στο κάθισμά τους. Αυτές είναι μερικές από τις σκληρές πτυχές της καθημερινότητας των δύο πιλότων του Solar Impulse, του αεροσκάφους που κινείται με ηλιακή ενέργεια και βρίσκεται στη διαδικασία του γύρου του κόσμου.

«Είναι σαν ένα ιπτάμενο σπίτι, κατά κάποιον τρόπο» δηλώνει ο Αντρέ Μπόρσμπεργκ, που κάνει σκάντζα βάρδια με τον συγκυβερνήτη Μπερτράν Πικάρ κατά τη διάρκεια των πτήσεων που διαρκούν πέντε συνεχείς μέρες κάθε φορά. Το σπίτι αυτό είναι όμως τόσο μικροσκοπικό που δεν μπορούν καν να τεντώσουν τα χέρια και τα πόδια τους και η μόνη κίνηση που επιτρέπεται να κάνουν, φορώντας πάντα την εξάρτυση με τα σωστικά μέσα, είναι να πατήσουν το κουμπί της ανάκλισης στο κάθισμά τους για 20λεπτους ύπνους -όταν έχει καθαρό ουρανό- ή για μερικές ασκήσεις γιόγκα. «Εχουμε μια τουαλέτα, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε ντους. Χρησιμοποιούμε υγρά μαντιλάκια για να καθαριστούμε» εξηγεί ο Μπόρσμπεργκ.

Ακόμη και το φαγητό που καταναλώνουν πρέπει να είναι ζυγισμένο με ακρίβεια, για να μην επηρεάσουν την πτητική ικανότητα του αεροσκάφους τους, που χαρακτηρίζουν «φύλλο το φθινόπωρο» όταν βρίσκεται σε συνθήκες ισχυρού ανέμου. Καθημερινά και οι δύο πιλότοι καταναλώνουν 2,4 κιλά φαγητού, 2,5 λίτρα νερού και ένα λίτρο ισοτονικών, τα οποία είναι τυποποιημένα σε μετρημένες μερίδες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ