Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Είπε «όχι» στην αποφυλάκισή της η Τσάκαλου λόγω της νύφης της

Εικοσιοκτώ ημέρες μετά την προφυλάκισή της η μητέρα των καταδικασμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αδελφών Τσάκαλου αφήνει πίσω της το κελί του Κορυδαλλού…

Εικοσιοκτώ ημέρες μετά την προφυλάκισή της η μητέρα των καταδικασμένων για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς αδελφών Τσάκαλου αφήνει πίσω της το κελί του Κορυδαλλού. Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του αντικατέστησε την προσωρινή κράτηση της 62χρονης Αθηνάς Τσάκαλου με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της απαγόρευσης μετακίνησής της εκτός Σαλαμίνας, της εμφάνισή της σε αστυνομικό τμήμα τρεις φορές τον μήνα και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 10.000 ευρώ. Ωστόσο αργά χθες το βράδυ ο δικηγόρος τους Φραγκίσκος Ραγκούσης ακοίνωσε ότι «η κυρία Τσάκαλου δεν θα καταβάλει την προβλεπόμενη εγγύηση των 10.000 ευρώ και θα παραμείνει στις φυλακές Κορυδαλλού, ως ένδειξη συμπαράστασης στην 26χρονη σύζυγο του Γεράσιμου Τσάκαλου, που τη θεωρεί παιδί της» και η οποία παραμένει στη φυλακή.

f234fw3 2Η Αθηνά Τσάκαλου είχε συλληφθεί έξω από το γραφείο του ανακριτή λίγες ώρες μετά τον εντοπισμό και τη σύλληψη της καταζητούμενης Αγγελικής Σπυροπούλου, στην οποία είχε παράσχει «καταφύγιο» φιλοξενώντας τη στο σπίτι της, στη Σαλαμίνα. Στην απολογία της ενώπιον του εφέτη ειδικού ανακριτή Ευτύχιου Νικόπουλου είχε παραδεχθεί πως είχε κρύψει στο σπίτι της την 22χρονη, ωστόσο είχε αρνηθεί κάθε συμμετοχή της στην οργάνωση.

«Εχω δύο παιδιά στη φυλακή. Δεν θα μπορούσα να τους κλείσω την πόρτα και να μην τα βοηθήσω» είχε υποστηρίξει η 62χρονη μητέρα των Γεράσιμου και Χρήστου Τσάκαλου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με βούλευμα του αρμόδιου συμβουλίου, παραμένει στη φυλακή η 26χρονη σύντροφος του Γεράσιμου Τσάκαλου, που είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενη μετά την απολογία της για την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Αν και η πρόταση του εισαγγελέα Εφετών Δημήτρη Ασπρογέρακα προς το συμβούλιο τασσόταν υπέρ της αποφυλάκισής της με περιοριστικούς όρους, οι δικαστές έκριναν πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις που θα της έδιναν το πολυπόθητο «εξιτήριο». «Ναι μεν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και οι πράξεις της έχουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, εκ των οποίων όμως δεν προκύπτει ότι είναι πιθανόν να τελέσει νέα εγκλήματα» είχε εισηγηθεί ο εισαγγελέας.

«Πήγα στη Σαλαμίνα για να φυλάξω τα σκυλιά, επειδή θα έφευγε η μητέρα του Χρήστου. Δεν γνώριζα ότι κρυβόταν η Αγγελική» είχε υποστηρίξει μετά τη σύλληψή της η 26χρονη κατηγορουμένη, ενώ είχε αρνηθεί κάθε εμπλοκή της στους Πυρήνες.

Στο μεταξύ, σε απεργία πείνας παραμένουν (από τις 3 Μαρτίου) καταδικασθέντες για την υπόθεση των Πυρήνων ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση των συγγενών και φίλων μελών της οργάνωσης που, όπως υποστηρίζουν, «δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση». Μάλιστα η κατάσταση της υγείας ορισμένων -έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομεία- χαρακτηρίζεται κρίσιμη από τους γιατρούς.

Ντέμη Ντάβαρη

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...