«Σαμποράζ» ΕΠΟ

Αντιδρά (πάλι) στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Από τη στιγμή που δόθηκε στη δημοσιότητα το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, ουδείς παράγοντας -κυρίως του ποδοσφαίρου- σήκωσε «μπαϊράκι»… επανάστασης κατά των διατάξεών του, που αφορούν κυρίως στην εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Ωστόσο, για πολλοστή φορά (στην Ελλάδα) τροχοπέδη για τις προθέσεις της Πολιτείας αποτελεί η ΕΠΟ! Η Ομοσπονδία, ξαφνικά, «κόπτεται» (και) για τις διατάξεις που τιμωρούν προέδρους ΠΑΕ (ποιους… άραγε;) και, ακολουθώντας τη γνωστή «τακτική», βάζει μπροστά το… τείχος – προστασίας- της UEFA και της FIFA.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η… παρέα του Γιώργου Γκιρτζίκη διαφωνεί με το 90% των διατάξεων του νόμου «Κοντονή», όπως με: 1. Τη δυνατότητα της Πολιτείας να επιβάλλει πρόστιμα «μαμούθ» σε ΠΑΕ, Ομοσπονδίες και φυσικά πρόσωπα που κρίνονται ένοχα για επεισόδια. 2. Με το μέτρο της απαγόρευσης συμμετοχής ελληνικών ομάδων στα ευρωπαϊκά Kύπελλα (αν αυτό κριθεί σκόπιμο). 3. Με την παρουσία εκπροσώπων της ΔΕΑΒ στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια αγώνων, και 4. με την παρουσία τακτικών δικαστών στα δικαιοδοτικά όργανα (αθλητική Δικαιοσύνη).

Το αυτοδιοίκητο

Στην ΕΠΟ υποστηρίζουν ότι με τις παραπάνω διατάξεις ο Σταύρος Κοντονής… αντικαθιστά την Ομοσπονδία και «καταπατά» το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, ενώ δεν συζητούν καν το δεύτερο μέρος του αθλητικού νόμου (θα ανακοινωθεί μετά τις 30 Απριλίου), που προβλέπει και αλλαγές στις αρχαιρεσίες, ήτοι η διοίκηση (της ΕΠΟ) να εκλέγεται από σωματεία και όχι από τις… περίφημες ΕΠΣ!

Ενώ στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία παριστάνουν τους «θιγμένους» και τους… ριγμένους, ο Σταύρος Κοντονής δείχνει αποφασισμένος να φέρει προς ψήφιση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο. Από χτες, μάλιστα, ο νόμος που φέρει το όνομα «Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό και άλλες διατάξεις» τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού θεωρεί ότι η γέφυρα επικοινωνίας που άνοιξε με τις διεθνείς Ομοσπονδίες θα αποφέρει καρπούς, με αποτέλεσμα η FIFA να μην φέρει αντιρρήσεις σε διατάξεις που αφορούν τις «διοικητικές ποινές» (κάτι που αναμένεται να κατατεθεί γραπτώς). «Το κράτος δεν μπορεί να απέχει από δράσεις που γίνονται σε δημόσιους χώρους, ούτε οι ΠΑΕ μπορούν να πιστεύουν ότι θα δρουν ανέλεγκτες» είπε ο Σταύρος Κοντονής στους εκπροσώπους της UEFA, ενώ, για τις αλλαγές που προωθεί στις εκλογές των Ομοσπονδιών, τόνισε: «Το ζήτημα είναι ο εκδημοκρατισμός των Oμοσπονδιών»…

Ρεπορτάζ
Ηλίας Ζυματούρας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ