Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

Αντωνά – Σοϊλέδης: Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια

Μαζί στο σπίτι, χώρια στα μπουζούκια ο Αρης Σοϊλέδης...

Πραξικόπημα στην Τζια για μαρίνα στο Βουρκάρι

Αντιδράσεις στα σχέδια του δημάρχου να περάσει με διαδικασίες fast track «πάρκινγκ» ιστιοπλοϊκών στο γραφικό ψαροχώρι

Ετοιμοι για όλα δηλώνουν οι κάτοικοι και οι λάτρεις της Τζιας προκειμένου να μπλοκάρουν τη δημιουργία ενός… πάρκινγκ σκαφών στο πιο γραφικό ψαροχώρι του νησιού! Κάνουν λόγο για «σκάνδαλο» και «πραξικόπημα fast track» στο όμορφο Βουρκάρι μετά την εμμονή του δημάρχου Κέας Γιάννη Ευαγγέλου να περάσει άμεσα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την έγκριση μελέτης (και μάλιστα δωρεάν!) για τη δημιουργία της εν λόγω μαρίνας νοικιάρικων ιστιοπλοϊκών σκαφών.

r5g5grethΤο δημοτικό συμβούλιο έχει οριστεί για την Παρασκευή, με τον δήμαρχο να φέρνει προς συζήτηση και προς ψήφιση το επίμαχο «αναπτυξιακό σχέδιο», κόντρα στη μεγάλη μερίδα μόνιμων κατοίκων και παραθεριστών, καθώς και σύσσωμης της δημοτικής αντιπολίτευσης και πολλών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή!

Οσο μάλιστα και αν προσπάθησε ο δήμαρχος το περασμένο Σάββατο και έπειτα από απαίτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών του νησιού να πείσει σε ενημερωτική εκδήλωση τους αντιδρώντες, δεν τα κατάφερε.

Σε μια κατάμεστη δημοτική αίθουσα και σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα παρουσίασε τη νέα εκδοχή της μελέτης χωροθέτησης έχοντας στο πλευρό του τον αρχιτέκτονα και τον λιμενολόγο, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους -όπως υποστηρίζεται- αφιλοκερδώς.

Εγκαταστάσεις

Στην ουσία, επρόκειτο απλώς για την προσθήκη μιας κάτοψης με ελαφρώς τροποποιημένο το δυναμικό των εγκαταστάσεων της μαρίνας από 180 σε 150 σκάφη. Ωστόσο, στις επίμονες ερωτήσεις των κατοίκων για το αν υπάρχει περιθώριο να μειωθεί η χωρητικότητα ελλιμενισμού, ώστε τα φιλοξενούμενα σκάφη να μην ξεπερνούν τα 60, αφού αυτή είναι η μέγιστη προσέλευση στα Σαββατοκύριακα αιχμής, οι… πρόθυμοι μελετητές ήταν κατηγορηματικοί: «Το σχέδιο συνδέεται με συγκεκριμένο business plan και δεν είναι δυνατό να τροποποιηθεί επί το ηπιότερον, διότι τότε θα χάσει το ενδιαφέρον του ο επενδυτής».

Η προχειρότητα της μελέτης, οι προσχηματικές μικροαλλαγές, η προφανής επιχειρηματική στόχευση και οι συνεχείς υπεκφυγές μαζί με τους υψηλούς τόνους του δημάρχου γρήγορα προκάλεσαν έκρηξη στο ακροατήριο.

Μελέτη

Ενδεικτικό είναι ότι γνωστός αρχιτέκτονας – designer, που μένει σχεδόν μόνιμα στο νησί, δήλωσε εξοργισμένος με την επιδερμικότητα της μελέτης, προέβλεψε ότι θα οδηγήσει σε ένα… δάσος από κατάρτια ενοικιαζόμενων σκαφών και αποχώρησε διαμαρτυρόμενος, καταγγέλλοντας τον δήμαρχο και τους μελετητές για ύποπτες μεθοδεύσεις.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβαν άλλοι γνωστοί αρχιτέκτονες και μηχανολόγοι, καθώς και η επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης, εκφράζοντας σφοδρές αντιρρήσεις τόσο για τη σκοπιμότητα όσο και για τη λειτουργικότητα του εν λόγω έργου.

Ο Στράτος Ιωαννίδης, πολιτικός μηχανικός και μόνιμος κάτοικος του νησιού εδώ και είκοσι χρόνια, παραθέτοντας αδιάσειστα στοιχεία αμφισβήτησε την οικονομική βιωσιμότητα της «επένδυσης», η οποία εκτιμάται ότι θα κοστίσει περί τα 5.000.000 ευρώ και -κατά τους ισχυρισμούς του δημάρχου- δεν θα ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα, αλλά θα καλυφθεί με ίδια κεφάλαια του… επενδυτή!

ouhuihhhuihiΗ επιστολή διαμαρτυρίας συγκέντρωσε πάνω από 2.000 υπογραφές

Επιστολή διαμαρτυρίας στον δήμαρχο Κέας είχαν στείλει τον περασμένο Δεκέμβριο κάτοικοι και λάτρεις της Τζιας, οι οποίοι αντιτίθενται στο σχέδιο δημιουργίας «τουριστικού καταφυγίου σκαφών» στο Βουρκάρι! Την επιστολή τότε είχαν υπογράψει τουλάχιστον 800 άτομα (αριθμός που σήμερα ξεπερνά τα 2.000 άτομα).

Εντύπωση προκαλούν ωστόσο μερικά από τα ονόματα που βρίσκονται στην επιστολή, αφού ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι υπογραφές του παγκοσμίου φήμης σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά και του αδελφού του και ηθοποιού Αλέξανδρου Γαβρά, του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου (φωτό δεξιά), του Γάλλου δημοσιογράφου Stephane Bern, του εικαστικού
hiuh78h8vΜανώλη Μπαμπούση, του στιχουργού Νεκτάριου Τυράκη, της τηλεοπτικής μαγείρισσας Αργυρώς Μπαρμπαρίγου (φωτό δεξιά) και άλλων πολλών.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα των κατοίκων και των μόνιμων παραθεριστών σκοπεύει να μπλοκάρει τη διαδικασία έως και με δικαστικά μέσα, καθώς ετοιμάζεται να καταθέσει έναν εμπεριστατωμένο φάκελο τεκμηρίωσης στον αρμόδιο εισαγγελέα, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες, στην περίπτωση πάντα που ο δήμαρχος κ. Ευαγγέλου επιχειρήσει να περάσει τη μελέτη χωροθέτησης στο συμ βούλιο της Παρασκευής.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...