Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 20 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Για να μην παρεξηγηθείτε, πείτε τη γνώμη σας...

«Δεν τον σκότωσα! Τον αγαπούσα»

Τα «γύρισε» όλα στην απολογία της για τον φόνο τού νταή στο Μενίδι!

4erq234rq3wf 3«Τον αγαπούσα. Δεν τον σκότωσα εγώ»! Ανατρέποντας όλα όσα είχε ομολογήσει προανακριτικά, η 24χρονη Ελένη από το Μενίδι που κατηγορείται για τις πέντε φονικές μαχαιριές στον 33χρονο φίλο της στις αρχές Φεβρουαρίου απολογήθηκε χθες στην 4η ειδική ανακρίτρια, υποστηρίζοντας πως είναι αθώα. Η νεαρή, η οποία είχε παραδεχτεί στους αστυνομικούς τη δολοφονία του «σκληρού» Μπάμπη αποκαλύπτοντας πως την εξέδιδε, πήρε πίσω όσα είχε πει και έδωσε νέα εκδοχή του τι συνέβη τη μοιραία νύχτα έξω από το νεκροταφείο Αχαρνών. Η τρίωρη απολογία της πάντως δεν έπεισε τις δικαστικές Αρχές, που διέταξαν την προφυλάκισή της.

«Την επίμαχη βραδιά είχαμε δώσει ραντεβού στο νεκροταφείο. Οταν έφτασα βρήκα τον Μπάμπη μαζί με κάποιον γνωστό του. Εγώ δεν τον ήξερα, πρώτη φορά τον είδα. Οι δυο τους άρχισαν να μαλώνουν και τότε ο 33χρονος μου ζήτησε να φύγω. Εφυγα από το σημείο και έπειτα από λίγη ώρα τον πήρα τηλέφωνο για να δω πού είναι. Δεν απαντούσε και άρχισα να ανησυχώ. Επέστρεψα στο σημείο, όπου τον βρήκα να κείτεται νεκρός σε μια λίμνη αίματος. Φοβήθηκα και έφυγα» υποστήριξε η 24χρονη, χωρίς όμως να εξηγήσει επαρκώς τους λόγους για τους οποίους αρχικά παραδέχτηκε ότι σκότωσε το θύμα.

Στις επίμονες ερωτήσεις της δικαστικής λειτουργού για την προανακριτική ομολογία της η κατηγορουμένη απάντησε πως ήθελε να προστατέψει τα μέλη της οικογένειάς της! «Φοβήθηκα ότι οι συγγενείς μου θα θεωρούνταν ύποπτοι από τις Αρχές για τη δολοφονία του 33χρονου. Ηθελα να τους προστατέψω, γι’ αυτό ομολόγησα» επανέλαβε αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της ανάκρισης η 24χρονη, γεννώντας ωστόσο ερωτήματα γύρω από την εμπλοκή των οικείων της στην υπόθεση.

Προβληματισμό προκαλεί και το γεγονός πως, αν και η ίδια στην απολογία της υποστήριξε πως δεν ήταν μπροστά όταν έπεσε νεκρός ο «νταής» του Μενιδίου και επέρριψε τις ευθύνες σε άγνωστο άνδρα, προανακριτικά είχε δώσει περιγραφές και λεπτομέρειες για τις μαχαιριές στο θύμα τις οποίες θα ήταν δύσκολο να γνωρίζει, εάν δεν ήταν παρούσα.

4erq234rq3wf 4Στα «θολά» σημεία της υπόθεσης εντάσσονται και τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης για τα τραύματα που προκλήθηκαν στο θύμα, τα οποία δεν φαίνεται να συνάδουν με τη σωματοδομή της μικροκαμωμένης Ελένης. Συγκεκριμένα, εκτός από τις πέντε μαχαιριές σε πλάτη, θώρακα και πόδι, ο 33χρονος (είχε ύψος άνω του 1.80 μ. και ήταν σωματώδης) είχε πολλαπλές κακώσεις σε πρόσωπο και σώμα.

«Είναι μια ακόμη περίπτωση που η αλήθεια ξεπερνά την πραγματικότητα που βλέπουμε όλοι μας. Μια βασανισμένη κοπέλα σε μετεφηβική ηλικία, ορμώμενη από πολύ φόβο αλλά κυρίως θάρρος, προχώρησε σε αυτοθυσία για να προστατεύσει το περιβάλλον της. Ευτυχώς, αυτό τον νόμο της σιωπής τον έσπασε η ιατροδικαστική έκθεση, η οποία φωτογραφίζει χτυπήματα σε πρόσωπο, χέρια αλλά ακόμα και σπασμένα πλευρά, τα οποία είναι σε κάθε περίπτωση αποτέλεσμα πάλης με κάποιο σωματώδη άνδρα, και όχι μία μικροσκοπική κοπέλα 40 κιλών. Εφόσον η ανάκριση συνεχίζεται, είναι δεδομένο ότι αναμένουμε πολύ σοβαρές εξελίξεις» δήλωσε στην «Espresso» ο συνήγορος της 24χρονης Γιάννης Μαρακάκης.

Η σχέση με τον 33χρονο που την έβγαλε στο κλαρί

Περιγράφοντας τη θυελλώδη σχέση της με τον 33χρονο «γόη», η 24χρονη υποστήριξε πως τον ερωτεύτηκε παράφορα, αδυνατώντας να του χαλάσει χατίρι ακόμα και όταν εκείνος την οδήγησε στην αγκαλιά ξένων ανδρών επί πληρωμή. «Τον αγαπούσα και ας με εκμεταλλευόταν, η σχέση μας ήταν των άκρων, δεν μπορούσα να του πω “όχι”». Τα οικονομικά προβλήματα που επικαλούνταν ο 33χρονος, αλλά και οι υποσχέσεις που της έδινε για ένα κοινό μέλλον ήταν εκείνα που την έπεισαν να δεχτεί να συνευρεθεί με αγνώστους αντί αδράς αμοιβής, την οποία εισέπραττε πάντα ο «σύντροφός» της. Μετά την παρέμβαση των οικείων της η 24χρονη απομακρύνθηκε από τον 33χρονο, μέχρι την τυχαία συνάντησή τους στα τέλη Ιανουαρίου του 2015.

«Τον συνάντησα τυχαία σε ένα φούρνο στο Μενίδι. Μου είπε ότι με αγαπούσε ακόμη, ότι δεν μπορεί χωρίς εμένα και μου ζήτησε να πάμε σπίτι του να τα πούμε πιο άνετα. Αρχίσαμε να συζητάμε και μου είπε ότι ήθελε να φτιάξει τη ζωή του μαζί μου και να αρραβωνιαστούμε. Στην αρχή δεν τον πίστεψα, αλλά μετά με έπεισε. Μάλιστα κάναμε και έρωτα έπειτα από πολύ καιρό. Μου είπε να ξαναπάω το βράδυ, αλλά να έχω μαζί μου ή λεφτά ή φαγητό. Το βράδυ πήγα σπίτι του γύρω στις 8.30. Οταν έφτασα όμως είδα από το παράθυρο μια άλλη γυναίκα μέσα. Ενιωσα μίσος, αηδία και μεγάλη προδοσία» είχε καταθέσει προανακριτικά η 24χρονη περιγράφοντας τα συνεχή «σκαμπανεβάσματα» της σχέσης εξάρτησης που είχε με τον 33χρονο.

«Κάποιον καλύπτει!» λέει η αδελφή της

«Αποκλείεται να τον σκότωσε η αδελφή μου! Τα τραύματά του δεν γίνεται να προκλήθηκαν από μια κοπέλα που το ύψος της δεν ξεπερνά το 1.55 μ.! Ο 33χρονος ήταν ψηλός και σωματώδης, είναι αδύνατο να κατόρθωσε εκείνη να του επιτεθεί, πόσο μάλλον να τον σκοτώσει» είπε μιλώντας στην «Espresso» η αδελφή της 24χρονης, που περίμενε αγωνιώντας έξω από το κτίριο 10 της Ευελπίδων να μάθει αν η κατηγορουμένη θα προφυλακιστεί ή όχι. «Δεν ξέρω γιατί ομολόγησε στους αστυνομικούς. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ή ότι ήθελε να προστατεύσει κάποιον ή ότι φοβάται. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση» συνέχισε. «Ξέραμε ότι είχε σχέση με τον 33χρονο, άλλα δεν μας είχε πει λεπτομέρειες. Τώρα μάθαμε τι συνέβαινε όλο αυτό το διάστημα. Η αδελφή μου δεν μίλαγε, ήταν κλειστός χαρακτήρας» πρόσθεσε η νεαρή κοπέλα, η οποία ήταν και το μοναδικό μέλος της οικογένειας το οποίο βρέθηκε στα δικαστήρια για να συμπαρασταθεί στην κατηγορουμένη.

Ντέμη Ντάβαρη
Φωτό: Ευ. Μασιάς

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...