Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

H high society της Αθήνας στο… σανίδι!

Καταξιωμένοι επαγγελματίες στον χώρο της ναυτιλίας, των επιστημών και των επιχειρήσεων καταχειροκροτήθηκαν στην μουσική κωμωδία «Ο 6ος Αμερικανικός Στόλος» που ανέβασαν την περασμένη Κυριακή

Με τον Γιώργο Κωνσταντίνου στις πρώτες θέσεις του θεάτρου του Κολεγίου ACS στο Χαλάνδρι να χειροκροτεί θερμά, η Ομάδα Θεάτρου 08, γνωστή και ως Θεατροπαρέα 08, που αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της ναυτιλίας, των επιχειρήσεων και των επιστημών, ανέβασε την περασμένη Κυριακή με μεγάλη επιτυχία τη μουσική κωμωδία «Ο 6ος Αμερικανικός Στόλος» των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου.

Πρόκειται για το γνωστό έργο που μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο με τον τίτλο «Καλώς ήρθε το δολλάριο», με τον Κωνσταντίνου στον ρόλο του συνεσταλμένου βιοπαλαιστή λογιστή που αναγκάζεται να δουλέψει σε καμπαρέ της Τρούμπας ως… κράχτης, προσελκύοντας τα ναυτάκια του 6ου Στόλου κατά την άφιξή τους στο λιμάνι του Πειραιά.
rtf45y6rh 8
Τον ρόλο του Φίλιππα στην παράσταση που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Βλάσσης ανέλαβε με πολύ μεγάλη επιτυχία ο Τάκης Κανελλόπουλος της γνωστής οικογενείας, ιδιοκτήτριας της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν. 

Ο κ. Κανελλόπουλος προσέγγισε με απόλυτη ειλικρίνεια τον ήρωά του και απέδωσε με αθωότητα την προσπάθεια του αφελή λογιστάκου να εναρμονιστεί με το «ροζ» περιβάλλον του καμπαρέ.

Ο καμπαρετζής

Εξαιρετικός ήταν όμως και ο Αντώνης Βουράκης, γνωστός κοσμηματοπώλης της Βουκουρεστίου και συνεχιστής του ιστορικού οίκου, ο οποίος με μπρίο ενσάρκωσε τον καμπαρετζή Σταύρο, για τον οποίο δουλεύει ο Φίλιππας. rtf45y6rh 10Με φωνή, παρουσία και εξαιρετικό στιλ αλά Τζιν Κέλι, ο εφοπλιστής Νίκος Φραγκίστας ξεσήκωσε τους θεατές ως ναύαρχος, ενώ μεγάλο σουξέ σημείωσε ο πλαστικός χειρουργός Χρίστος Αργυρόπουλος που υποδύθηκε τον Κίμωνα, αδερφό του Φίλιππα. Μικρός, αλλά χαρακτηριστικός ήταν ο ρόλος του τσιτσερόνε Τζίμι, τον οποίο ανέλαβε ο γνωστός καρδιοχειρουργός και συνεργάτης του Μαγκντί Γιακούμπ, Στέργιος Θεοδωρόπουλος.

Οσο για τις κυρίες της παράστασης; Ηταν όλες μία και μία! Η οικονομολόγος Νινέτα Κασκαρέλη ήταν μοναδική στον ρόλο της Φούλης, της συντρόφου του καμπαρετζή Σταύρου και μάλιστα δεν είχε να ζηλέψει σε τίποτα τις επαγγελματίες ηθοποιούς. Η σικάτη Ολγα Μπορνόζη, αντιπρόεδρος της Capital Link, καταχειροκροτήθηκε για το… παραλήρημά της εις την γαλλικήν, ως αμπιγιέζ Ντοντό, ενώ ρεσιτάλ έδωσε και η Δήμητρα Μουτζούρη, σύζυγος του πρώην πρύτανη του ΕΜΠ Κώστα Μουτζούρη, ως κονσοματρίς Λιάνα.

«Δεν έγινε λόγω ονομάτων η επιτυχία, αλλά λόγω ταλέντου, δουλειάς και ουσίας» είπε στην «Espresso» η κυρία Μουτζούρη. «Είμαστε όλοι μια καλή παρέα και δουλεύουμε για έναν καλό σκοπό. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου» δήλωσε ο πρωταγωνιστής Τάκης Κανελλόπουλος, ενώ ο σκηνοθέτης του μιούζικαλ Δημήτρης Βλάσσης επισήμανε: «Το φετινό έργο είναι για εμένα ένα ταξίδι στα παιδικά μου χρόνια, καθώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Πασαλιμάνι». Να συμπληρώσουμε πως τη σύνθεση της πρωτότυπης μουσικής, την ενορχήστρωση και τη μουσική διδασκαλία ανέλαβε ο Θάνος Γεωργούλας.

rtf45y6rh 11Ο ρόλος το 1967

Συγκινημένος, αλλά γελώντας με την ψυχή του, ο Γιώργος Κωνσταντίνου ήρθε… αντιμέτωπος με τον Φίλιππα, τον ρόλο τον οποίο ενσάρκωσε στην ταινία του 1967 «Καλώς ήρθε το δολλάριο», αυτή τη φορά όμως ως θεατής. «Τη χάρηκα πάρα πολύ την παράσταση. Πρόκειται για μια πολύ ωραία δουλειά, με ιερό άλλωστε σκοπό. Μου άρεσε η αθωότητα των ηθοποιών, οι οποίοι δεν υποκρίνονταν, αλλά έπαιζαν σαν κανονικοί άνθρωποι» τόνισε ο Γιώργος Κωνσταντίνου στην «Espresso», ενώ σε ερώτηση αν του λείπουν οι ρόλοι του Φίλιππα ή ακόμη και του Αντωνάκη από το θρυλικό φιλμ «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα», απάντησε με ειλικρίνεια πως «έχουν περάσει πάρα πολλά χρόνια από τότε και δεν έχω και ιδιαίτερη νοσταλγία».

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος έδωσε το «παρών» στην παράσταση που ήταν αφιερωμένη στον Αλέκο Σακελλάριο αλλά και στη λιτή δεξίωση που ακολούθησε στο φουαγιέ του θεάτρου, ενώ έλαμψαν διά της απουσίας τους λόγω της έκτακτης συνεδρίασης της Βουλής οι πολιτικοί που είχαν κλείσει θέσεις στην πρώτη σειρά.

Ο εφοπλιστής Νίκος Βαφειάς κρατούσε συνέχεια περήφανος στην αγκαλιά του τη σύζυγό του Νινέττα, που αποθεώθηκε στον χαριτωμένο ρόλο της κονσοματρίς Βίκυς και δεν προλάβαινε να δέχεται φιλοφρονήσεις από τις κοσμικές φίλες της. Ο Νέλλος Κανελλόπουλος με τη σύζυγό του Λη απόλαυσε τον αδερφό του, Τάκη, ενώ «ουρά» περίμεναν οι θαυμαστές -αλλά πάνω απ’ όλα καλοί φίλοι- τον φοβερό και τρομερό «καμπαρετζή» της Τρούμπας Αντώνη Βουράκη. Ο Κώστας Καίσαρης, ο Νίκος Βερνίκος και οι Δημήτρης και Μπίλι Δασκαλάκης ήταν από τους πρώτους που τον συνεχάρησαν.

Ο Μάκης Μάτσας

Ανάμεσα στους θεατές ήταν επίσης ο Μάκης Μάτσας, ο οποίος προσφέρει χρόνια τώρα αφιλοκερδώς το στούντιό του προκειμένου να κάνουν τις σκληρές πρόβες των παραστάσεων οι ερασιτέχνες -αλλά με αίσθημα επαγγελματία- ηθοποιοί, ο εφοπλιστής Γιάννης Φράγκος με την καλλονή σύζυγό του Ζελιάνα, η γνωστή Λιβανέζα Ράνα Ζέιν, η Σήλια Κριθαριώτη, η Κάρεν Μαυρίδη, η Βέτα Τσουκαλά, ενώ η λίστα των ισχυρών ονομάτων που έδωσαν το «παρών» έως και χθες που κατέβηκε η παράσταση δεν έχει τελειωμό.

Να πούμε ότι αυτή ήταν η έβδομη κατά σειρά θεατρική παραγωγή της Θεατροπαρέας 08, που κάθε φορά έχει την αμέριστη και συγκινητική βοήθεια πολλών χορηγών και εκλεκτών φίλων, όπως είναι οι Δάκης Ιωάννου, Νίκος Βαφειάς, Αθανάσιος Μαρτίνος, Πέτρος Παππάς και Αντώνης Κομνηνός, ενώ έχουν διαθέσει πάνω από 120.000 ευρώ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και κοινωφελείς σκοπούς από τα έσοδα των παραστάσεων.

Δημ. Λυμπερόπουλος
Φωτό: Χρήστος Ζήνας

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...