Σάββατο, 17 Ιανουαρίου, 2026

Δάφνη Μπόκοτα: «Η Καινούργιου λάμπει με τη μπέμπα – Δεν έχουμε εκνευρισμούς»

Η Δάφνη Μπόκοτα μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον...

Γιώργος Κιμούλης: «Είμαι δέκα χρόνια εκτός τηλεόρασης γιατί δεν με κάλυπταν οι...

Η κάμερα της εκπομπής “Ραντεβού το ΣΚ” και ο...

Αποκλειστικό: Γιαγιά για έκτη φορά η Lady G!

Με χαμόγελα ευτυχίας, συγκίνηση, κλάμα και πάνες μπήκε το...

Στέλιος Μάινας: «Με την Τζόυς Ευείδη δεν έχουμε πολλές επαφές»

Ο Στέλιος Μάινας μίλησε στην εκπομπή “Καλημέρα, είπαμε;”, με...

Ο γατούλης που «μυρίζει» τον θάνατο

Ο απόμακρος Οσκαρ, που ζει σε κλινική για ηλικιωμένους, γίνεται τρυφερός όταν πλησιάζει το μοιραίο

Τον… γάτο με τα μάτια τους βλέπουν στην κυριολεξία οι ένοικοι σε οίκο φιλοξενίας ηλικιωμένων και ατόμων με νοητικές ασθένειες στο Ροντ Αϊλαντ των ΗΠΑ. Ο Οσκαρ, το τετράποδο κατοικίδιο του Steere House Nursing Center, έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ασθενών εξαιτίας των «μαντικών» ιδιοτήτων που φαίνεται να διαθέτει, αφού μπορεί να προβλέψει πότε θα πεθάνουν.

Ο 10χρονος γάτος, που «περιπολεί» στους διαδρόμους της κλινικής από νεογέννητος, φημίζεται για την αντικοινωνική και απόμακρη στάση του, μέχρι που κάποιος ασθενής είναι ετοιμοθάνατος. Τότε μεταμορφώνεται σε τρυφερό γατάκι και τους πλησιάζει, προσφέροντάς τους συντροφιά μέχρι τη στιγμή που θα κλείσουν τα μάτια τους. Γιατροί και νοσηλευτές είναι πεπεισμένοι για την έκτη αίσθηση του Οσκαρ, αφού -όπως λένε- έχει προβλέψει τους θανάτους περισσοτέρων από 100 ανθρώπων όλα αυτά τα χρόνια, πολλές φορές μάλιστα διαψεύδοντας τις προβλέψεις των ίδιων.

Οι μαντικές του ικανότητες έγιναν πρώτη φορά γνωστές στο ευρύ κοινό το 2007, μέσα από άρθρο του γιατρού Ντέιβιντ Ντόσα στην ιατρική επιθεώρηση «New England Journal of Medicine», και έκτοτε παραμένουν ισχυρές. Οπως αναφέρει ο δρ Ντόσα, ο Οσκαρ «επιλέγει» ασθενείς που απέχουν μέρες ή ώρες από τον θάνατο, πιθανότατα ανιχνεύοντας με την όσφρησή του κάποια ιδιαίτερη μυρωδιά που αναδύουν, και κουλουριάζεται κοντά τους.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέθανε ο επιχειρηματίας και πρώην σύντροφος της Μαρίας Ηλιάκη, Νεκτάριος Γαλίτης

Έφυγε από τη ζωή ο Νεκτάριος Γαλίτης. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο ηθοποιός και φίλος του, Μιχάλης Ιατρόπουλος.

Νεκτάριος Γαλίτης: Το συγκινητικό του ποστ για τον καρκίνο και η αλλαγή στην εμφάνισή του

Η είδηση του θανάτου του Νεκτάριου Γαλίτη «έσκασε» σαν κεραυνός εν αιθρία για όσους δεν ανήκαν στο κοντινό του περιβάλλον.

Στο κρατητήριο γνωστός ηθοποιός – Χτύπησε οδηγό ταξί

Τη Δευτέρα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο πρωταγωνιστής κάλεσε ταξί μέσω εφαρμογής. Οταν όμως μπήκε στο ταξί, φέρεται ότι επιτέθηκε στον οδηγό και τον απείλησε, και εκείνος κάλεσε την αστυνομία, σύμφωνα με το αμερικανικό περιοδικό

Ο Λιάγκας εκτελεί χρέη φωτογράφου της Αντωνά στο Ντουμπάι

Μπορεί να έχουν περάσει κοντά τρεις εβδομάδες από τότε που ο Γιώργος Λιάγκας και η Μαρία Αντωνά πέταξαν για Ντουμπάι για… λίγη πολυτέλεια και πολλή ξεκούραση

Χωρισμός «βόμβα» για την Ελληνίδα πριγκίπισσα του Ντουμπάι

Η 31χρονη πριγκίπισσα Μάχρα Μπιντ Μοχάμεντ Μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ του Ντουμπάι, με τις ελληνικές ρίζες, λίγο πριν από τον δεύτερο γάμο της με τον διεθνούς

Ο Τάσος Ιορδανίδης μας «συστήνει» την εντυπωσιακή αδελφή του

Ο Τάσος Ιορδανίδης διανύει μία άκρως δημιουργική και πετυχημένη περίοδο στα επαγγελματικά του

Αποκαλυπτική εμφάνιση για Ελληνίδα τραγουδίστρια

Ξεχάστηκε και βγήκε με τα εσώρουχα; Η τραγουδίστρια έκανε βραδινή έξοδο με άκρως αποκαλυπτική εμφάνιση και άστραψαν πάνω της τα φλας των φωτογράφων.