Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

Δύσκολες ώρες (!!!) για τη «Στέλλα» του Φούντα

Η όμορφη χορεύτρια (και σύζυγος του «σκληρού τού σινεμά») Χρυσούλα Ζώκα δίνει μάχη με τον καρκίνο

Δύσκολες ώρες περνά η θρυλική χορεύτρια με το αγαλματένιο κορμί, την οποία ερωτεύτηκε παράφορα ο Γιώργος Φούντας κι έγινε η «Στέλλα» της ζωής του. Η Χρυσούλα Ζώκα, παρτενέρ του σπουδαίου χορευτή και χορογράφου Μανώλη Καστρινού, τον τελευταίο καιρό ζει το δικό της δράμα, χτυπημένη από τον καρκίνο.

3ed3qwergf 9Η ταλαντούχα καλλιτέχνιδα δεν νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, αλλά βρίσκεται στο σπίτι της, έχοντας την αμέριστη φροντίδα του πολυαγαπημένου γιου της, του Πάνου, ο οποίος είναι ο καρπός του έρωτά της με τον αείμνηστο σύζυγό της και δημοφιλή ηθοποιό.

Ο χαρακτήρας

Να πούμε ότι η σοβαρή κατάσταση της υγείας της έχει συγκλονίσει πολλούς ανθρώπους του καλλιτεχνικού χώρου και ειδικά τους παλαιότερους, με τους οποίους είχε αναπτύξει στενές επαγγελματικές και προσωπικές σχέσεις και γνωρίζουν καλά την ποιότητα της δουλειάς αλλά και του χαρακτήρα της.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η πρωταγωνίστρια του κινηματογράφου Μαίρη Χρονοπούλου, η οποία μιλώντας στην «Espresso» εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την ηθική της Χρυσούλας Ζώκα. Μάλιστα δήλωσε πως -παρά τα κινητικά προβλήματά της- θα ήθελε πολύ να επισκεφτεί στο σπίτι και να δει ύστερα από πολλά χρόνια «το πιο τίμιο και ηθικό κορίτσι του ελληνικού θεάτρου», όπως είπε χαρακτηριστικά για την παλιά φίλη της.

Οπως είναι φυσικό για όλα τα δεμένα ζευγάρια, η Χρυσούλα Ζώκα μετά τον θάνατο του συζύγου της έχασε τη γη κάτω από τα πόδια της. Αλλωστε οι δυο τους έζησαν μαζί για σαράντα πέντε και πλέον χρόνια και η απώλειά του τον Νοέμβριο του 2010 («έφυγε» χτυπημένος από τη νόσο του Αλτσχάιμερ) ήταν για εκείνην πολύ μεγάλο πλήγμα.

Γι’ αυτό και μετά την κηδεία του Γιώργου Φούντα, εκεί όπου η Ζώκα ήταν ένα πραγματικό ράκος, απομονώθηκε στο σπίτι της έχοντας για συντροφιά τα πολύ στενά και αγαπημένα πρόσωπά της.

3ed3qwergf 1Το φλογερό ειδύλλιό της με τον Φούντα ξεκίνησε το 1954, όταν ο «Μίλτος» της ταινίας «Στέλλα» (με τη Μελίνα Μερκούρη στον ομώνυμο ρόλο) είδε πρώτη φορά την εκπληκτική χορεύτρια να μεγαλουργεί στη σκηνή, στο πλευρό του Μανώλη Καστρινού. «Αυτή είναι η γυναίκα της ζωής μου» εξομολογήθηκε από την πρώτη στιγμή σε στενό φίλο του και η επιθυμία του να γίνουν ζευγάρι δεν καθυστέρησε καθόλου να πραγματοποιηθεί. Βέβαια τα πρώτα χρόνια της κοινής ζωής τους ήταν πολύ δύσκολα (να σημειώσουμε ότι ο ηθοποιός προτού γνωρίσει την εντυπωσιακή χορεύτρια είχε στο ενεργητικό του έναν γάμο και δύο παιδιά), καθώς αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες και έμεναν σε μια γκαρσονιέρα στο κέντρο της Αθήνας.

Ευαίσθητη καρδιά 

Ατομα που εκείνη την εποχή ήταν κοντά στο ζευγάρι υποστηρίζουν πως η Χρυσούλα Ζώκα, η οποία τότε ήταν γνωστό όνομα και χόρευε σε θεατρικές παραστάσεις, κυρίως στο «Ακροπόλ», ενώ εμφανιζόταν σε γνωστές πίστες, πάντα με τον παρτενέρ της Μανώλη Καστρινό, δεν δυσανασχετούσε καθόλου για τη φτωχική ζωή τους, καθώς ήταν πολύ ερωτευμένη με τον «σκληρό του σινεμά», ο οποίος όμως διέθετε πολύ ευαίσθητη καρδιά.

Μαίρη Χρονοπούλου: Ηταν απόλυτα αφοσιωμένη στον Γιώργο

3ed3qwergf 5Η Μαίρη Χρονοπούλου (φωτό) έχει να πει τα καλύτερα λόγια για τη Χρυσούλα Ζώκα, κυρίως για το πόσο αφοσιωμένη ήταν στον σύζυγό της Γιώργο Φούντα. «Δύο γυναίκες έχω γνωρίσει στο θέατρο που ήταν τόσο αυστηρά ηθικές, δηλαδή με παρωπίδες σε αυτόν που αγαπούσαν: η μία ήταν η Σοφία Βέμπο και η άλλη η Χρυσούλα Ζώκα. Ηταν αφοσιωμένη στον Γιώργο, τον λάτρευε και δεν είχε μάτια για κανέναν άλλον» λέει στην «Espresso» η αγαπημένη ηθοποιός και προσθέτει: «Ως χορεύτρια ήταν από τις καλύτερες στην εποχή της. Μαζί με τον παρτενέρ της, τον Μανώλη, χόρευαν με τέλειες πλαστικές κινήσεις και τους χάζευες. Οσο για την εξωτερική εμφάνισή της, τι να πω, μιλάμε για μια γυναίκα εκπάγλου καλλονής. Για τον χαρακτήρα της θα πω μόνο ότι Χρυσούλα τη λένε και χρυσό κορίτσι είναι. Εύχομαι να είναι καλά και να μην είναι αλήθεια όλα αυτά που ακούγονται για την υγεία της. Δυστυχώς, πάνε αρκετά χρόνια που έχουμε να ιδωθούμε και θα ήθελα να πάω να τη δω. Εύχομαι περαστικά της!».

Αλκίνοος Μπουνιάς 

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...