Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

4.500 προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε χθες σειρά μέτρων στην υγεία, δίνοντας έμφαση σε δοκιμαζόμενες περιοχές της χώρας

«Από την υγεία θα ξεκινήσουμε τη μεγάλη προσπάθεια για την κοινωνική ανατροπή και για τη σωτηρία των πολιτών από τα δεινά της μνημονιακής λαίλαπας που βρήκαν τον τόπο μας τα τελευταία πέντε χρόνια». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή, προγραμματισμένη επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας με τον υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού δεν είχε μόνο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ανακοίνωσε σειρά από άμεσα μέτρα για τη στήριξη των δημόσιων νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και της ψυχικής υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι ο πρωθυπουργός ήταν συνεπής στο ραντεβού του και πέρασε το κατώφλι της Αριστοτέλους ακριβώς στις 10.00 το πρωί, όπως ήταν προγραμματισμένο. Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα εκδηλώσεων του υπουργείου Υγείας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 4.500 προσλήψεις, οι οποίες αφορούν ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. Από αυτές, οι 700 θα γίνουν κατά προτεραιότητα στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, τη δυτική Μακεδονία και τη Θεσπρωτία. Ανακοίνωσε, ακόμα, ότι προχωρεί η άμεση και πλήρης αναδιοργάνωση του ΕΚΑΒ και των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας με ενίσχυση προσωπικού, ώστε να ανοίξουν τα 130 κλειστά κρεβάτια.

Επιπλέον, εξήγγειλε την ολοκλήρωση της νομοθετικής κατοχύρωσης δικαιωμάτων ασθενών και την αναβάθμιση των γραφείων εξυπηρέτησης πολιτών σε Γραφεία Δικαιωμάτων. Τόνισε, ακόμα, ότι δημιουργείται εθνικός ηλεκτρονικός, ιατρικός φάκελος ασθενούς. Αποκάλυψε δε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση με τις Ενοπλες Δυνάμεις, με στόχο οι στρατιωτικοί γιατροί να αξιοποιούνται και στα νοσοκομεία των άγονων και απομακρυσμένων περιοχών.

Αναβάθμιση ΕΟΦ

Οσον αφορά τα φάρμακα, αναβαθμίζεται ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), ενώ ήδη προωθείται ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανίας φαρμάκων, με άμεσα και έμμεσα κίνητρα, για αύξηση της εγχώριας παραγωγής φαρμάκων.

Εξάλλου ο πρωθυπουργός έστειλε αυστηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «θα είμαστε αμείλικτοι σε κάθε φαινόμενο διαφθοράς, σπατάλης και απάτης, ιδιαίτερα στον χώρο της υγείας. Δεν θα υπάρξει η παραμικρή ανοχή στην εκμετάλλευση ανθρώπινου πόνου, σε σκάνδαλα και σχέδια κερδοσκοπίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, ενοποιούνται και διασυνδέονται τα ηλεκτρονικά πληροφοριακά συστήματα υγείας για καλύτερο έλεγχο, με τη διασταύρωση στοιχείων των ασθενών. Παράλληλα προχωρούν στην υιοθέτηση ενός νέου ηλεκτρονικού συστήματος καταπολέμησης της απάτης και της διαφθοράς. Με τον τρόπο αυτό θα εξοικονομηθούν τεράστιοι πόροι, καθώς τα χρήματα που χάνονται ή μετακυλίονται στους πολίτες ανέρχονται έως και στο 10% του προϋπολογισμού υγείας!

Από την πλευρά του, ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι αυτή η κυβέρνηση «εξαντλεί τα περιθώρια όχι των πλεονασμάτων, αλλά των υστερημάτων της οικονομίας, για να μπορέσει να αιμοδοτήσει αποφασιστικά και αποτελεσματικά το δημόσιο σύστημα υγείας».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...