Αποκαλύψεις-σοκ για την ΕΠΟ

Ο Στ. Κοντονής κατέθεσε στη Βουλή στοιχεία-«φωτιά» για «ψεύτικη» φορολογική ενημερότητα

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) έκανε χτες στη Βουλή ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή (ΣΥΡΙΖΑ) Ανδρέα Μιχαηλίδη για τις ενέργειες στις οποίς; θα προχωρήσει η Πολιτεία προκειμένου να δοθούν οι οφειλόμενες επιχορηγήσεις στην ΕΠΟ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ήταν λάβρος κατά της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Αφού ξεκαθάρισε ότι «η επιχορήγηση δεν ήταν τακτική, όπως ειπώθηκε, αλλά έκτακτη, σύμφωνα με απόφαση του τότε υφυπουργού, κ. Ανδριανού (Σεπτέμβριος 2014), κατέθεσε έγγραφα που… καίνε! «Στις 19/11 κοινοποιήθηκε έγγραφο από το Ελεγκτικό Συνέδριο ότι τα χρήματα (1.444.100) δεν είναι δυνατό να εκταμιευτούν διότι υπάρχει οφειλή της ΕΠΟ, και, ως εκ τούτου, αυτό το ποσό δεν δύναται να το εισπράξει…» Και πρόσθεσε: «Ακολουθεί αποδεικτικό ενημερότητας, το οποίο προστρέχει η ΕΠΟ να λάβει την 1/12/2014 και εκδίδεται από τη 17η ΔΟΥ Αθηνών.

»Εχουμε λοιπόν αρχικά ένα έγγραφο του Ελεγκτικού Συνεδρίου το οποίο λέει ότι η ΕΠΟ δεν είναι ενήμερη φορολογικά και ένα έγγραφο της 17ης ΔΟΥ Αθηνών που υποστηρίζει το αντίθετο».

Κι εδώ αρχίζουν τα… σπουδαία. «Τα ακόμα περισσότερο ενδιαφέροντα έρχονται και αποκαλύπτονται με έγγραφο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με ημερομηνία 12 Νοεμβρίου 2014, έγγραφο της υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, που εδρεύει στο Υπουργείο» είπε ο κ. Κοντονής, και πρόσθεσε: «Αναφέρει λοιπόν ότι ο φορολογούμενος οφείλει ρυθμισμένα χρέη και δεν είναι φορολογικά ενήμερος. Επίσης, η Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων αναφέρει ότι, μετά από σχετικό έγγραφο, η 12η ΔΟΥ Αθηνών είναι η αρμόδια ΔΟΥ για την ΕΠΟ, και όχι η 17η ΔΟΥ Αθηνών.

Λάθος ΔΟΥ!

»Μάλιστα, η 12η ΔΟΥ Αθηνών βεβαιώνει ότι η ΕΠΟ δεν είναι φορολογικά ενήμερη. Και μετά από όλα αυτά τα “υπέροχα” πράγματα έρχεται η 17η ΔΟΥ Αθηνών και λέει ότι εκ παραδρομής δόθηκε η φορολογική ενημερότητα στην ΕΠΟ, καθώς, όπως προκύπτει από τα έγγραφα που ανέφερα, αρμόδια ΔΟΥ για την ΕΠΟ είναι η 12η ΔΟΥ Αθηνών και όχι η 17η ΔΟΥ, στην οποία προσέτρεξε η ΕΠΟ για να λάβει τη σχετική βεβαίωση»!

Με λίγα λόγια, αντί η ΕΠΟ να καταφύγει στη ΔΟΥ όπου ανήκει, πήγε σε… άλλη, και, ενώ δεν ήταν φορολογικά ενήμερη, έλαβε φορολογική ενημερότητα! Η συνέχεια είναι γνωστή. Οταν η 17η ΔΟΥ αποκάλυψε τον «περίεργο κύκλο εγγράφων», ανακάλεσε τη φορολογική ενημερότητα της Ομοσπονδίας.

«Είναι ποτέ δυνατόν να εκταμιευτούν τα χρήματα (σ.σ.: της επιχορήγησης) και να τα λάβει η ΕΠΟ και οι περαιτέρω ΕΠΣ και τα ποδοσφαιρικά σωματεία;» ήταν το… ρητορικό ερώτημα του Σταύρου Κοντονή, ο οποίος τόνισε ότι σωστά έπραξε ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ανδριανός, που έφερε τροπολογία στη Βουλή, και τα χρήματα θα μοιράζονται απευθείας στα σωματεία και στην ΕΠΣ (και όχι μέσω της ΕΠΟ).

«Με πιστοποιητικά που εκδίδονται από αναρμόδιες ΔΟΥ, οι οποίες βεβαιώνουν πράγματα που δεν έπρεπε να βεβαιωθούν, αντιλαμβάνεστε ποιος είναι υπεύθυνος» είπε στη δευτερολογία του ο Σταύρος Κοντονής.

Ρεπορτάζ
Ηλίας Ζυματούρας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ