Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Η Μελάνια πουλάει… κολιέ για χάρη του Τραμπ

Τον δημιουργικό οίστρο της επιστράτευσε η Μελάνια Τραμπ για...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν...

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

«Με κορόιδευαν, εγώ ήθελα μόνο να τις… τρομάξω»

Η τραγική ιστορία της 22χρονης Μαρίας που μαχαίρωσε τρεις συμφοιτήτριές της στη σχολή του ΟΑΕΔ, όπου βίωνε μια κόλαση

Ενας γολγοθάς που έμοιαζε να μην έχει τέλος. Η φοίτησή της στη σχολή του ΟΑΕΔ είχε μετατραπεί σε μαρτυρική καθημερινότητα. Βίωσε σκληρότητα και άσχημες συμπεριφορές, προερχόμενες από τους συμφοιτητές της. Και αυτή η βία ήταν που όπλισε το χέρι της με τα μαχαίρια, τα οποία έστρεψε το απόγευμα της Πέμπτης σε βάρος τριών συνομήλικών της κοριτσιών. edq34rtqe 2Τουλάχιστον αυτά υποστήριξε με τρεμάμενη φωνή ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά η 22χρονη Μαρία, η νεαρή σπουδάστρια στο τμήμα Νοσηλευτικής στη σχολή ΟΑΕΔ στου Ρέντη που τραυμάτισε τρεις κοπέλες μέσα στην αίθουσα διδασκαλίας.

Σε βάρος της ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης τετελεσμένης και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων. Ωστόσο με εντολή της εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερη και παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά στις 8 Ιουνίου. Παράλληλα διατάχθηκε η μεταφορά της στο Δαφνί συνοδεία αστυνομικών, προκειμένου να εξεταστεί από ψυχίατρο για να διαπιστωθεί εάν έχει κλονιστεί η ψυχική της υγεία.

Εμφανώς ταραγμένη, ανάμεσα σε λυγμούς και δάκρυα, η 22χρονη προσπάθησε να εξηγήσει στην εισαγγελική λειτουργό τους λόγους που την οδήγησαν στην άγρια επίθεση. «Ημουν αδύναμη και αυτές συνέχεια με έβριζαν και με μείωναν. Ηθελα μόνο να τις κάνω να σταματήσουν. Δεν ήθελα να τις σκοτώσω ούτε να τις τραυματίσω, παρά μόνο να τις φοβίσω» ψέλλισε η νεαρή και δήλωσε μετανιωμένη.

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές των περιστατικών που φέρεται ότι βίωνε στη σχολή από τη συγκεκριμένη παρέα, όπως αυτές αποτυπώνονται στο ημερολόγιό της. edq34rtqe 3Εκεί, στις ιδιόχειρες σημειώσεις της βρίσκει διέξοδο η τραγική ιστορία της, όλος ο πόνος, η οργή, η θλίψη και η απόγνωσή της: «Με κοροϊδεύουν όλη την ώρα. Μου λένε ότι είμαι άσχημη, σχολιάζουν τα ρούχα μου, τα κοκάλινα γυαλιά μου, με φωνάζουν “καλόγρια”! Κάθε μέρα ήταν κι ένα νέο μαρτύριο».

Εκφοβισμός

Οπως σημειώνει, δέχεται τον συνεχή εκφοβισμό και τον εξευτελισμό από τις «δημοφιλείς» κοπέλες της σχολής, που σχολίαζαν την εμφάνισή της, την καταγωγή της, αλλά και κάθε πτυχή της συμπεριφοράς της. Οι λεκτικές επιθέσεις, όπως λέει, δεν ήταν μεμονωμένα ξεσπάσματα των συμφοιτητριών της, αλλά μόνιμη πραγματικότητα, που μετέτρεπε τη φοίτησής της στη σχολή σε βασανιστήριο.

Πάντως, προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως στις αρχές της χρονιάς η 22χρονη είχε πέσει θύμα επίθεσης από συμφοιτήτριά της, την οποία είχε καταγγείλει στη διεύθυνση της σχολής. Mάλιστα γνώση του bullying φέρεται ότι είχαν και οι καθηγητές, στους οποίους κατά καιρούς είχε απευθυνθεί η ίδια. «Την πείραζαν πολύ άσχημα, ακόμη και πρόστυχα, την έλεγαν κ… πόντια και σχολίαζαν που δεν έβγαινε, δεν είχε φίλο, δεν φορούσε ανοιχτές μπλούζες και make up» υποστήριξαν σε δηλώσεις τους οι γονείς της κοπέλας.

«Είναι θύμα bullying»

«Η νεαρή εντολέας μου είναι θύμα bullying, του σχολικού εκφοβισμού για όλο το χρονικό διάστημα το οποίο φοιτά στη σχολή του ΟΑΕΔ. Πρόκειται για ένα αδύναμο κορίτσι, για μια νεαρή μαθήτρια η οποία είχε άριστες σχολικές επιδόσεις και ήταν το υπόδειγμα στη σχολή» δήλωσε, μιλώντας στην «Espresso», η συνήγορός της Γιάννα Παναγοπούλου. «Μια παρέα συνομηλίκων της, όπως η ίδια ισχυρίζεται, χρησιμοποιούσε βία -σχολικό εκφοβισμό, με όλες τις μορφές που μπορεί αυτό το φαινόμενο να λάβει-, με αποτέλεσμα βιώνοντας αυτό το «μαρτύριο» η ίδια -μην έχοντας άλλο τρόπο αντίδρασης- προχώρησε σε μία ποινικά κολάσιμη πράξη, για την οποία έχει μετανιώσει» πρόσθεσε η ίδια και κατέληξε: «Η εισαγγελέας άκουσε προσεκτικά τα λόγια της Μαρίας, οι περιγραφές της οποίας για τα όσα συνέβαιναν ήταν ανατριχιαστικές. Διέταξε να αφεθεί ελεύθερη και να εξεταστεί από ειδικούς».

Ντέμη Ντάβαρη 


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...