Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δημήτρης Ρούσσος: Ο τραγουδοποιός που πέρασε και από το «The Voice», είναι...

Οταν δεν γράφει τα δικά του τραγούδια, ο Δημήτρης...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που ...

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Καταραμένη δυναστεία!

Τα μεγάλα μίση και τα πάθη της οικογένειας Γκετί, που οδήγησαν τα (τραγικά) μέλη της στον… σκοτεινό κόσμο των παραισθήσεων

eq234rw 3Ακόμη ένα κεφάλαιο στην τραγική ιστορία της οικογενείας Γκετί γράφτηκε με τον αναπάντεχο θάνατο του 47χρονου Αντριου Γκετί στο μπάνιο της βίλας του στο Χόλιγουντ.

Ναρκωτικά, θάνατοι, σκάνδαλα και απαγωγές έχουν συγκλονίσει τις ζωές σχεδόν όλων των μελών της μέχρι σήμερα, καθιστώντας τη μεγάλη αμερικανική δυναστεία πετρελαίων τρανό παράδειγμα ότι τα χρήματα δεν φέρνουν την ευτυχία.

Ο μισάνθρωπος Ζαν Πολ Γκετί ήταν τόσο τσιγκούνης που έβαλε καρτοτηλέφωνο στους διαδρόμους του σπιτιού του στο Σάρεϊ! Ο ίδιος, όπως φαίνεται, απέτυχε παταγωδώς στην προσπάθειά του να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια. Στα έξι παιδιά που απέκτησε (παντρεύτηκε πέντε φορές) φερόταν με απίστευτη απαξίωση, μη μπαίνοντας καν στον κόπο να παραβρεθεί στους γάμους τους. Δεν πήγε καν στην κηδεία του μικρότερου γιου του Τίμι, στον οποίο φαινόταν να είχε περισσότερη αδυναμία, όταν πέθανε σε ηλικία 12 ετών (από όγκο στον εγκέφαλο). Μάλιστα η μητέρα του Τίμι υποστηρίζει ότι παραπονέθηκε ακόμα και για την κάλυψη των ιατρικών του εξόδων.

eq234rw 1Η μοίρα δεν φέρθηκε καλύτερα ούτε στους άλλους γιους του. Ο μεγαλύτερος γιος και κληρονόμος του, Τζορτζ, προσπάθησε τόσο πολύ να κερδίσει την εκτίμηση του πατέρα του μέσα από τη δουλειά που έκανε στις οικογενειακές επιχειρήσεις, ώστε από το στρες και την πίεση οδηγήθηκε τελικά στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά, φεύγοντας από τη ζωή το 1973 από υπερβολική δόση. Ο δεύτερος γιος του Ζαν Πολ Γκετί, Ρόναλντ, βρέθηκε αποκληρωμένος επειδή η μητέρα του και τρίτη σύζυγος του μεγιστάνα Αντολφίν τόλμησε να του ζητήσει διαζύγιο, όταν εκείνος είχε βρει ήδη τη σύζυγο Νο 4.

Ο Ζαν Πολ Γκετί τζούνιορ, ο τρίτος κατά σειρά γιος του, στράφηκε από μικρή ηλικία στο αλκοόλ. Οταν γνώρισε τη δεύτερη σύζυγό του, την Ολλανδή ηθοποιό και κοσμική περσόνα των 60s Ταλίθα Πολ, βυθίστηκαν και οι δυο στον κόσμο των ναρκωτικών. Μετά τον θάνατο εκείνης από υπερβολική δόση, ο Ζαν Πολ Γκετί τζούνιορ απομονώθηκε στην Αγγλία. Ο πατέρας του τού έκοψε τη χρηματοδότηση, τονίζοντας πως «ένας Γκετί δεν μπορεί να είναι ναρκομανής».

Ο τσιγκούνης παππούς

Η διακοπή της χρηματοδότησης αποδείχτηκε τραγική το 1973, όταν το μεγαλύτερο παιδί του, ο Ζαν Πολ Γ’, έπεσε θύμα απαγωγής από τη μαφία στη Ρώμη το 1973. Οταν οι απαγωγείς ζήτησαν λύτρα ύψος 16.000.000 ευρώ, ο τσιγκούνης παππούς αρχικά σφύριξε αδιάφορα αρνούμενος να βοηθήσει, όμως άλλαξε γνώμη όταν έλαβε ταχυδρομικά το ένα αυτί του μικρού.

Μη μπορώντας να ξεπεράσει ποτέ την τραυματική εμπειρία της απαγωγής του, ο Ζαν Πολ Γ’ στράφηκε στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά, μέχρι που υπέστη κίρρωση του ήπατος και εγκεφαλικό το 1981. Βγήκε από το κώμα έπειτα από έξι εβδομάδες τυφλός και παράλυτος από τον λαιμό και κάτω. Η επικοινωνία του με τον κόσμο περιοριζόταν σε άναρθρες κραυγές μέχρι και τον θάνατό του, το 2011, σε ηλικία 54 ετών.

eq234rw 4Ο συνθέτης κλασικής μουσικής με τα τρία εξώγαμα

Σχετικά αλώβητη μέχρι και τον πρόσφατο θάνατο του ίδιου είχε βγει η οικογένεια του πατέρα του 47χρονου Αντριου Γκετί, Γκόρντον (φωτό). Εχοντας πουλήσει την Getty Oil -που είχε κληρονομήσει- στην Texaco αντί 9.000.000.000 ευρώ στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ο Γκόρντον είχε αποσυρθεί στο Σαν Φρανσίσκο για να αφοσιωθεί στη φιλανθρωπία και στο μεγάλο πάθος της ζωής του, τη σύνθεση κλασικής μουσικής. Το 1999 ωστόσο και αυτός βρέθηκε στη δίνη του κυκλώνα, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε μια δεύτερη, κρυφή ζωή στο Λος Αντζελες. Εκεί είχε δημιουργήσει οικογένεια με την ερωμένη του Σίνθια Μπεκ. Οταν ξέσπασε το σκάνδαλο εκείνος αναγνώρισε τα τρία εξώγαμα παιδιά του, αλλά παρέμεινε παντρεμένος με τη σύζυγό του και μητέρα του αδικοχαμένου Αντριου, Αν, η οποία του συγχώρεσε την απιστία.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...