Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Η Μέρκελ στο spa της «Αφροδίτης»

Οι… ανέμελες διακοπές της Ανγκελα με τον σύζυγό της στην Ιταλία (της κρίσης)

Με θρησκευτική ευλάβεια τηρεί το πρόγραμμα για τις πασχαλινές διακοπές της η Ανγκελα Μέρκελ. Κάθε χρόνο, με το που δύει ο ήλιος τη Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών, η Γερμανίδα καγκελάριος κατεβάζει ρολά. Φτιάχνει βαλίτσες και μαζί με τον σύζυγό της Γιοαχίμ Σάουερ πετάει για την Ιταλία με τελικό προορισμό το καταπράσινο νησί της Ισκια, όπου τους περιμένει μία εβδομάδα χαλάρωσης.f35wgw4eg 2

Ετσι και φέτος, άφησε πίσω της τα προβλήματα -δεν είναι άλλωστε δικά της- και κατευθύνθηκε στον ρημαγμένο από τη λιτότητα ευρωπαϊκό Νότο. Αφού επισκέφτηκε δύο αρχαιολογικές ανασκαφές πόλεων οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς από την έκρηξη του Βεζούβιου, και γεύτηκε τοπικά εδέσματα, κατέληξε σε ξενοδοχείο της Ισκια.

Μάλιστα το πρώτο πράγμα που έκανε εκεί ήταν να πάει για spa σε κέντρο ευεξίας. Η Μέρκελ και ο Σάουερ έφτασαν στο αεροδρόμιο της Νάπολης το πρωί του Σαββάτου. Πέρυσι είχαν πάει στην Πομπηία, ενώ φέτος προτίμησαν την αρχαία Στάμπια. Μετά την επίσκεψη πήγαν για φαγητό στο τοπικό εστιατόριο Taverna del Porto παρέα με φιλικό τους ζευγάρι. Είχαν κάνει κράτηση «για τέσσερις» χωρίς να δώσουν όνομα που θα τους πρόδιδε.

Εφαγε θαλασσινά

Η καγκελάριος έφαγε κυρίως θαλασσινά για ορεκτικό, ζυμαρικά πάκερι με βακαλάο, ελιές και κάπαρη, καθώς και Σκαρπαριέλο, ένα ναπολιτάνικο πιάτο με σάλτσα ντομάτας, ελαφρώς πικάντικο τυρί και τηγανητές αντσούγιες. Ηπιε το τοπικό κρασί Falanghina και το γεύμα έκλεισε με λικέρ και καφέ. Παρότι έβρεχε καταρρακτωδώς, πήγε στις ανασκαφές στο Ερκολάνο, άλλη μια αρχαία πόλη που θάφτηκε από τις στάχτες του Βεζούβιου. f35wgw4eg 5Αν και ντυμένη σαν απλή τουρίστρια, μπήκε από δευτερεύουσα είσοδο, ενώ οι άντρες της ασφάλειάς της την ακολουθούσαν από απόσταση. Δεν ήθελε να τραβήξει την προσοχή και τα κατάφερε, μια και κανένας από τους υπόλοιπους τουρίστες δεν την αναγνώρισε.

Το απόγευμα του Σαββάτου πήρε το πλοίο της γραμμής από το λιμάνι του Ποτσουόλι για την Ισκια. Τελικός προορισμός της Μέρκελ και του συζύγου της ήταν το γραφικό χωριό Σαντ Αντζελο και το ξενοδοχείο «Miramare».

Στο δωμάτιό της την περίμεναν λουλούδια και ένα καλάθι με τα τυπικά προϊόντα του νησιού, δώρο από τον δήμο Σεράρα Φοντάνα. Ξεκουράστηκε το βράδυ και το πρωί της Κυριακής δεν έχασε χρόνο και πήγε στο κέντρο ευεξίας «Aphrodite Apollon», που είναι ξακουστό για τα ιαματικά λουτρά του και τις φροντίδες χαλάρωσης.

Βασίλης Χονδρογιάννης 


{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....