Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πασχαλινά «παιχνίδια» του καιρού

Αστατος θα είναι ο καιρός σε όλη τη χώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Κυριακή του Πάσχα με λιακάδα!

Σε όλη τη χώρα θα εξαπλωθεί σήμερα το… πασχαλινό κύμα κακοκαιρίας που έκανε ήδη την εμφάνισή του στις δυτικές και βόρειες περιοχές, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τα χιόνια στα ορεινά και την πτώση της θερμοκρασίας.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και θα ενταθούν τα επόμενα 24ωρα, αλλά το ευχάριστο είναι ότι από τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται, ενώ η Κυριακή του Πάσχα θα γιορταστεί με λιακάδα! Οπως εξηγεί στην «Espresso» ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές, η επιδείνωση του καιρού ξεκίνησε χθες, Κυριακή των Βαΐων, από τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου σημειώθηκαν βροχοπτώσεις, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της Μακεδονίας.

«Σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα, συννεφιές θα έχουμε σε ολόκληρη τη χώρα, με βροχές κατά τόπους ισχυρές -κυρίως στα βόρεια- και χιονοπτώσεις στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής χώρας.

»Μάλιστα στην Ηπειρο, στη Μακεδονία και τη βόρεια Θεσσαλία τα χιόνια θα κατέβουν και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο» σημειώνει ο κ. Καντερές. Η κακοκαιρία θα συνοδευτεί από νοτιάδες στις ανατολικές και νότιες περιοχές, με αποτέλεσμα τη μεταφορά σκόνης από τη βόρεια Αφρική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια, από 11 έως 17 στη δυτική Ελλάδα, από 4 έως 13 βαθμούς στην Ηπειρο και τη δυτική Μακεδονία, από 8 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 14 έως 20 βαθμούς στα νησιά.

Οι άνεμοι

Για αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ο κ. Καντερές αναφέρει ότι η στροφή των ανέμων σε βόρειους θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας κατά 3 με 5 βαθμούς Κελσίου, που θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Παράλληλα, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στα βόρεια, στα ανατολικά και τα νότια, με βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Θεσσαλίας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι άστατος. Παρόμοιες συνθήκες προβλέπονται και για τη Μεγάλη Τετάρτη. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παραμένει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Τη Μεγάλη Πέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος, ψυχρός και ανεμώδης, αλλά από τη Μεγάλη Παρασκευή θα αρχίσει η ουσιαστική βελτίωση, με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα νοτιοανατολικά και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει στα δυτικά και βόρεια.

Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Μεγάλο Σάββατο, καθώς τα φαινόμενα θα σταματήσουν, οι άνεμοι θα κοπάσουν, ενώ ο υδράργυρος θα κινηθεί ανοδικά σε όλες τις περιοχές. Τέλος, λιακάδα θα επικρατήσει σε όλη τη χώρα την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...