Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ενα τραγούδι για την ΑΕΚ από τον Λε-Πα

Το τραγούδι με κεμεντζέ που γράφει, το «χρέος» στον Ζώρα Μελισσανίδη και το ποντιακό άλμπουμ

fqwrfqwref 1Ο Λευτέρης Πανταζής γράφει τραγούδι για την ΑΕΚ! Στην παραπάνω αποκάλυψη προχώρησε ο δημοφιλής τραγουδιστής, στο πλαίσιο μιας συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα www.pontosnews.gr. Μιλώντας για τις ποντιακές ρίζες του ο Λε-Πα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη γνωριμία του με τον Ζώρα Μελισσανίδη, πατέρα του σημερινού ισχυρού άνdρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη.

«Oταν ήμουν λούστρος, στη Νίκαια, στην Κονδύλη, υπήρχε ένα μαγαζί στη γωνία που λεγότανε “Σχολές Μίνι”. Το αφεντικό λεγόταν Ζώρας Μελισσανίδης. Πήγαινα και του έβαφα τα παπούτσια. Και είχε δεξιά του τον Ιάκωβο και αριστερά του τον Δημήτρη. Και τους έλεγε “να, αυτός θα γίνει άνθρωπος!'” και τους έβαζε χέρι. Είμαστε παιδικοί φίλοι με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, από τις φτωχογειτονιές της Νίκαιας και του Κορυδαλλού. Επαιζα μπάλα στην Προοδευτική, πολύ αργότερα ο Μελισσανίδης ήταν γενικός αρχηγός του Ιωνικού» δήλωσε ο τραγουδιστής. fqwrfqwref 2«Πάντα έρχεται και με ακούει όπου τραγουδάω. Επειδή ξέρω την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, το λιγότερο που μπορούσα να κάνω είναι ένα τραγούδι για την ΑΕΚ. Εγραψα τους στίχους και τη μουσική κι έβαλα και κεμεντζέ (σ.σ ποντιακή λύρα) μέσα» συνέχισε, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τον νέο ύμνο της ΑΕΚ. «Μόλις τον τελειώσω θα του τον παραδώσω. Αυτό το χρωστάω και στον πατέρα του» υποσχέθηκε στη συνέχεια της συνέντευξής του στο μεγαλύτερο site για τους Ποντίους.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον Λευτέρη Πανταζή, ο οποίος συμπλήρωσε ότι η δημιουργία του συγκεκριμένου τραγουδιού της ΑΕΚ ξεκίνησε πριν από περίπου δέκα χρόνια και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη! «Τότε ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν πάλι στην ηγεσία της ΑΕΚ μαζί με τον Γιάννη Καρρά. Εκείνο που θυμάμαι χαρακτηριστικά είναι ότι μόλις του είπα ότι πρόκειται να γράψω τραγούδι για την ομάδα μου απάντησε εύθυμα να μην ξεχάσω να βάλω μέσα κεμεντζέ».

Ενα ντέμο με πολύ μεράκι

Η αποχώρησή του από την ΑΕΚ στη συνέχεια έβαλε το τραγούδι στον… πάγο, αλλά τώρα που επέστρεψε θα το ολοκληρώσω, διότι αισθάνομαι ότι του το χρωστάω. Για την ώρα υπάρχει ένα ντέμο που χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά. Οταν ολοκληρωθεί με το καλό θα του το στείλω και αν του αρέσει, ας το χρησιμοποιήσει όπως θέλει. Αν δεν του αρέσει, εγώ απλώς θα έχω κάνει το κέφι μου γράφοντας με πολύ μεράκι ένα κομμάτι για μια ομάδα που αγαπώ. Επειδή η καταγωγή μου είναι από τη Μικρά Ασία έχω μια συμπάθεια στις ομάδες που είναι από κει, στην ΑΕΚ, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, τον Απόλλωνα Σμύρνης και φυσικά στον Πανιώνιο, όπου ήμουν και πρόεδρος για ένα διάστημα και είχα τραγουδήσει τον ύμνο του».

Στα επόμενα επαγγελματικά σχέδια του Λευτέρη Πανταζή συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ενός άλμπουμ με ποντιακά τραγούδια, ενώ στις 14 Απριλίου θα αναχωρήσει για τον Καναδά, όπου έχει προγραμματισμένες συναυλίες για τους Πόντιους του Μόντρεαλ. Κατόπιν θα βρεθεί στην Αμερική για live εμφανίσεις με τον Νίκο Ζωιδάκη κι έπειτα στη Μόσχα.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...