Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Ιλον Μασκ ενθουσιάστηκε με την Ελένη Τσολάκη

Ενθουσιάστηκε -με χρονοκαθυστέρηση!- ο Ιλον Μασκ, μεγάλο αφεντικό της...

Οι πρώτες διώξεις για τον Βαγγέλη

Ποινικές διώξεις σε βάρος στελεχών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων αλλά και κατά αγνώστων για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων

Ποινικές διώξεις σε βάρος στελεχών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων αλλά και κατά αγνώστων για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Με βάση τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛΓΟ) – «Δήμητρα», το οποίο περιλαμβάνει καταγγελίες για περιστατικά bullying σε βάρος του άτυχου 20χρονου σπουδαστή, ασκήθηκαν διώξεις για παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση σε βάρος δύο στελεχών της σχολής και κατά αγνώστων. Οι διώξεις στρέφονται κατά του πρώην διευθυντή της σχολής Κώστα Μάντζαρη και της υπεύθυνης της εστίας, ενώ η προανάκριση ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων. Για τις διώξεις έχουν ενημερωθεί η διοίκηση του οργανισμού και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό έγγραφο που εστάλη από την Εισαγγελία.

Πάντως, όπως έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο κ. Μάντζαρης, δεν έχει επίσημη ενημέρωση σχετικά με την ποινική δίωξη: «Εχω ζητήσει εγγράφως από την Εισαγγελία Ιωαννίνων και την Αστυνομία τη δικογραφία και το πόρισμα του ΕΛΓΟ – “Δήμητρα” και δεν έχω λάβει κάτι, ενώ δεν μου έχει έρθει κάποια κλήση από την Εισαγγελία ή την Αστυνομία. Υποθέτω πως η δίωξη ασκήθηκε αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα». Ο ίδιος απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του με απόφαση του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ, το οποίο εξέτασε την πορισματική έκθεση για φαινόμενα ενδοσχολικής βίας στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, υπόθεση η οποία συνδέθηκε με τη μοιραία εξαφάνιση του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη. «Για την υπόθεση του Βαγγέλη έκανα ό,τι περνούσε από το χέρι μου και όπως έχω ξαναπεί, είχαμε υπόνοιες για την περίπτωση του Βαγγέλη και η οικογένειά του είχε ενημερωθεί από έναν συνάδελφό μου» είπε ο κ. Μάντζαρης.

Οπως είχε πει και στην «Espresso» ο πρώην διευθυντής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, γνώριζε τι συνέβαινε στο δωμάτιο του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο και για τον λόγο αυτό πριν από έναν χρόνο είχε καλέσει τη γραμμή στήριξης για το bullying και τον Δεκέμβριο του 2014 είχε ενημερώσει σχετικά με επιστολή του το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το πόρισμα

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που αφορά το πόρισμα που συνέταξε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ – «Δήμητρα» και περιείχε αναφορές για περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη είναι διαφορετική, αφού υπάρχει άλλη, παράλληλα, που αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 20χρονος Ρεθυμνιώτης. Στο μεταξύ, αναμένεται να παραδοθεί τις επόμενες ημέρες και το επίσημο έγγραφο-πόρισμα του ιατροδικαστή Θεόδωρου Βουγιουκλάκη. Την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα ομάδα νεαρών έγραψε συνθήματα με σπρέι στις πινακίδες και στη μάντρα της σχολής, στον Κατσικά. «Δολοφονία» και «Βαγγέλη ζεις» ήταν κάποια από αυτά, ενώ άφησαν και κεράκια στην είσοδο, στη μνήμη του άτυχου 20χρονου.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...