Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

«Καυτά» μοντέλα (των 4 τροχών) για… Οσκαρ

Ποια supercar ξεχώρισαν στα βραβεία για το Αυτοκίνητο της Χρονιάς στο σαλόνι New York International Auto Show

Το πιο glamour σαλόνι αυτοκινήτου των ΗΠΑ άνοιξε την Παρασκευή τις πύλες του στους λάτρεις των τεσσάρων τροχών στη Νέα Υόρκη. Η πόλη των διασημοτήτων παρουσιάζει τα πιο «καυτά» μοντέλα του μέλλοντος στο New York International Auto Show που φιλοξενείται στο Jacob Javits Center έως τις 12 Απριλίου. Θεωρείται από τους ειδικούς το ιδανικότερο διεθνές σαλόνι αυτοκινήτου για την παρουσίαση των πιο εντυπωσιακών δημιουργημάτων των κολοσσών της αυτοκινητοβιομηχανίας, των μοντέλων πολυτελείας, των supercars και των concept cars.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι αυτή η έκθεση επιλέχτηκε για την απονομή των βραβείων World Car of the Year, που ανακηρύσσουν το Αυτοκίνητο της Χρονιάς ανά κατηγορία. Την παράσταση έκλεψε η Mercedes-Benz, η οποία απέσπασε συνολικά τρία βραβεία. Τα μέλη της αρμόδιας επιτροπής επέλεξαν τη Mercedes-Benz C-Class ως το «Αυτοκίνητο της Χρονιάς», απένειμαν το βραβείο για το «Αυτοκίνητο Επιδόσεων» στη Mercedes-Benz AMG-GT και ανακήρυξαν τη Mercedes-Benz S-Class Coupe ως το «Αυτοκίνητο Πολυτελείας» για το 2015.

Εναν… ΚΙΤ αλλά από το μέλλον θυμίζει το νέο Ford GT. Το πρωτότυπο supercar της Ford εντυπωσίασε με την αεροδυναμική και μοντέρνα σχεδίασή του με αγωνιστικές γραμμές και το χαρακτηριστικό χρώμα «υγρό ασήμι». Ο τούρμπο κινητήρας του αποδίδει 600 ίππους και διαθέτει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Στα σπορ αυτοκίνητα εντυπωσίασε το μοντέλο της νέας σειράς Sport Series της McLaren. Η 570s Coupe έλαμψε με το έντονο κίτρινο χρώμα της και τον πρωτοποριακό σχεδιασμό του αμαξώματός της, ο σκελετός του οποίου είναι κατασκευασμένος από σύνθετα υλικά. Οι πόρτες ανοίγουν προς τα επάνω και το σαλόνι χαρακτηρίζεται από την άνεση που προσφέρει στον οδηγό. Αποδίδει 570 ίππους, επιταχύνει από 0 σε 100 χλμ./ώρα μέσα σε 3,2 δευτερόλεπτα και από 0 σε 200 χλμ./ώρα σε 9,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά της είναι 328 χλμ./ώρα.

Η χλιδάτη Rolls-Royce

Η πολυτέλεια της Rolls-Royce Wraith τράβηξε από την πρώτη στιγμή τα βλέμματα των επισκεπτών αλλά και τις αιθέριες παρουσίες. Το σαλόνι της έχει επενδυθεί με χειροποίητο δέρμα υψηλής ποιότητας, φέρει ξύλινη επένδυση, ενώ οι λεπτομέρειες από αλουμίνιο κάνουν τη διαφορά. Διαθέτει αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων και ο κινητήρας του V12 6.6 λίτρων αποδίδει 632 ίππους.

Την τιμητική τους, όπως ήταν αναμενόμενο, είχαν στο διεθνές σαλόνι τα concept cars. Το Toyota FT-1 Concept είναι το πειραματικό μοντέλο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία δεν έχει ανακοινώσει ακόμη εάν θα περάσει σε φάση παραγωγής. Το πρωτότυπο που εκτίθεται στη Νέα Υόρκη έχει επιθετικό σχεδιασμό, το αμάξωμά του είναι βαμμένο με γκρι μεταλλικό χρώμα, ενώ στο εσωτερικό του η δερμάτινη επένδυση του δίνει έναν τόνο χλιδής.

Πρωτότυπο μοντέλο και το McLaren F1 XP GT που παρουσίασε η βρετανική εταιρία. Αποτελεί την εξέλιξη του μοντέλου αγώνων που δημιούργησε για πρώτη φορά το 1997. Το concept car με το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα διαθέτει κινητήρα V12 6,1 και αποδίδει 627 ίππους. Η μοναδικότητά του όμως δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης αλλά και… οσμής, καθώς οι εκθέτες καλούν τους επισκέπτες να το μυρίσουν για να νιώσουν την ξεχωριστή μυρωδιά από δέρμα που έχει.

Τέλος, φαντασμαγορική ήταν η παρουσίαση της Jaguar και της Land Rover κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που έγινε για τα μέσα ενημέρωσης. Χορεύτριες ντυμένες στα μαύρα χόρεψαν σε κόκκινο φόντο κάνοντας φιγούρες με ομπρέλες στα χρώματα της σημαίας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Βασίλης Χονδρογιάννης

Δείτε τις φωτογραφίες: 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....