Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι βόλτες της Βίκυς (με τον Ακη) στο δάσος του Δρομοκαΐτειου

Τα VIP προνόμια της Σταμάτη (κινητό, φωτογραφίσεις, delivery) και οι βόλτες στο πευκοδάσος του Δρομοκαΐτειου!

Ρομαντικές βόλτες στους αχανείς κήπους του Δρομοκαΐτειου, μακριά από κάγκελα και αδιάκριτα βλέμματα, απολάμβαναν η Βίκυ Σταμάτη και ο Ακης Τσοχατζόπουλος! Παρά τις βαρύτατες ποινές που τους επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, το ζεύγος φέρεται ότι έχαιρε… ξεχωριστής μεταχείρισης και απίστευτων προνομίων στο ψυχιατρικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν φρουρούμενη η σύζυγος του πρώην υπουργού. Αυτό καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στο Δρομοκαΐτειο και κάνουν λόγο για ειδικό καθεστώς που απολάμβανε
r324tgw45gw 2η κυρία Σταμάτη, το οποίο περιλάμβανε ακόμη και συχνούς περιπάτους με τον καταδικασθέντα πρώην υπουργό (όταν εκείνος έπαιρνε άδειες από τον Κορυδαλλό) στην… εξοχή των 325 στρεμμάτων πευκοδάσους και ελαιώνων που πλαισιώνουν το νοσοκομείο!

Στο πευκοδάσος

«Οταν ερχόταν ο σύζυγος της κυρίας Σταμάτη να την επισκεφτεί, έβγαιναν από το μονόκλινο δωμάτιό της και έκαναν βόλτα στο πευκοδάσος. Βέβαια πάντα υπήρχε συνοδεία αστυνομικών, αλλά αυτό απαγορεύεται από τον κανονισμό του θεραπευτηρίου, επειδή η Σταμάτη έβγαινε εκτός του τομέα φύλαξής της» λέει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Μιχάλης Γιαννάκος, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της εξωτερικής φρουράς που ήταν υπεύθυνη για τη φύλαξη της ασθενούς. Το «ελευθέρας» για να βολτάρει δεν ήταν το μόνο προνόμιο που φαίνεται πως είχε… χορηγηθεί (!) στην κυρία Σταμάτη, καθώς -όπως ανέφερε ο κ. Γιαννάκος- η καταδικασθείσα σε 12ετή κάθειρξη σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου «έχαιρε πλήρους ελευθερίας κατά τη 14μηνη παραμονή της στο ίδρυμα».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους εργαζομένους στο Δρομοκαΐτειο, χρησιμοποιούσε κινητά τηλέφωνα, παραχωρούσε συνεντεύξεις, φωτογραφιζόταν εντός του δωματίου της και παράγγελνε φαγητό απέξω, καθώς η κουζίνα του νοσοκομείου δεν την ικανοποιούσε! Σημειώνεται ότι το δωμάτιό της προσομοιάζει σε δωμάτιο ξενοδοχείου με ιδιωτικό μπάνιο! «Οι εξωτερικοί φρουροί σε πολλές περιπτώσεις έπαιρναν πρωτοβουλίες από μόνοι τους και της εκχωρούσαν δικαιώματα. Ζήτησαν κανενός την άδεια και τα επέτρεπαν αυτά;» διερωτώνται σε χθεσινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ιδρύματος.

«Οποια δικαιώματα είχαν εκχωρηθεί στην κυρία Σταμάτη δεν τα εκχωρήσαμε μόνοι μας, καθώς δεν έχουμε τέτοια αρμοδιότητα. Υπάρχουν οι σχετικές έγγραφες εντολές που δίνονται από τη διεύθυνση του καταστήματος κράτησης» απαντά μιλώντας στην «Espresso» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Γιάννης Αναγνώστου. Αναφερόμενος στην επίσκεψη Τσοχατζόπουλου στο Δρομοκαΐτειο τονίζει πως αυτή έγινε κατόπιν παραγγελίας που έδωσε ο εισαγγελέας της φυλακής, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τις βόλτες στην… εξοχή. «Το ότι πήγαν βόλτα στο βουνό φυσικά δεν ισχύει. Η επίσκεψη έγινε στο δωμάτιο νοσηλείας της κυρίας Σταμάτη» συνέχισε ο κ. Αναγνώστου. «Οι εργαζόμενοι στις ψυχιατρικές κλινικές είναι υπεύθυνοι και για τη φύλαξη των τροφίμων. Ακόμη και όταν κάποιος δεν είναι κρατούμενος, αλλά μπαίνει με εισαγγελική παραγγελία στο Δαφνί ή στο Δρομοκαΐτειο, την ευθύνη για τη φύλαξή του έχει το προσωπικό» πρόσθεσε και επισήμανε ότι μέχρι την απόδραση τα κλειδιά για το λουκέτο βρίσκονταν στα χέρια του νοσηλευτικού προσωπικού. Πλέον η κυρία Σταμάτη φυλάσσεται διαρκώς, ακόμη και όταν κάνει μπάνιο.

Κατέθεσε για στον εισαγγελέα

Πολύωρη συμπληρωματική κατάθεση για την υπόθεση με τις χρυσές μίζες από τα εξοπλιστικά έδωσε χθες στους εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Ισίδωρο Ντογιάκο η Βίκυ Σταμάτη. Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου μεταφέρθηκε λίγο πριν από τις 6.00 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας στη ΓΑΔΑ με βαν της Αστυνομίας, συνοδεία αστυνομικών με ένα περιπολικό και τρεις μοτοσικλέτες, προκειμένου να καταθέσει όσα γνωρίζει σχετικά με την πολύκροτη υπόθεση για την οποία έχει καταδικαστεί σε δωδεκαετή ποινή κάθειρξης. Μετά την απόδρασή της από το Δρομοκαΐτειο και τη σύλληψή της, η ίδια είχε προαναγγείλει ότι θα προβεί σε αποκαλύψεις για «πρόσωπα και πράγματα γύρω από τη συγκεκριμένη υπόθεση». Μάλιστα είχε εκφράσει την επιθυμία να δώσει καταθέσεις στους δύο εισαγγελείς «για λόγους εμπιστοσύνης» και όχι ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όπου είναι σε εξέλιξη η δίκη σε δεύτερη βαθμό για τις παράνομες αμοιβές που κατηγορούνται ότι έλαβαν ο πρώην υπουργός σύζυγός της και οι συγκατηγορούμενοί του. Η «επιλογή» της ΓΑΔΑ προκειμένου να δώσει συμπληρωματική κατάθεση ήταν επίσης δική της, καθώς επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας. Πάντως, όπως σημείωσε ο δικηγόρος της Βίκυς Σταμάτη, Φραγκίσκος Ραγκούσης, για την απόφασή της αυτή η εντολέας του δεν σκοπεύει να ζητήσει ανταλλάγματα, αν και είναι μάλλον προφανές ότι στόχος της είναι η αποφυλάκιση.

Ντέμη Ντάβαρη 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...