Φ. Γεννηματά: Να τα «βρουν» πρώην και νυν

Απευθύνει έκκληση τόσο στον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και στον Γιώργο Παπανδρέου με στόχο την επανένωση του Κινήματος

Εκκληση προς τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρώην Γιώργο Παπανδρέου να τα «βρουν» απηύθυνε η Φώφη Γεννηματά, καθώς θεωρεί πως η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για εξεταστική επιτροπή για το Μνημόνιο είναι μια ευκαιρία να επανενωθεί το Κίνημα. Οπως σημειώνει σε άρθρο της, πρόκειται για ευκαιρία, «για να υπερασπιστούμε επιτέλους την ιστορία και την προσφορά μας αλλά και τα δίκαιά μας της περιόδου 2009-2015 ως ενιαίας και αδιαίρετης».

«Σήμερα στο ΠΑΣΟΚ έχουμε μια μοναδική ευκαιρία ως παράταξη να υπερασπιστούμε την εθνική γραμμή για τη σωτηρία της χώρας, την αποφυγή της χρεοκοπίας και την παραμονή στην ευρωζώνη» γράφει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενη στη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο και κάνει έμμεση έκκληση, ώστε να τα ξαναβρούν Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ευκαιρία

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο της:η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ: «Η υπεράσπιση της βασικής στρατηγικής πολιτικής επιλογής για την αποφυγή της ολοσχερούς καταστροφής όλων των πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών κατακτήσεων της μεταπολίτευσης, οι περισσότερες των οποίων έχουν τη σφραγίδα ΠΑΣΟΚ, θα βρει την παράταξη μας συντεταγμένη. Οχι για άμυνα. Αλλά για αντεπίθεση, για να υπερασπιστούμε επιτέλους την ιστορία και την προσφορά μας, αλλά και τα δίκαιά μας της περιόδου 2009-2015 ως ενιαίας και αδιαίρετης. Αυτή την ευκαιρία δεν θα τη χάσουμε!»

Στο μεταξύ, λίγα εικοσιτετράωρα νωρίτερα, αναφερόμενη στο επικείμενο συνέδριο του κόμματος, η Γώφη Γεννηματά τόνισε ότι θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να ξαναβρεί τον βηματισμό του και την επικοινωνία με τους ανθρώπους που το στήριζαν τα προηγούμενα χρόνια, καθώς πρόκειται για την τελευταία ευκαιρία του. Αναφερόμενη στην εκλογική συρρίκνωση, στα λάθη του παρελθόντος και στη λειτουργία του κόμματος, έστρεψε τα βέλη της στις ηγεσίες Παπανδρέου – Βενιζέλου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχει ήδη τελειώσει το αρχηγοκεντρικό ΠΑΣΟΚ, στο οποίο «οι πρόεδροι αποφάσιζαν είτε στη Χαριλάου Τρικούπη είτε στην Ιπποκράτους, είτε μόνοι τους είτε με ένα στενό πυρήνα φίλων στελεχών, χωρίς να έχουν επικοινωνία με τη βάση του Κινήματος».

Ελενα Σολωμού 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ