Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Ρομά ξυλοκόπησαν αστυνομικούς στο Ναύπλιο μετά την ανακοίνωση καταδίκης δύο κατηγορουμένων

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος έξω από το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου χθες το πρωί, όταν εξαγριωμένοι Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και τους τραυμάτισαν μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος δύο κατηγορουμένων!

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος έξω από το δικαστικό μέγαρο Ναυπλίου χθες το πρωί, όταν εξαγριωμένοι Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και τους τραυμάτισαν μετά την ανακοίνωση της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος δύο κατηγορουμένων! Περισσότερα από 200 άτομα, συγγενείς και φίλοι, είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από τα δικαστήρια όπου δικάζονταν από το Εφετείο Ναυπλίου ένας άνδρας και μία γυναίκα Ρομά που ήταν ήδη προσωρινά κρατούμενοι για υπόθεση ληστείας από κοινού. fwe4rfgwerg 3Οταν ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, που επέβαλε στη γυναίκα ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και στον άνδρα ποινή φυλάκισης έξι ετών, υπήρξε οργανωμένη αντίδραση από τους συγκεντρωμένους και ειδικότερα από έναν νεαρό.

Συγκεκριμένα, όταν οι αστυνομικοί οδήγησαν την κρατούμενη γυναίκα από την έξοδο του Πρωτοδικείου και την έβαλαν σε ένα περιπολικό προκειμένου να τη μεταγάγουν στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου, ένας από τους συγκεντρωμένους εξοργίστηκε και άρχισε να κλοτσάει ένα αυτοκίνητο της Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο έξω από το δικαστικό μέγαρο του Ναυπλίου. Αμέσως έφτασε κοντά του ένας από τους άνδρες της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) για να τον απομακρύνει και τότε περισσότεροι από τριάντα εξαγριωμένοι Ρομά που είχαν μεταβεί στο Ναύπλιο από διάφορα μέρη της Πελοποννήσου προκειμένου να συμπαρασταθούν στους κατηγορουμένους και τους συγγενείς τους επιτέθηκαν στον άτυχο αστυνομικό, τον οποίο γρονθοκόπησαν και ποδοπάτησαν! Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η περιοχή μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη, με τους αστυνομικούς να δέχονται βρισιές και μπουνιές από τους συγκεντρωμένους!

Οι άνδρες της ΟΠΚΕ αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν μέτρα αυτοπροστασίας για να απωθήσουν το εξαγριωμένο πλήθος που ξήλωνε από τη μανία του ό,τι έβρισκε μπροστά του και να κατορθώσουν τελικά να επιβάλουν την τάξη. Ενδεικτικό της εκτός ελέγχου κατάστασης που επικράτησε, καθώς τα επεισόδια πήραν απρόβλεπτη έκταση, είναι πως ζητήθηκαν ενισχύσεις από την Αστυνομία του Αργους. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ναυπλίου, όπου οι γιατροί τούς πρόσφεραν τις πρώτες βοήθειες και τους υπέβαλαν στις απαραίτητες εξετάσεις. Η κατάσταση της υγείας τους δεν ενέπνεε ανησυχία και λίγες ώρες αργότερα πήραν εξιτήριο. Την ίδια ώρα, ο νεαρός Ρομά που ξεκίνησε τη συμπλοκή συνελήφθη και η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Εύα Παπαδάτου

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...