Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

«Νύχτα στην Πανεπιστημίου» και ποίησης γωνία!

Μια «αγκαλιά» από εκπροσώπους της εγχώριας showbiz για τη συλλογή τού Αλκίνοου Μπουνιά

«Νύχτα στην Πανεπιστημίου κι ένα ταξί δεν βλέπω, απόψε εαυτέ μου όλα σ’ τα επιτρέπω, σηκώνω χέρι, κλείνω σιγά την πόρτα, θαμπώσανε τα τζάμια από τα χνώτα». Τον τίτλο του γνωστού τραγουδιού «Νύχτα στην Πανεπιστημίου» (σε μουσική Λάκη Παπαδόπουλου και ερμηνεία Ελένης Δήμου) έδωσε ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Αλκίνοος Μπουνιάς στην πρώτη ποιητική συλλογή του, η οποία μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αστάρτη.

4rfw45etyw4ste 19Η παρουσίασή της έγινε πριν από λίγες μέρες στο Polis Art Cafe με την παρουσία πολλών εκπροσώπων της εγχώριας showbiz. Η εκδήλωση άρχισε με την παρουσίαση του δημιουργού και του συγγραφικού έργου του από τον διευθυντή του εκδοτικού οίκου Γιώργο Βουδικλάρη και τον γνωστό λογοτέχνη – εικαστικό Κώστα Ευαγγελάτο. Στη συνέχεια τρεις κυρίες, η δημοσιογράφος Ελισσάβετ Κυρίτση, η συγγραφέας και ηθοποιός Χριστίνα Μπαλτζή και η θρυλική Ματούλα απήγγειλαν ποιήματα, η καθεμία με το δικό της ύφος, αλλά όλες μέσα στο ανατρεπτικό και καυστικό πνεύμα της ποιητικής συλλογής.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η Τιτίκα Σαριγκούλη, η αγαπημένη αθυρόστομη γιαγιά από τη σειρά «Μπαμπά μην τρέχεις», η οποία μαζί με τα μέλη της θεατρικής ομάδας «ΥΙΟΒΑΚΧΟΣ» ερμήνευσαν -σε δική της σκηνοθεσία- αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή του «δικού μας» Αλκίνοου και χειροκροτήθηκαν θερμά.

Θεατρική ομάδα

Ιδιαίτερη απήχηση είχε το ποίημα που απήγγειλε η θεατρική ομάδα και αναφερόταν στη νεότερη γενιά της χώρας μας. «Δεν ξέρουν γρι ελληνικά. Γράφουν μηνύματα στο πανάκριβο κινητό τους με greeklish. Ανάθεμα τους καθηγητές, τους δόκτορες, τους προφεσόρους, τους λιμοκοντόρους με μπάτσελορ, που έγιναν το σήμα κατατεθέν της μεταπολιτευτικής Ελλάδας! Γεμίσαμε πανεπιστήμια για φοιτητές-μελλοντικούς παίκτες σε ξενόφερτα μουσικά realities».

Να πούμε ότι λίγο πριν από το τέλος της παρουσίασης ο υπεύθυνος του χώρου Βασίλης Χατζηιακώβου πήρε το μικρόφωνο και διάβασε τη συγκινητική επιστολή που είχε στείλει -μαζί με μια σύνθεση από πανέμορφα λίλιουμ- η μεγάλη μας πρωταγωνίστρια Μαίρη Χρονοπούλου, απευθυνόμενη στον Αλκίνοο Μπουνιά, προκειμένου να ευχηθεί να είναι το βιβλίο του «καλοτάξιδο».

Ανάμεσα σε εκείνους που έδωσαν το «παρών» ήταν οι δημοφιλείς τραγουδιστές Μανώλης Μητσιάς, Φίλιππος Νικολάου, Κωνσταντίνα, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Θανάσης Κομνηνός, Μαργαρίτα Γκινοσάτη, οι ηθοποιοί Αννα Φόνσου, Γιώργος Μεσσάλας, Μαίρη Βιδάλη, Ελένη Φιλίνη, Χριστίνα Παππά, Γιούλη Ζήκου, Νίκος Σταγόπουλος, Γιάννης Τζουανόπουλος, Πωλίνα Γκιωνάκη, Μαρία Σόκαλη, Πέτρος Πέτρου, Θωμάς Χούντας, οι χορευτές και χορογράφοι Τάκης Σαγιώρ, Μαρία Ιωαννίδου, Δημήτρης Παπάζογλου, Τάκης Λουκάτος, οι σκηνοθέτες Δημήτρης Κολλάτος και Ομηρος Ευστρατιάδης, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του Star Λόλα Νταϊφά, ο Γεώργιος Γ. Παπανδρέου, η Σάσα Σταμάτη, η τηλεοπτική παραγωγός Ανθή Τούμπη, οι επιχειρηματίες Τζίμης Σταθοκωστόπουλος, Δάκης Νικολόπουλος, Δημήτρης Καμπανάρος, ο μετρ της κομμωτικής Ηλίας Ζάρμπαλης και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Bar-Bar.

Φωτογραφίες: Βαγγέλης Μασιάς 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...