Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Με άρωμα Ωνάση οι στολές της Aegean

Διά χειρός Σοφίας Κοκοσαλάκη η καινούργια εμφάνιση του πληρώματος της αεροπορικής εταιρίας, που θυμίζει την εποχή της Ολυμπιακής

Επιμελείται την εμφάνιση μερικών από τις πιο γνωστές σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου, η Κέιτ Χάντσον, η Νταϊάν Κρούγκερ και η Κάμερον Ντίαζ. Να, λοιπόν, που ήρθε η στιγμή να ντύσει και σύσσωμο το προσωπικό της Aegean, δίνοντάς του αέρα… Αριστοτέλη Ωνάση. Η Σοφία Κοκοσαλάκη έβαλε την υπογραφή 4rf45yegtr 4 της στις νέες στολές της πασίγνωστης, ελληνικής αεροπορικής εταιρίας, θυμίζοντας πολύ στον σχεδιασμό την ένδοξη εποχή της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Τα ρούχα που φορούν από τις αρχές Απριλίου στη διάρκεια της εργασίας τους τα μέλη θαλάμου διακυβέρνησης αεροσκαφών, τα μέλη του πληρώματος θαλάμου επιβατών, καθώς και όλο το προσωπικό εξυπηρέτησης εδάφους αεροδρομίων της Aegean αποτελούν στο σύνολό τους δημιουργίες της διεθνώς αναγνωρισμένης Ελληνίδας σχεδιάστριας μόδας. Επιλέγοντας το σκούρο μπλε ως βασικό χρώμα και δίνοντας στο σύνολο μία αυστηρότητα, αλλά τονίζοντάς το με κόκκινες λεπτομέρειες -στη ζώνη και στα γάντια- η νέα εμφάνιση παραπέμπει στη μόδα της δεκαετίας του ’70.

«Η ελληνικότητα της εταιρίας μας ωθεί πάντα στο να προάγουμε και να προβάλλουμε το έργο εκείνων που μοιράζονται τις ίδιες αξίες με εμάς. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία με τη Σοφία Κοκοσαλάκη και τη νέα δυναμική που φέρνει στην εικόνα μας, δημιουργώντας τις καινούργιες στολές των ανθρώπων μας» δήλωσε ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean, στο πλαίσιο σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της εταιρίας με αφορμή τη σύμπραξη με τη σχεδιάστρια.

4rf45yegtr 3Σχεδιαστική ταυτότητα

«Προσπάθησα να διατηρήσω τόσο την προσωπική μου σχεδιαστική ταυτότητα όσο και την εταιρική ταυτότητα της αεροπορικής εταιρίας. Το να ντύνεις πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους με διαφορετικούς ρόλους και να καταφέρνεις ένα όμορφο συνολικό αποτέλεσμα, που θα αρέσει σε όλους, έχει τις δυσκολίες του. Ηταν μεγάλη ευθύνη, γιατί οι πρώτες εντυπώσεις είναι σημαντικές. Θα ήθελα οι άνθρωποι να βλέπουν την Ελλάδα ως αυτό που είναι: μια σύγχρονη και πολιτισμένη κοινωνία» σημείωσε, με τη σειρά της, η Σοφία Κοκοσαλάκη.

Διατηρώντας τα χρώματα της Aegean (βαθύ μπλε, κόκκινο και γκρι) η σχεδιάστρια έβαλε τη φαντασία της να δουλέψει, καταφέρνοντας τα νέα ρούχα και αξεσουάρ των στολών να είναι πρακτικά, ώστε να επιτρέπουν τις κινήσεις κατά την άσκηση των καθηκόντων, ενώ ταυτόχρονα αποπνέουν στιλ και κομψότητα.

Μπορεί να ζει μόνιμα στο Λονδίνο, ωστόσο η Σοφία Κοκοσαλάκη δίνει συχνά το «παρών» ως δημιουργός στα ελληνικά δρώμενα.

Και αν η εν λόγω συνεργασία της με την Aegean ήταν ένα ακόμη πετυχημένο εμπορικό deal στο βιογραφικό της, η ίδια συμμετέχει συχνά αφιλοκερδώς σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες που αφορούν την Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη ήταν μια σειρά με βραχιόλια που σχεδίασε, τα οποία διατέθηκαν προς πώληση μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την αγορά ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

4rf45yegtr 5Η βραβευμένη σχεδιάστρια των σταρ

Γεννημένη το 1972 στην Ελλάδα, με ρίζες που κρατούν από την Κρήτη, η Σοφία Κοκοσαλάκη σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συνέχισε στο φημισμένο Central Saint Martins College of Art and Design του Λονδίνου, όπου μελέτησε το πάθος της για τη μόδα. Το 1998 ολοκλήρωσε τις σπουδές της και ένα χρόνο μετά ξεκίνησε τη δική της ομώνυμη φίρμα ενδυμάτων. Το 2002 είχε αρχίσει κιόλας να εδραιώνεται διεθνώς, καθώς τα ρούχα της, που ξεχώρισαν αμέσως για τη χειροποίητη φινέτσα και το αρχαιοελληνικό στιλ τους, φωτογραφήθηκαν για τις σελίδες των μεγαλύτερων περιοδικών μόδας του πλανήτη. Το 2002 τιμήθηκε με το σχεδιαστικό βραβείο του «ELLE» και το 2004 αναδείχτηκε η σχεδιάστρια της νέας γενιάς, το 2004, στη Νέα Υόρκη. Την ίδια χρονιά έγινε παγκοσμίως γνωστή, καθώς ανέλαβε να σχεδιάσει τα ρούχα για τις τελετές έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, με εκείνο της Ισλανδής τραγουδίστριας Μπιόρκ να κλέβει την παράσταση.

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...