Νηπιαγωγός σε απεργία πείνας!

Η εκπαιδευτικός διαμαρτύρεται για την παραπομπή της στο πειθαρχικό

Με δύο ένορκες διοικητικές εξετάσεις να διενεργούνται σε βάρος της, επειδή αρνήθηκε να επιτρέψει σε μαθητή του νηπιαγωγείου όπου διδάσκει να πηγαίνει τα μεσημέρια σε άλλο, ολοήμερο, η 49χρονη νηπιαγωγός Αρετή Ριτζιά (ένθετη φωτό) κάνει απεργία πείνας σε ένα παγκάκι έξω από το 33ο Νηπιαγωγείο Λάρισας, του οποίου είναι διευθύντρια.

Η εκπαιδευτικός διαμαρτύρεται για την παραπομπή της στο πειθαρχικό συμβούλιο και στρέφει τα πυρά της κατά της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και συγκεκριμένα στον προϊστάμενο Βασίλη Σακελλαρίου.

Οπως είπε η ίδια στην «Espresso», το θέμα προέκυψε ύστερα από αίτημα ενός γονιού να μεταβαίνει καθημερινά το ελληνικής καταγωγής παιδί του σε δεύτερο ολοήμερο νηπιαγωγείο, γεγονός που είναι παράνομο: «Εχω δικαιωθεί ηθικά, γιατί από τις 10.00 το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας που βρίσκομαι σε απεργία πείνας έχουν περάσει όλοι οι γονείς των παιδιών που έχω στο σχολείο και συνάδελφοι από το παρελθόν για να μου συμπαρασταθούν. Σε λίγες ημέρες που θα πάρω τον πειθαρχικό φάκελο, θα δω τι κατήγγειλαν σε βάρος μου συνάδελφοι και κάποιοι γονείς και θα προχωρήσω και εγώ δικαστικά εναντίον τους».

Το πρόβλημα

Οπως υποστηρίζει, το πρόβλημα δημιουργήθηκε από την έγκριση που έδωσε ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας για την παράλληλη φοίτηση του παιδιού, πράγμα που δεν οριοθετείται στο Π.Δ. 200/98.

«Δεν ενέκρινα την αποχώρηση του νηπίου μετά τις 12.30 το μεσημέρι στο ολοήμερο συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο, γιατί είναι παράνομο. Αν αυτό το παιδί πάθει κάτι, θα έχω εγώ την ευθύνη, αφού είναι εγγεγραμμένο στο δικό μου νηπιαγωγείο. Εκεί ξεκίνησε ο γολγοθάς μου, γιατί άρχισε να με πολεμάει ο γονιός. Μου έκανε καταγγελία, και ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας όχι μόνο δεν με πέρασε από προκαταρκτική εξέταση, αλλά διέταξε ΕΔΕ που με παραπέμπει σε πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο» καταγγέλλει η κυρία Ριτζιά, σε βάρος της οποίας διενεργείται και δεύτερη ΕΔΕ, για ρατσιστική και αντιπαιδαγωγική συμπεριφορά.

«Κάποιοι γονείς δυσανασχετούν, διότι κλειδώνω την εξωτερική πόρτα του νηπιαγωγείου την ώρα της λειτουργίας και δεν μπορούν να μπουν» υποστηρίζει.

Σήμερα το βράδυ, η διευθύντρια, που είναι μητέρα ενός παιδιού και υπηρετεί 25 χρόνια ως εκπαιδευτικός, αναμένεται να διακόψει λόγω υγείας την απεργία πείνας. Ομως δηλώνει ότι θα επανέλθει όταν ανοίξουν τα σχολεία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να σταματήσει.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ